تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خوشا بحال كسانى كه براى خدا گرسنه و تشنه شده‏اند اينان در روز قيامت سير مى‏شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816519457




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تدوين هشت برنامه راهبردي براي مديريت آب و مقابله با خشكسالي


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تدوين هشت برنامه راهبردي براي مديريت آب و مقابله با خشكسالي
به گزارش خبرنگار ايرنا، دكتر جعفر خلقاني روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران ارزيابي و پيش بيني خشكسالي منطقه‌اي كشور، بهبود و بهره وري مصرف آب، تعيين نياز آبي و برنامه ريزي آبياري محصولات كشاورزي، مديريت پايدار استفاده از منابع آبهاي نامتعارف و خاكهاي شور را از جمله اين برنامه‌ها برشمرد.

وي افزود: تدوين برنامه‌هاي راهبردي اصلاح و بهينه‌سازي شبكه‌هاي آبياري و زهكشي ، كاهش سيلخيزي حوزه‌هاي آبخيز، بهينه‌سازي روشهاي مديريتي حوزه‌هاي آبخيز و بهره برداري از سيلاب و توسعه منابع آبي كوچك از ديگر فعاليتهاي وزارت جهاد كشاورزي براي مديريت آب و مقابله با خشكسالي در بخش كشاورزي است.

وي همچنين از راه اندازي چند پايگاه منطقه‌اي خشكسالي در كشور خبر داد و گفت: يكي از از اين پايگاهها امسال در استان فارس ايجاد مي‌شود.

خلقاني اهداف راه اندازي پايگاه‌هاي منطقه‌اي خشكسالي را بررسي اطلاعات اثر توزيع مناسب منطقه‌اي اعتبارات براساس شدت خشكسالي، بررسي روند خشكسالي در اولويت بندي مناطق در شرايط بحران براي كمك رساني و توزيع اعتبارات، صرفه جويي بيشتر در مصرف آب و اقدامهاي اساسي براي ذخيره آب، اقدام‌هاي حفاظتي در باغها براي كاهش تبخير و ... برشمرد.

به گفته وي، يك برنامه كلان نيز با عنوان برنامه مديريت خشكسالي در بخش كشاورزي تدوين مي‌شود.

رييس سازمان ترويج، آموزش و تحقيقات كشاورزي همچنين با بيان آنكه همزمان با هفته جهاد كشاورزي در سال جاري (‪ ۲۱‬تا ‪ ۲۷‬خردادماه جاري) ‪۳۰‬ دستاورد جديد اين سازمان به بهره برداري مي‌رسد، اظهار داشت: امسال به مناسبت سال نوآوري و شكوفايي، نمايشگاهي از دستاوردهاي نوآوران، متخصصان و محققان كشور درخصوص مباحث خشكسالي توسط اين سازمان برپا خواهد شد.

وي در ادامه با اشاره به قرار گرفتن ايران در منطقه خشك و نيمه خشك و پايين بودن متوسط بارندگي در كشور، گفت: در ‪ ۴۰‬سال گذشته ‪ ۲۷‬سال پديده خشكسالي در ايران اتفاق افتاده است و بر اين اساس بايد خشكسالي را به عنوان يك پديده رايج در كشور محسوب كرد.

وي با بيان آنكه راهبردهاي توليد در كشور بايد با توجه به اين امر برنامه ريزي شود، افزود: اين راهبردها بايد مبتني بر يافته‌هاي علمي باشد و بخش اجرايي نيز برنامه‌هاي خود را براساس اين يافته‌ها تنظيم كند.

خلقاني تصريح كرد: نگاه به يافته‌هاي علمي و تحقيقاتي در سطوح اجرايي بايد تغيير كند و تدابير علمي و تحقيقاتي به عنوان پشتوانه مستحكم فعاليتهاي اجرايي مورد توجه قرار گيرد.

وي اظهار داشت: براي توفيق در برنامه‌هاي اجرايي، برخورداري از يك برنامه جامع در طول دوره‌هاي مختلف توليد الزامي است و رسيدن به اين هدف مستلزم مشاركت همگاني است.

به گفته رييس سازمان ترويج، آموزش و تحقيقات كشاورزي، برنامه‌هاي اين سازمان براي مقابله با كم آبي و خشكسالي در كشور در حوزه‌هاي مربوط به آب و توليدات طراحي شده است كه در صورت همكاري بخش اجرايي، دستيابي به ظرفيت توليد سالانه ‪ ۳۰۰‬ميليون تن محصولات كشاورزي امكانپذير خواهد بود.

وي بخشي از پروژه‌هاي طراحي شده در اين سازمان را مديريت بحران و بخشي را نيز متوجه مديريت ريسك دانست و افزود: اين پروژه‌ها شامل ‪ ۱۴‬پروژه كوتاه مدت و سه طرح بلندمدت توليدات دامي و آبزيان، هشت طرح توليدات گياهي و نيز پروژه‌هاي مربوط به ذخيره، استحصال و بهره برداري از منابع جديد آب و پايش خشكسالي است كه تمام آنها قابليت اجرايي دارد.

وي احداث ‪ ۳۰۰‬سد زيرزميني را ازجمله پروژه‌هاي طراحي شده در حوزه ذخيره، استحصال و بهره برداري از منابع جديد آب اعلام كرد و گفت: براي احداث اين سدها ‪ ۷۵۰‬ميليارد ريال اعتبار نياز است كه ‪ ۵۰‬ميليارد ريال براي اجرايي ‪ ۲۲‬سد در سال جاري اختصاص يافته است.

خلقاني در ادامه با بيان آنكه در سال گذشته از مجموع ‪ ۸۶‬ميليارد مترمكعب آب مصرفي در بخش كشاورزي، ‪ ۴۵‬ميليارد مترمكعب از چاهها، هشت ميليارد مترمكعب از قنات، ‪ ۱۸‬ميليارد مترمكعب از چشمه‌ها و فقط ‪۱۵‬ ميليارد مترمكعب از سدها تامين شده است، افزود: امسال فقط ‪ ۹‬ميليارد مترمكعب آب از طريق سدها و يا آبهاي سطحي در اختيار بخش كشاورزي قرار مي گيرد در حالي كه با اجراي فعاليتهاي آبخيزداري و آبخوانداري و نيز احداث سدهاي زيرزميني ، مي‌توان ‪ ۶/۵‬تا هفت ميليارد مترمكعب آب جديد براي اين بخش توليد كرد.

وي اظهار داشت: در صورت تصويب لايحه ‪ ۲۰‬تريليون ريالي دولت، مي‌توان با توسعه سامانه‌هاي آبياري تحت فشار و لوله‌گذاري ‪ ۲۰۰‬هزار كيلومتر از ‪۴۰۰‬ هزار كيلومتر كانالهاي موجود و توليد حدود هفت ميليارد مترمكعب آب، بازده ‪ ۴۰‬درصدي آبياري در بخش كشاورزي را ‪ ۳۰‬درصد افزايش داد.

به گفته وي، در صورت جهت دهي مناسب اعتبارات بخش آب، مي‌توان با استفاده از روش‌هاي آبخيزداري و آبخوانداري آب توليد كرد.

خلقاني سپس با اشاره به اجراي طرح الگويي تامين آب از چاهها در منطقه دهلران، افزود: با اجراي اين طرح، تعداد چاههاي منطقه از ‪ ۷۵‬به ‪ ۱۴۶‬حلقه رسيده و ميزان افت آب زيرزميني نسبت به ‪ ۱۰‬سال قبل (زمان آغاز اجراي طرح) ثابت مانده و امسال كه در شرايط خشكسالي قرار گرفته ايم، سطح آبهاي زيرزميني نيم متر افزايش يافته است.

وي افزايش قابل توجه سطح زيركشت ذرت، جو، صيفي و جاليز و پياز و نيز افزايش سطح زير كشت گندم از ‪ ۲‬هزار به شش هزار هكتار، كنترل سيل، تامين آب باكيفيت براي ‪ ۶۰۰‬هزار نفر جمعيت منطقه، افزايش مجموع كشت زمستانه محصولات از ‪ ۲‬هزار به شش هزار و ‪ ۹۲۵‬هكتار، افزايش مجموع كشت بهاره محصولات از ‪ ۴۳۰‬به ‪ ۲‬هزار و ‪ ۱۱۲‬هكتار و تامين ‪ ۴۴‬ميليارد ريال درآمد اضافه با سهم هر خانوار ‪ ۷۷‬ميليون ريال را از جمله دستاوردهاي اجراي اين طرح الگويي برشمرد.

وي اظهار داشت: نتايج حاصل از اجراي روش سامانه نوين مديريت كشت برنج در مقايسه با روش معمول كشت در منطقه هراز نيز نشان مي‌دهد كه با اجراي روش جديد عملكرد شالي از سه هزار و ‪ ۶۵۰‬كيلوگرم در هكتار به پنج هزار و ‪ ۸۰۰‬كيلوگرم افزايش يافته و ميزان مصرف آب از ‪ ۱۲‬تا ‪ ۱۸‬هزار مترمكعب به هفت تا ‪ ۱۰‬هزار مترمكعب و مصرف بذر از ‪ ۶۰‬تا ‪ ۸۰‬كيلوگرم به ‪ ۱۰‬تا ‪۲۰‬ كيلوگرم در هكتار كاهش يافته است.

وي معرفي ارقام جديد و مقاوم به خشكي، استفاده از روشهاي متنوع كشت ازجمله خشكه كاري و كشت مستقيم و مديريت آب با استفاده از روشهايي مثل آبياري تناوبي را ازجمله برنامه‌هاي سازمان ترويج، آموزش و تحقيقات كشاورزي براي افزايش توليد و مديريت آب در كشت برنج اعلام كرد.

خلقاني در پايان اختصاص سه ميليارد ريال براي توسعه كشت جلبك دريايي به منظور تامين ‪ ۴۰۵‬هزار تن علوفه خشك، كشت پاييزه چغندرقند در استانهاي فارس، كرمان، كرمانشاه، گلستان، ايلام و منطقه مغان با هدف مصرف بهينه آب و برنامه ريزي براي توليد بذر مورد نياز ‪ ۸۸۰‬هزار هكتار از مجموع ‪۲/۲‬ ميليون هكتار گندمزارهاي آبي در مدت ‪ ۲‬سال را از ديگر برنامه‌هاي سازمان ترويج، آموزش و تحقيقات كشاورزي برشمرد.
 شنبه 11 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 215]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن