تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 28 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):از به زبان آوردن سخنان زشت بر حذر باش. زیرا فرومایگان را گرد تو جمع می کند و گرانم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854119905




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

روزانه 10ميليون سيگاري در كشور، 4ميليارد تومان دود مي‌كنند


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: روزانه 10ميليون سيگاري در كشور، 4ميليارد تومان دود مي‌كنند


عمومي- فائزه توكل صديقي:
امروز روز جهاني غيرسيگاري‌ها يا به عبارتي روز بدون دخانيات است.

هر ساله در اين روز در سراسر جهان برنامه‌هاي مختلفي برگزار و در آنها نسبت به خطرات سيگار هشدار داده مي‌شود. به گزارش سازمان جهاني بهداشت (WHO) سيگارنه تنها براي سيگاري‌ها بلكه براي افرادي هم كه سيگاري نيستند اما در معرض دود سيگار ديگران قرار مي‌گيرند بسيار خطرناك است.

براساس آمار اين سازمان، سالانه نزديك به 200هزار نفر بر اثر عواقب دود سيگار در محل كار جان مي‌بازند. به همين دليل اين سازمان از همه‌ كشورها خواسته است با ايجاد قوانين جديد، مصرف دخانيات در محيط‌هاي عمومي و ادارات را ممنوع كنند. اما در ايران نه تنها كسي توصيه‌هاي سازمان جهاني بهداشت را جدي نمي‌گيرد بلكه هر روز اخبار تازه‌اي به گوش مي‌رسد كه نشان از افزايش تعداد سيگاري‌ها در ايران دارد. در آخرين خبر كه هفته گذشته از سوي معاون سابق سلامت وزارت بهداشت و درمان منتشر شده، آمده است: 10 ميليون ايراني 15 تا 64 ساله سيگاري‌اند.

سيد مؤيد علويان با اشاره به مصرف 14 درصدي مواد دخاني در جمعيت 15 تا 64 ساله كشور، 10ميليون از اين افراد را مصرف‌كننده مواد ديگر دخاني برشمرد و اعلام كرد: ميزان مصرف دخانيات در جمعيت دانش‌آموز كشور نگران‌كننده است. معاون سلامت وزير بهداشت با بيان اينكه در سال‌هاي اخير گرايش زنان هم به مصرف دخانيات افزايش يافته، گفت: در 4 سال اخير، درصد افراد سيگاري از 2 به 3 درصد در جهان افزايش پيدا كرده است.

وي افزود: 3 درصد نوجوانان 13 تا 15 ساله سيگار مصرف مي‌كنند و حدود 7/8 درصد اين گروه سني نيز مستعد به مصرف ديگر مواد دخاني هستند و اين در شرايطي است كه بر اثر مصرف دخانيات سالانه بيش از 70 هزار نفر در ايران جان خود را از دست مي‌دهند و 15 درصد ابتلا به بيماري‌هاي سرطان، ديابت و قلب و عروق در كشور ناشي از افزايش مصرف دخانيات و كم تحركي است. آمارجهاني مرگ و مير ناشي از مصرف دخانيات نيزسالانه بيش از 5 ميليون نفراعلام شده است.درحال حاضر بسياري ازكشورها درحال ممنوع كردن كشيدن سيگار درمجامع عمومي هستند و راه‌هاي ديگري را نيز براي رسيدن به اين روز آزمايش مي‌كنند.آيا در ايران نيز روزي شاهد ممنوعيت كشيدن سيگار در اماكن عمومي خواهيم بود؟

يك تحقيق بزرگ در اروپا نشان مي‌دهد در كشورهايي كه قوانين سختگيرانه‌ ضد‌دخانيات اعمال شده، مردم كمتر در معرض آلودگي ناشي از مصرف دخانيات قرار گر فته‌اند.در اين تحقيق كه در ۲۷ كشور عضو اتحاديه اروپا صورت گرفته، ۲۰۰ هزار نفر شركت كرده‌اند. اين تحقيق، وسيع‌ترين تحقيقي است كه تا كنون براي بررسي آلودگي ناشي از دود دخانيات صورت گرفته است.

مونو اكسيد كربن، گاز خطرناكي است كه مانع انتقال اكسيژن به خون مي‌شود. اين گاز ازسوخت خودروهاي بنزيني يا هنگام مصرف دخانيات توليد مي‌شود.

در اروپا قانوني به اجرا گذاشته شده كه ميزان مونواكسيد كربن توليد شده توسط خودروها را محدود مي‌كند. در مقايسه با اين قانون، يك فرد سيگاري كه در روز 5 نخ سيگار مي‌كشد، به نسبت، مونواكسيد كربن بيشتري از يك خودرو توليد مي‌كند.

كميسيون اروپا سال ۲۰۰۶ يك كارگاه تحقيقي به راه انداخت تا جوانان را نسبت به مضار مصرف دخانيات حساس كند. با وجود اينكه تحقيق صورت‌گرفته هدف علمي نداشت، اما اين امكان را فراهم كرد تا برخي نتايج مشخص از آن به دست آيد.در قالب اين كارگاه، غرفه‌هايي در ميادين، بيمارستان‌ها، دانشگاه‌ها و ديگر اماكن عمومي شهرهاي بزرگ اروپا برپا شد تا ميزان مونواكسيد كربن موجود در بدن عابران اندازه‌گيري شود.

اين آزمايش نشان داد كه ميزان مونو اكسيد كربن سيگاري‌ها به‌مراتب بيش از ميزان قابل‌قبول بوده است. يكي از مسئولان اين كارگاه مي‌گويد: برخي از سيگاري‌ها، هنگام كشف ميزان مونواكسيد كربن بدنشان وحشت‌زده شدند. به خانمي برخوردم كه به محض اطلاع از نتيجه آزمايش، گفت: «همين لحظه سيگار را ترك مي‌كنم.»اين تحقيق از جمله نشان مي‌دهد كه يك فرد غيرسيگاري، بسته به كشوري كه در آن زندگي مي‌كند، در معرض ميزان متفاوتي از مونواكسيد كربن قرار مي‌گيرد. به‌عنوان مثال آلودگي ريه‌ها در كشورهايي كه مصرف دخانيات را در محيط‌هاي بسته ممنوع كرده‌اند، دو برابر كمتر است.

مرگ و ميري برابر زلزله بم

آيا مي‌دانستيد سالانه تعداد افرادي كه بر اثر سيگار جان خود را از دست مي‌دهند، بيش از تعداد كشته‌هاي زلزله بم است. اين در حالي است كه 10 ميليون سيگاري در كشور، روزانه 4ميليارد تومان را دود مي‌كنند! بسياري از اتفاقات هم از جمله چيزهاي بسيار كوچكي كه شايد اصلا به آن توجه نكنيم مانند فندك و زيرسيگاري موجود در خودروها و پخش تصاوير كشيدن سيگار در تلويزيون و ديگر رسانه‌ها به افزايش مصرف سيگار دامن زده‌اند.

بعضي شركت‌هاي توليد دخانيات درسطح جهان تفاله‌ها و پسماندهاي سيگار را كه پس از مصرف بايد مدفون شوند توسط برخي كارخانه‌هاي توليد سيگار در 12 طعم با اسانس‌هاي مختلف فرآوري و به نام توتون قليان، به سيگاري‌ها عرضه مي‌كنند.

درآمد برخي از اين شركت‌ها كه درسطح جهان مشتري دارند سالانه معادل 300 ميليارد دلار يعني تقريبا برابر با 15‌سال فروش نفت ايران است. دولت ايران روزانه 8 ميليارد تومان به‌صورت نامحسوس، صرف درمان افراد سيگاري مي‌كند؛ به عبارت ديگر، روزانه 12 ميليارد تومان در كشور براي سيگار هزينه مي‌شود كه البته نبايد از تبعات اجتماعي و فرهنگي آن غافل ماند. براساس تحقيقات صورت گرفته، در يكي از زندان‌هاي كشور، 99 درصد افرادي كه هروئين، حشيش و ترياك مصرف ‌كرده و مبتلا به ايدز و هپاتيت شده‌اند، ‌20 سال پيش، با يك نخ سيگار شروع كرده‌ بودند.

الحاق ايران به كنوانسيون جهاني منع دخانيات

مجمع تشخيص مصلحت نظام، الحاق ايران به كنوانسيون جهاني منع دخانيات را در آبان ماه 1384تصويب كرد.

با تصويب اين الحاقيه ايران رسما به عضويت كنوانسيون جهاني منع دخانيات در ژنو در آمد و توانست در اجلاس اين كنوانسيون كه 19 آبان 1384(10 نوامبر) برگزار شد، شركت كند و حق اظهار‌نظر و راي داشته باشد. براساس يكي از بندهاي اين كنوانسيون درصورت طرح دعوا و شكايت عليه يكي از مواد‌دخاني خارجي، اين شكايت بايد در يك مرجع قضائي تحت نظر سازمان ملل رسيدگي شود درصورتي كه براساس قانون اساسي ايران، طرح هر نوع دعوا بايد در مراجع قضائي داخلي رسيدگي شود.

تاكنون 85 كشور از مجموع 167 كشور جهان به كنوانسيون جهاني منع دخانيات پيوسته‌اند و كشور مالزي آخرين كشوري بوده كه در تاريخ 16‌سپتامبر به اين كنوانسيون ملحق شده است. ايران نيز جزو 6 كشور اول امضا‌كننده متن اين كنوانسيون و سخنگوي كشورهاي منطقه مديترانه شرقي بوده است.

قانوني براي كاهش مصرف دخانيات درايران

پس از تصويب قانون جامع كنترل و مبارزه ملي با دخانيات در كشور از سوي مجلس شوراي اسلامي، در 12 مهرماه سال 1386 آيين نامه اجرايي اين قانون از سوي پرويز داوودي، معاون اول رئيس‌جمهوري براي اجرا به دستگاه‌هاي مربوطه ابلاغ شد.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، وزارت صنايع و معادن و شركت دخانيات ايران مسئول اجراي اين آيين نامه هستند. در يكي از مواد آيين نامه اجرايي قانون جامع كنترل و مبارزه ملي با دخانيات آمده است: فروش و عرضه محصولات دخاني توسط عاملين مجاز نبايد به نحوي باشد كه نمايانگر تبليغ محصولات دخاني براي عموم باشد.

ماده 5 اين آيين نامه صراحت دارد: اعطاي هر گونه كمك، اعانه و حمايت اعم از مادي و غيرمادي توسط توليدكنندگان، واردكنندگان و صادركنندگان محصولات دخاني كه تبليغ محصولات دخاني محسوب شود، ممنوع است.

در ماده ديگري از اين آيين‌نامه نيز ورود، توليد، توزيع، خريد و فروش هر نوع وسايل و كالاي تبليغي محصولات دخاني ممنوع شده است.

همچنين به‌منظور حفظ سلامت عمومي به ويژه محافظت در مقابل استنشاق تحميلي دود محصولات دخاني، استعمال اين مواد در اماكن عمومي ممنوع است.

در ماده ديگري از اين آيين‌نامه، مسئوليت اجراي ممنوعيت استعمال دخانيات در اماكن عمومي و ساير اماكن مندرج در قانون با مديران، كارفرمايان يا متصديان اماكن مربوط است.

تاريخ درج: 11 خرداد 1387 ساعت 11:34 تاريخ تاييد: 11 خرداد 1387 ساعت 14:28 تاريخ به روز رساني: 11 خرداد 1387 ساعت 14:26
 شنبه 11 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 306]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن