واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: رفسنجاني به دعوت پادشاه عربستان به رياض مي رود
روزنامه القدس العربي به نقل از منابع نزديك به آيه الله هاشمي رفسنجاني نوشت : رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به دعوت فوري پادشاه سعودي، ظهر دوشنبه به رياض مي رود.
در اين خبر آمده است، دعوت پادشاه سعودي براي رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام جمهوري اسلامي را، سفير عربستان در ايران، تحويل مقامات ايراني داد تا هاشمي رفسنجاني در راس يك هيئت سياسي عالي رتبه روز دوشنبه وارد رياض شود.
در اين خبر هدف از ديدار هاشمي رفسنجاني با پادشاه سعودي، تلاش براي حل مشكلاتي دانسته شد كه به سبب قضاياي لبنان ميان دو كشور ايجاد شده است ضمن آنكه در اين سفر تلاش مي شود، از مفاد توافقنامه دوحه ميان گروههاي لبناني حمايت و از تجربه هاي موفق نشست دوحه براي حل مشكل فلسطين استفاده شود.
القدس العربي نوشت، حل مشكل فلسطين با الگو گيري از نشست اخير دوحه، پيشنهاد متكي وزير امورخارجه ايران به همتاي سعودي بود، اما وزير خارجه عربستان اعلام كرده بود در اين زمينه بايد با مقامات مافوق در كشورش مشورت كند، در اين خبر حد اقل موارد در پيشنهاد ايران لغو تحريم غذايي و دارويي از نوار غزه عنوان شده است.
القدس العربي ادامه داد، رفسنجاني در سفر به رياض، از طرف خالد مشعل، رييس دفتر سياسي حماس كه اخيرا با رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام ايران در تهران ديدار كرد، اختيار تام دارد تا در خصوص حل مشكل فلسطين و ايجاد آشتي ملي در اين بخش از جهان عرب، گفتگو كند.
در اين خبر آمده است، خالد مشعل در ديدار با رفسنجاني از آمادگي حماس براي بازگرداندن اوضاع نوار غزه به دوران قبل از آنچه كه جنبش فتح از آن به كودتاي حماس ياد مي كند، خبر داد، به شرط آنكه جنبش فتح به تعهدات خود براساس توافقنامه صنعاء پايبند باشد.
در ادامه خبر القدس العربي آمده است، بررسي تحولات عراق به ويژه تلاش آمريكا براي سوء استفاده از شكاف ميان كشورهاي اسلامي در امضاي توافقنامه راهبردي با عراق از محورهاي ديگر مذاكره رفسنجاني با پادشاه سعودي خواهد بود.
اين روزنامه عرب زبان به نقل از منابع اعلام خبر ادامه داد، رفسنجاني رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام و رييس مجلس خبرگان ايران هنوز در اين باره تصميمي اتخاذ نكرده است و هر گونه تصميم در اين باره را به پس از مشورت با آيه الله خامنه اي رهبر ايران موكول كرد.
در اين خبر آمده است، هاشمي در سفر به رياض، با شركت در كنفرانس انجمن جهاني اسلام كه از روز چهارشنبه با عنوان "ضرورت گفت و گوي اسلامي - اسلامي" در عربستان آغاز به كار خواهد كرد سخنان مهمي در اين نشست خواهد داشت.
القدس العربي در پايان به روابط دوستانه هاشمي رفسنجاني و پادشاه عربستان اشاره كرد و نوشت: پس از كشتار حجاج ايراني در مكه كه در اواسط دهه هشتاد اتفاق افتاده بود، روابط ميان دو كشور ايران و عربستان براي چند سال متوقف بوده است اما رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ايران در اواخر دهه نود توانست به قطع روابط ميان تهران - رياض پايان دهد.
شنبه 11 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 259]