واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس كميتهي فرهنگي ستاد بازيهاي المپيك: ورزشكاران اعزامي به پكن را دوپينگ روحي ميكنيم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: قهرماني - همگاني
رييس كميتهي فرهنگي ستاد تداركاتي بازيهاي المپيك برنامههاي اين كميته را براي ورزشكاران اعزامي به المپيك تشريح كرد.
ملامحمد در گفتوگو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بيان كرد: در ورزش كشور بايد به نحو احسن مقوله فرهنگ تقويت شود. در دو دهه گذشته آن قدر كه به عرصههاي قهرماني توجه شده به فرهنگ توجه نشده است و اگر اتفاقي هم افتاده براساس باور فرهنگي خود جوانان و متاثر از جامعه و خانوادههاي آنها بوده است.
وي ادامه داد: عليرغم اينكه مسوولان ورزشي كشور به توسعهي امور فرهنگي اعتقاد دارند اما، هنوز توفيق صد درصد در اين امر حاصل نشده است، اين اعتقاد بايد با برنامهريزي، تخصيص بودجه و سازماندهي همراه باشد.
ملامحمد خاطرنشان كرد: در دهه سوم انقلاب، فرهنگ جايگاه بهتري يافته است و با توجه به اين كه امسال توسط رييس سازمان، سال توسعهي اخلاق و ارزشها در ورزش نامگذاري شده است، فرهنگ از جانب مسوولين بيشتر مورد توجه قرار گرفته است.
رييس كميتهي فرهنگي ستاد تداركاتي بازيهاي المپيك تاكيد كرد: نخستين گام در توسعه ساختار فرهنگي، سازماندهي در سطح فدراسيون است. اگر بخواهيم كار فرهنگي كنيم ابتدا بايد تشكيلات فرهنگي را ايجاد كنيم.
وي توجه به امر تحصيل ورزشكاران را يك كار فرهنگي دانست و گفت: براي ارتقاء شخصيت فرهنگي و اجتماعي بايد پا به پاي توجه به مسالهي قهرماني، به افزايش سطح تحصيلي ورزشكار توجه شود.
ملامحمد توسعهي مسايل فرهنگي را در موفقيتهاي ورزشكار موثر دانست و گفت: آمادگي ذهني، روحي و رواني به خصوص در ورزشهاي انفرادي نقش حياتي بازي ميكند، در رسيدن به اين امر، فرهنگ نقش تعيين كننده دارد. وقتي يك ورزشكار از لحاظ فني و جسمي آماده است، بايد ديگر به مسايلي مثل نيايش و توكل توجه شود. زماني كه فرد در استرسهاي زمان اردو قرار دارد، توجه به مسايل فرهنگي، دوپينگ روحي است.
وي تاكيد كرد: گفت و شنودهاي شفاهي كه بعد از برگزاري يك برنامه فرهنگي با قهرمانان داريم، آنها اظهار ميكنند كه اين فعاليت تاثير بسزايي در روحيه ورزشكاران دارد.
ملامحمد در ارتباط با برنامههاي فرهنگي قبل از اعزام به پكن گفت: ما دو دسته برنامه داريم. برنامههاي عمومي كاروان كه شامل ورزشكار، مربي، سرپرست و ديگر اعضا ميشود. گردهمايي المپينهاي گذشته و حال حاضر از جمله برنامههايي است كه در تقويت روحيه ورزشكار موثر است.
ملامحمد به چاپ كتاب همراه براي نخستين بار اشاره كرد و گفت: كتاب همراه شامل مجموعهيي از دانستنيها راجع به شهر پكن، دين، پزشكي و روانشناسي است.
رييس كميتهي فرهنگي ستاد تداركاتي بازيهاي المپيك گفت: در يك سري برنامهي راديويي و تلويزيوني به معرفي ورزشكاران اعزامي و تشريح وضعيت كاروان خواهيم پرداخت و با تبليغات محيطي در سطح شهر تهران ورزشكاران را به مردم معرفي خواهيم كرد.
وي تاكيد كرد: در بخش غير عمومي به فراخور هر رشته برنامههاي متنوع بازديد از اماكن سياحتي، زيارتي، تفريحي، حضور در نماز جمعه، نمايش فيلم و حضور گروههاي موسيقي و نمايش در محل اردو را اجرا خواهيم كرد. اين برنامهها با هماهنگي سرپرست، مربي و بازيكنان اجرا ميشود و چيزي را به ورزشكار تحميل نميكنيم.
ملامحمد، بازديد دانش آموزان از محل اردو براي تقويت روحيهي ورزشكاران، آموزش زبان و روخواني قرآن را از ديگر برنامههاي فرهنگي تا قبل از اعزام است.
وي در ارتباط با برنامههاي فرهنگي در طول بازيها گفت: المپيك قوانين خاص خود را دارد، دهكدهي بازيها محدود است و تفريحات سالم عمومي در آنجا وجود دارد و كشورها به طور اخص نميتوانند برنامهاي داشته باشند و اصل فعاليت ما تا قبل از اعزام است. از سوي ديگر جمعيت ايراني حاضر در پكن محدود است و سعي ميكنيم همين جمعيت را با تدارك امكانات به حضور در سالن مسابقات تشويق كنيم.
انتهاي پيام
شنبه 11 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]