واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بسته پيشنهادي ايران راه حل مشكلات بين المللي در موضوع هسته اي است
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): پاريس ، دكتر علي آهني، سفير جمهوري اسلامي ايران در فرانسه، بسته پيشنهادي ايران به اروپا را داراي منطقي ترين راه حل مشكلات بين المللي از جمله در موضوع هسته اي عنوان كرد.
به گزارش خبرنگار ايرنا از پاريس ، آهني روز پنجشنبه در جلسه گردهمايي موسسه فرانسه - اروپا- آسيا با اشاره به اينكه بسياري از موضوعات منطقه اي و بين المللي در زمينه هاي سياسي و اقتصادي وجود دارند كه داراي ظرفيت هاي زيادي براي همكاري هستند و اين موضوعات فرصت هاي خوبي را براي همكاري هاي سازنده در يك فضاي صادقانه و اعتماد متقابل فراهم مي سازد، گفت: بسته پيشنهادي ايران بر اساس تعريف و ترسيم مولفه هاي مشتركي ازجمله شامل موضوعات سياسي ، امنيتي ، اقتصادي و هسته اي تنظيم شده است.
وي ابراز اميدواري كرد كه اين بسته به عنوان اساس و پايه مذاكراتي سازنده در جهت دستيابي كشورها به حقوق مصرح قانوني خود در معاهدات بين المللي مد نظر قرار گرفته و همچنين نقشه راهي براي حل و فصل مسائل بين المللي از جمله خلع سلاح دسته جمعي ، تقويت و تحكيم ساز و كارهاي بين المللي كنوني از جمله معاهده عدم اشاعه و دستيابي كشورها به انرژي هسته اي صلح آميز باشد.
سفير جمهوري اسلامي در فرانسه همچنين احترام متقابل كشورها و عدم مداخله در امور ديگران ، همكاري جمعي براي كمك به صلح و امنيت و توسعه پايدار، مبارزه با بي عدالتي و تبعيض و فقر، پيگيري مجدانه خلع سلاح هسته اي در جهان ، غيرنظامي ماندن برنامه هسته اي براي هميشه با نظارت آژانس و همكاري كامل با آن ، اعتقاد به مذاكره به عنوان تنها راه حل مشكلات جامعه بين الملل و احترام به تنوع فرهنگي جوامع مختلف و عدم تحميل و تجويز برخي مدلهاي خاص براي كل جهان را از اصول مورد توجه در رويكرد بين المللي جمهوري اسلامي ايران عنوان كرد.
در اين جلسه كه در محل مجلس سناي فرانسه برگزار شد، آهني به موقعيت استراتژيك و مهم ايران در خاورميانه كه متكي بر يك نظام مردم سالار و جوشيده از متن فرهنگ خود مي باشد، اشاره كرد و بحران هاي جديد در منطقه را ناشي از دخالت كشورهاي بيگانه و به ويژه آمريكا در عراق ، افغانستان و لبنان عنوان كرد.
در موضوع افغانستان ، آهني ايران را كشوري در كنار ملت و كشور افغانستان معرفي كرد كه پذيراي بيش از دو ميليون مهاجر افغاني بوده است و گفت ايران حل مشكل افغانستان را نه در افزايش روزافزون نيروهاي خارجي و ناتو بلكه در اعتماد واقعي به مردم اين كشور و سپردن مسئوليت هاي سياسي ، امنيتي به افغانها و تلاش جدي براي ايجاد زير ساختهاي اساسي براي حركت به سوي توسعه همه جانبه مي داند.
وي گفت كه ايران در اين مسير از هيچ كوششي دريغ نداشته و ضمن شركت در كنفرانس افغانستان در دوازدهم ژوئن آمادگي مشورت و همكاري با ساير كشورهاي تاثيرگذار در حل اين بحران را دارد.
در موضوع عراق ، سفير ايران گفت كه برغم تحميل جنگ هشت ساله رژيم صدام به جمهوري اسلامي ، ايران همواره پذيراي تعداد زيادي از مهاجران عراقي در جنگ هاي اول و دوم خليج فارس بوده است .
وي افزود حضور نيروهاي آمريكايي و متحدين آن در عراق علاوه بر وارد كردن خسارات سنگين انساني و مالي به اين كشور موجب رشد تروريسم و ظهور پديده "القاعده عراق " شده است و اين خود بهانه اي براي ادامه اشغالگري بوده و ايران معتقد است تنظيم فوري جدول زمانبندي خروج نيروهاي اشغالگر بهانه را از دست تروريست ها مي گيرد و مردم عراق با همكاري دولت مردمي قادر به حفظ يكپارچگي و امنيت در اين كشور مي باشند.
در ادامه آقاي آهني با اشاره به اينكه خشنودي جمهوري اسلامي از توافقات اخير گروههاي لبناني در دوحه بر همگان روشن است، گفت كه موضع ايران در قبال لبنان از ابتدا مخالفت با دخالت بيگانگان و تعيين سرنوشت اين كشور به دست ملت و گروههاي سياسي آن بوده است و در اين زمينه تلاش ها و رايزني هاي مختلفي با سران كشورها براي حل مشكل لبنان داشته است .
در اين جلسه سفير جمهوري اسلامي بر موضع ايران در به رسميت نشناختن رژيم صهيونيستي تاكيد كرد و اين رژيم را اشغالگر و عامل اخراج و آوارگي مردم فلسطين دانست و به عبارت "شصت سال نكبت " در منطقه كه تعبيري براي شصتمين سال تاسيس رژيم اسرائيل است، اشاره كرد.
وي پيشنهاد برگزاري همه پرسي با مشاركت همه فلسطيني ها اعم از مسلمان ، يهودي و مسيحي را كه مجبور به ترك وطن شده اند و علاقه مند به بازگشت هستند، مطرح كرد و نتيجه آن را مورد احترام جامعه بين المللي و راه حل قطعي مشكل فلسطين دانست .
در پايان سخنراني آهني به سوالات حضار و مدعوين كه از برگزيدگان ، انديشمندان ، نخبگان و فعالان سياسي و علاقه مند به موضوعات خاورميانه و ايران بودند، پاسخ داد.
اروپام **271**1388
جمعه 10 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 271]