واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: دكتر ناصر فكوهي در مراسم اختتاميه معرفي وبلاگ هاي اجتماعي ايران گفت: خطرات شكننده وبلاگ نويسي درايران
وبلاگ نسبت به رسانههاي ديگر فضاي دموكراتيكتري دارد، زيرا اين رسانه ارزان قيمتتر از رسانههاي كاغذي ميباشد و سريعتر توزيع ميشود.
آفتاب: وبلاگنويسي خطرات شكننده اي را ايجاد ميكند بطور مثال وبلاگ نويس مطالب خودش را كنترل مي كند و در عين حال ميتوان آن متن را در طول مدت طولاني عليه آن وبلاگ نويس استفاده نمود.
دكتر ناصرفكوهي در مراسم اختتاميه معرفي وبلاگهاي اجتماعي با موضوع بررسي مسائل اجتماعي ايران در تالار ابن خلدون دانشكده علوم اجتماعي تهران با بررسي مساله جامعه شبكهاي و امتيازات وبلاگ نويسي در جامعه ايران گفت:«به نظر من پديده وبلاگ نويسي در جامه ايران را از دو بعد مثبت و منفي بايد نگاه كرد، جنبه مثبت در اين است كه آزادي بيان را افزايش داده است».
وي در ادامه افزود:«وبلاگ نسبت به رسانههاي ديگر فضاي دموكراتيكتري دارد، زيرا اين رسانه ارزان قيمتتر از رسانههاي كاغذي ميباشد و سريعتر توزيع ميشود».
فكوهي در تحليل بعد منفي وبلاگنويسي گفت: «وبلاگنويسي خطرات شكننده اي را ايجاد ميكند بطور مثال وبلاگ نويس مطالب خودش را كنترل مي كند و در عين حال ميتوان يك نوشتهاي را بر عليه آن وبلاگنويس در طول تاريخ استفاده كرد».
اين انسان شناس برجسته ايراني اعتقاد دارد عبور از انتشار كاغذي به انتشار الكترونيك اين احساس را ايجاد مي كند كه آزادي بيان بيشتر شده است چون همه ميتوانند ما را بخوانند اما در شكل كاغذي برعكس است ولي در عين حال ميتواند در ما يك توهمي ايجاد كند چون حضور ما را در اينترنت مهم قلمداد مي شود.
وي در ادامه افزود: «ممكن است يك وبلاگي نصف بيشتر شمارندههاي آن به خود نويسنده برگردد و اين مي تواند براي يك وبلاگ نويسي توهمزا باشد ».
دكتر ناصر فكوهي اعتقاد دارد كه از تجربيات جامعه شبكهاي و اطلاعاتي استفاده نكرديم و دليل رونق وبلاگنويسي در ايران به اتفاقات حوزه مطبوعات در سالهاي گذشته برميگردد.
فكوهي افزود: «تعداد زيادي افراد به دليل فضاي محدود مطبوعات به شبكه اينترنت روي آوردند در حالي كه اگر اين اتفاقات نمي افتاد و روزنامهها تا سالها ميتوانستند فعاليت كنند ديگر ما شاهد رونق وبلاگنويسي نبوديم».
وي درباره تفاوت وضعيت مطبوعات با وبلاگنويسي در ايران گفت: «ما الان جزو برترين كشورهاي فعال در حوزه اينترنت هستيم و وضعيت وبلاگنويسي در ايران درخشان است.ولي از لحاظ حوزه مطبوعات و انتشارات وضعيتي اسفبار داريم و اين نشاندهنده اين است كه سيستم هاي اطلاعرساني خود را جبران ميكنند».
دكتر فكوهي اعتقاد دارد مطبوعات ما بيهويت و زرد هستند و افزود: «دو دسته مطبوعات هستند يكي ازآنها كه ميدانند زرد هستند و دسته ديگر آنهايي كه نميدانند زرد هستند».
وي درباره وضعيت انتشارات در ايران گفت: «وضعيت انتشارات بخصوص انتشارات دانشگاهي در ايران خيلي اسفبار است در ايران انتشارات دانشگاهي بياعتبارترين كتابها و مجلات را منتشر ميكنند و اين خود نشان دهنده اين وضعيت بد ميباشد ».
دكتر ناصر فكوهي اظهار داشت: «رشد وبلاگنويسي در اين يك شكل پاتولوژيك دارد و اين شكل پاتولوژيك ميتواند هم خوب باشد و هم بد، ميتوان در كل گفت پديده وبلاگنويسي شكلي از آسيبشناسي اجتماعي ايران باشد».
وي در ادامه افزود: «اين نگاه آسيب شناسايي اجتماعي از اين لحاظ بد است كه وقتي وضعيت به حالت عادي برگردد ديگر اين تعداد وبلاگ ها وجود نخواهد داشت».
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 242]