واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: اظهارات متناقض مقامهاي دولتي درباره طرح ادغام بانكها
معاون اول رئيسجمهوري اما پيشنويس طرح ادغام ۸ بانك دولتي را كه پيش از اين وزارت امور اقتصادي و دارايي آن را جعلي خوانده بود، تاييد و اعلام كرد كه طرح ادغام بانكها در دست بررسي است.
در حالي كه روز سهشنبه وزارت اقتصاد طرح ادغام بانكهاي دولتي و تبديل آنها به بانك قرضالحسنه را جعلي خوانده بود، سرپرست وزارت اقتصاد و معاون اول رئيسجمهوري بهطور تلويحي وجود چنين طرحي را تاييد كردند.
با وجود اين، اصرار پرويز داوودي و حسين صمصامي اين بود كه اين يك پيشنويس بسيار مقدماتي است و حتي صمصامي در اين باره گفت: «آييننامهاي كه در اين مورد در برخي روزنامهها منتشر شد، نتيجه اقدامات كارگروه اصلاح ساختار بانكها نبود و نميدانم از كجا و چگونه منعكس شده است.»
معاون اول رئيسجمهوري اما پيشنويس طرح ادغام ۸ بانك دولتي را كه پيش از اين وزارت امور اقتصادي و دارايي آن را جعلي خوانده بود، تاييد و اعلام كرد كه طرح ادغام بانكها در دست بررسي است.
داوودي در حاشيه جلسه هيأت دولت درخصوص طرح ادغام ۸ بانك دولتي كه از سوي وزارت اقتصاد مطرح شده است، اظهار داشت: اين طرح در دستور بررسي كارشناسانه قرار دارد و هنوز هيچ تصميمي براي آن گرفته نشده است.
طهماسب مظاهري، رئيسكل بانك مركزي، اما موضع صريحي در مورد اين طرح گرفت و تاكيد كرد: اجراي هر نوع تغييراتي در بانكهاي دولتي و خصوصي اعم از ادغام، تفكيك، تغيير وظيفه، انحلال، فعاليت و افزايش سرمايه منوط به تاييد بانك مركزي است.
وي منتسب ساختن پيشنويس طرح ادغام بانكها بهعنوان مصوبه دولت، را جعلي دانست و گفت: اين طرح را وزارت امور اقتصادي و دارايي غيرواقعي اعلام كرده و متن منتشر شده در رسانهها قابل اتكا و علمي نبوده است.
وي با تاكيد بر اينكه يقيناً مديريت اقتصادي كشور چنين طرح كمدقت و غيرمنسجمي را اجرا نخواهد كرد، افزود: چنين طرحهايي را هم وزارت اقتصاد ارائه نخواهد داد و هر نوع تغييرات اينگونه منوط و موكول و مشروط به تاييد بانك مركزي است.
انتقاد آل اسحاق از طرح ادغام بانكها
رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تهران نيز به انتقاد از طرح ادغام بانكهاي تجاري و تشكيل بانك قرضالحسنه پرداخت و گفت: اميدواريم هرگز چنين طرحهايي كه عواقب سوء زيادي براي اقتصاد كشور دارد، اينگونه با عجله مطرح نشود به اين دليل كه حتي طرح اين مسائل هم تاثير خودش را ميگذارد.
يحيي آل اسحاق با اشاره به عواقب تن دادن به اجراي طرح ادغام بانكها و تشكيل بانك قرضالحسنه افزود: وقتي فكر ميكنيم ميبينيم اجراي چنين طرحهايي دهها علامت سؤال به وجود ميآورد كه اگرچنين كاري صورت گيرد، تكليف مبادلات بينالمللي ما چه ميشود؟ چگونه ميشود بانك را به بنگاه خيريه تبديل كرد؟ چگونه ميتوان همه عقود را حذف كرد؟ عواقب اين كار چيست و دهها سؤال نگرانكننده ديگر.
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]