واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /كنفرانس پيمان بينالمللي عراق در استكهلم/ سوئد افزايش كمك ها به عراق را خواستار شد سازمان ملل از پيشرفتها درعراق تقدير كرد درخواست عراق براي بخشش بدهيها
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - منطقهيي
نخستوزير سوئد در افتتاحيهي كنفرانس يك روزهي پيمان بينالمللي عراق در استكهلم بر ضرورت كمكهاي جامعه جهاني در تمامي زمينهها به عراق تاكيد كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از خبرگزاري فرانسه، فردريك رينفيلد، نخست وزير سوئد در افتتاحيهي اين نشست اظهار داشت: بايد كمكهاي بينالمللي به عراق به ويژه در زمينهي اقتصادي و سياسي گستردهتر شود.
وي همچنين گفت: بايد نسبت به موضوع حقوق بشر، زن و مهاجران عراقي اهميت بيشتري داد به طوري كه سوئد در چارچوب اين همكاريها تا امروز40 هزار پناهنده عراقي از سال 2003 تاكنون پذيرفته است و اين بزرگترين رقم از پناهندگان عراقي در تمامي كشورهاي اروپايي است.
نخست وزير سوئد با تاكيد بر حمايت خود از عراق اظهار داشت: دولت و ملت سوئد چه از لحاظ اقتصادي و چه از لحاظ سياسي و اجتماعي به عراق كمك خواهند كرد تا آينده بهتري را براي خود ترسيم كنند.
ريينفيلد، گفت: ما براي حمايت از دولت عراق و تمام عراقيها در جهت حفظ تماميت ارضي و اتحاد دموكراتيك و رفاه اين كشور آمادهايم. با اين حال وي تاكيد كرد كه اين مسووليت دولت عراق است كه تضمين دهد تمامي عراقيها ميتوانند از حقوق بشر بهرهمند باشند.
مقامهاي سوئد اعلام كردند كه 97 هيات نمايندگي شامل 500 تا 600 تن از رهبران سياسي از جمله منوچهر متكي، وزير خارجه ايران و نمايندگاني از كشورهاي عربي نظير مصر و سوريه در اين نشست يك روزه حضور دارند.
در گزارش 75 صفحهاي پيشرفتها در عراق كه به اين كنفرانس ارايه شده، تاكيد شده است كه عراق، كشور نفت خيز به دنبال دريافت پول از جامعه بينالمللي نيست بلكه در عوض درخواست كمكهاي فني براي احياي اقتصاد خود پس از دههها جنگ و تحريم دارد.
در اين گزارش آمده است: نشست سطح عالي در استكهلم يك كنفرانس براي قول گرفتن نيست، عراق كشوري فقير نيست بلكه عراق به دنبال شراكت، كمك فني و تبادلات اقتصادي است.
دبير كل سازمان ملل متحد با تقدير از دولت عراق به دليل پيشرفتهاي بسيار برجسته در زمينه اهداف اقتصادي، سياسي و امنيتي اظهار داشت: اگر بخواهيم از يك كلمه براي توصيف اوضاع عراق استفاده كنيم، بايد بگوييم: اميد. در حال حاضر اميد تازهاي وجود دارد كه دولت و مردم عراق بر چالشهاي بسيار جدي پيش رويشان فائق آيند و با يكديگر براي بازسازي كشورشان همكاري كنند.
با اين حال دبير كل سازمان ملل هشدار داد كه اوضاع در عراق همچنان شكننده است.
نوري المالكي، نخستوزير عراق نيز در سخنانش اظهار داشت: آنچه عراق از جامعه بينالمللي انتظار دارد اين است كه به كمكهايش در بازسازي و ساخت كشور و تبادل تجربيات، ارايه آموزشها واحياي بخشهاي مختلفي كه به دليل غفلتهاي بسيار گسترده به نابودي كشيده شدهاند، ادامه دهد.
مالكي خطاب به شركت كنندگان در اين كنفرانس گفت: عراق كشوري فقير نيست، ما منابع بسيار غني انساني و مادي داريم، اما بدهيهاي عراق كه ميراثي از ديكتاتور سابق است روند بازسازي را مختل ساخته است.
كاندوليزا رايس، وزيرخارجه آمريكا نيز در افتتاحيه اين كنفرانس از جامعه جهاني خواست از بهبود اوضاع امنيتي در عراق براي تسهيل كمكها جهت راهاندازي بخش كشاورزي، مسكن و ديگر پروژههاي در حال اجرا در اين كشور بهره بگيرند.
وي گفت: كشورها ديگر نميتوانند از تهديدهاي امنيتي به عنوان بهانهاي براي عدم انجام قولهاي داده استفاده كنند.
رايس گفت: با بهبود شرايط امنيتي امكان پيشرفتهاي بيشتر و انجام بسياري از قولهايي كه ما در اجراي پروژهها و كمكهاي فني دادهايم، فراهم آمده است.
اين كنفرانس اولين نشست متعاقب است كه پس از معاهدهي بينالمللي با عراق، طرح توسعهي اقتصادي و صلح پنج ساله كه در ماه مه 2007 در مصر منعقد شد، برگزار ميشود.
مقامهاي عاليرتبه بيش از 60 كشور و سازمانهاي جهاني در نشست مصر متعهد شدند كه 30 ميليارد دلار از بدهيهاي عراق را ببخشند.
به گفته دولت عراق كل بدهيهاي اين كشور حدود 140 ميليارد دلار است كه تنها 10 ميليارد دلار آن به عربستان سعودي ميباشد.
علي الدباغ، سخنگوي دولت عراق در گفتوگو با خبرگزاري فرانسه گفت: بغداد از ميزان حمايتها از كشورهايي كه در شرمالشيخ حضور داشتند رضايت ندارد. ما انتظار داريم كه اين كنفرانس دليلي شود براي آنها تا مشاركت، حمايت و نقش بيشتري از عراق داشته باشند.
مقامهاي آمريكايي و سوئدي گفتهاند كه انتظار موفقيت چنداني از اين كنفرانس نميرود.
انتهاي پيام
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 209]