تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هركس به خدا و روز قيامت ايمان دارد، بايد سخن خير بگويد يا سكوت نمايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821166198




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

60 درصد شبكه هاي زهكشي كشور دچار مشكل است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: 60 درصد شبكه هاي زهكشي كشور دچار مشكل است
كرج - خبرگزاري مهر: يك متخصص ژئوتكنيك گفت: در حال حاضر 60 درصد شبكه هاي زهكشي كشور دچار مشكل و 10 درصد آن دچار تخريب شده است.

به گزارش خبرنگار مهر در كرج، حسن رحيمي پيش از ظهر امروز در اولين سمينار ملي بررسي چالشها و راهكار هاو مسائل ژئوتكنيكي شبكه هاي آبياري و زهكشي در كرج اظهار داشت: با توجه به هزينه بالاي زهكشي و حجم سرمايه گذاري در اين امر توجه به مسائل ژئوتكنيك زهكشيها ضروري است.

وي افزود: زهكشي شبكه هاي آبياري در ايران از اواخر دهه 30 شروع شد اما دستورالعمل بهره برداري از اين زهكشها پس از گذشت 50 سال در دست تهيه است.

اين محقق و پژوهشگر مسائل ژئوتكنيك خاطرنشان كرد: علل اصلي كه در شبكه هاي زهكشي موجب بروز مشكل مي شود شامل كيفيت خاك بستر، كيفيت مصالح به كار رفته در ساخت شبكه و مسائل ژئوتكنيكي است كه در اين امر سهم كيفيت خاك بستر در بروز مشكلات 70 درصد، سهم كيفيت مصالح به كار رفته چون شن، ماسه، سيمان و قير در شبكه20 درصد و سهم مسائل ژئوتكنيكي و كيفيت اجرا به 10 درصد مي رسد.

رحيمي يادآور شد: با توجه به اينكه مسائل ژئوتكنيكي سازه ها در شرايط فيزيكي نامطلوبي انجام مي شود و به همين دليل كارفرمايان و مشاوران به انجام اين مطالعات كم توجهي نشان مي دهند.

وي در خصوص خاكهاي مشكل آفرين عنوان كرد: خاكهاي مشكل آفرين به خاكهايي گفته مي شود كه در صورت استفاده از آن به عنوان مصالح در سازه هاي خاكي يا به عنوان تكيه گاه ساير سازه ها مسائل و مشكلاتي را در طول دوران ساخت يا بهره برداري ايجاد مي كند و شامل خاكهاي تورم پذير، انحلال پذير، واگرا، رمبنده، ماسه اي و روانگرا، عالي و ضعيف و خاكهاي رسي روان مي شود.

اين محقق بيان داشت: 70 درصد مشكلات خاكها مربوط به خاكهاي تورم زاست و در ايران همچنين وجود خاكهاي انحلال پذير نيز مشكل آفرين است به نحوي كه 27 ميليون هكتار از اراضي ايران داراي خاكهاي گچي است.

به گفته وي ميزان گچ موجود در خاك، نوع و شكل بلور، بافت عمومي، شيب هيدروليكي، سرعت جريان آب در خاك و درجه حرارت محيط نيز از عوامل تاثيرگذار در ميزان تخريب است و وجود گچ بيش از چهار درصد از ديدگاه سازه اي موجب تخريب مي شود.

رحيمي متذكر شد: در اين راستا و به منظور جلوگيري از تخريب سازه ها، انجام مطالعات ژئوتكنيكي به صورت دقيق بر روي سازه ها از ضروريات است همچنين شناسايي و تشخيص نوع خاك و به كارگيري روشهاي تغيير كيفيت آن و رفع مشكلات اين خاكها براي بهبود وضعيت سازه ها پس از بهره برداري ضروري است.
 پنجشنبه 9 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 259]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن