واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: صفحه آخر - تولدت مبارك آقاي باند
صفحه آخر - تولدت مبارك آقاي باند
صد سال پيش «يان فلمينگ» متولد شد و چند سال بعد از او جذابترين جاسوس دنيا خلق شد. نامش «باند» بود، «جيمز باند». آلتر اگوي يان فلمينگ كه براي هميشه در كتابها جاودانه ماند و بعدها فيلمهاي 007 حيات هميشگياش را تضمين كردند. ديروز تولد صدسالگي يان فلمينگ بود و بنياد جيمز باند از مدتها قبل تصميم گرفته بود تا براي بزرگداشت اين نويسنده رماني ديگر از «جيمز باند» را منتشر كند. بعد از برگزاري جلسات مختلف و رايزنيها سرانجام «سباستين فولكز» براي نوشتن اين رمان انتخاب شد. نويسندهاي كه هشت اثر داستاني و سه اثر غيرداستاني در كارنامه خود دارد و پيش از اين برنده جايزه كتاب بريتانيا (1955) و جايزه يادبود جيمز تيت (1998) و جايزه (2002 CBE) شده است.
كتاب فولكز «شيطان شايد توجه كند» نام دارد و در دوران جنگ سرد ميگذرد. باند همسرش را از دست داده و به شدت آسيبپذير است اما همچنان همان جاسوس پردل و جرات و البته «دلبر و اغواگر» است. فولكز اين داستان را در شش هفته نوشته است و در شيوه روايت و سبك داستانهاي «جيمز باند» دست نبرده و آنها را به همان شيوه قديمي فلمينگ پيش برده است. همان مكانهاي عجيب، زنهاي فوقالعاده و آدمهاي شرور و وحشتناك در اين داستان هم ديده ميشوند. فولكز درباره اين كتاب ميگويد: «هشتاد درصد اين داستان هماني است كه اگر فلمينگ زنده بود مينوشت، داستان در سال 1967 اتفاق ميافتد، يعني يك سال پس از زماني كه مجموعهداستان كوتاه فلمينگ با نام «Octopussy and the Living Daylights» چاپ شد. جيمز باند اين كتاب بايد از ميان مشكلات بسيار عبور كند و در قياس با باندهاي قبلي بسيار هم آسيبپذير شده اما هنوز همان مردي است كه زنها با ديدنش از حال ميروند.» كتاب فولكز توانسته رضايت خانواده باند را هم جلب كند.
كتاب قبلي فولكز كه در سال 2007 منتشر شده «Engleby» نام دارد. داستاني كه ارجاعات فراواني به وقايع قرن بيستم انگلستان دارد. مواد مخدر، موسيقي راك، مهمانيها، سياست و مسائل اجتماعي از جمله تمهاي پراكنده اين داستاناند، داستان «توني بلر» و «گوردون براون» كه روزگاري دانشجوياني بودند كه «براي تغيير» شعار ميدادند. تمام آثار داستاني فولكز بياستثنا مورد توجه قرار گرفتهاند و البته فولكز به اين معروف است كه اثري را كه بر شهرت و اعتبارش نيفزايد، منتشر نميكند.
«جيمز باند» در كتاب فولكز به پاريس، لندن و خاورميانه سفر ميكند. داستان كتاب با نظارت مستقيم ناشرش (پنگوئن) چاپ شده و به هيچعنوان داستانش لو نرفته است، اما لوسي فلمينگ، برادرزاده فلمينگ، نام معشوقه باند را فاش كرده: پاپي. لوسي از آدم بدجنس رمان هم حرف زده: «نامش «گورما» است و شبيه «بلوفلد» و «دكتر نو» است، خلاصه آنكه خيلي بدجنس است.» لوسي درباره «فولكز» نيز گفته است: «عمويم واقعا خوشحال ميشد اگر زنده بود و اين رمان را ميخواند و ميديد كسي مثل سباستين راه او را ادامه داده است.»
بعد از مرگ فلمينگ در سال 1964، كينگزلي ايميس (البته با نام مستعار رابرت مرخام)، جان پرسون، جان گاردنر و ريموند بنسون سنت جيمز باندنويسي را ادامه دادند و بر آن دوازده رمان بلند و يك مجموعه داستان كوتاه فلمينگ با محوريت «باند» افزودند. «شايد شيطان توجه كند».
«جيمز باند» يكي ديگر از مظاهر پالپ كالچر انگلستان است كه مثل بيتلز و هري پاتر در كشورهاي ديگر با اقبال بسياري مواجه بوده است. نخستين كتاب باند در سال 1953 با نام «كازينو رويال» منتشر شد. ششمين رمان باند با نام (1958) «Dr No» منتشر شده بود كه نخستين نسخه سينمايي آن با شركت «شون كانري» در نقش جيمز باند ساخته شد. «راجر مور»، «تيموتي دالتون»، «پيرس برازنان» و «دانيل كرگ» (كازينو رويال 2006) از جمله بازيگراني بودند كه در دهههاي بعد اين چهره ادبي ماندگار را تجسد بخشيدند.
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 350]