واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: دفاع احمدينژاد از يكپارچگي و انسجام دولت
دولت- گروه سياسي:
رئيسجمهوري درباره قوه مجريه گفت: ما اصلا ديدگاه بخشي در دولت نداريم، اما برخي ميخواهند با درآوردن يك كلمه از دهان يك نفر و عوض كردن آن بگويند در دولت اختلاف وجود دارد، در حالي كه چنين نيست، دولت يكپارچه و منسجم است.
محمود احمدينژاد كه در مراسم معارفه معاون حقوقي و پارلماني خود سخن ميگفت و ايسنا خبر آن را منتشر كرد، گفت: هيچ دستگاهي حق ندارد عليه دستگاه ديگري در دولت اقامه دعوا كند و اين امر در سايه تنظيم روابط بين دستگاهها به وسيله معاونتهاي حقوقي و پارلماني عملي است.
وي با بيان اين كه در كشور بزرگي مانند ايران تطبيق دستگاههاي گوناگون با همديگر و بر پايه سازندگي كار بسيار مشكلي است، افزود: هر چه جوامع بيشتر توسعه مييابند تنظيم اين روابط از اهميت بيشتري برخوردار ميشود.
جمهوري اسلامي ايران نيز كه به قانون و يك نظام انقلابي متكي و در حال حركت به سمت آرمانهاي بزرگ است، اگر نتواند بين دستگاههاي خود روابط دقيقي ايجاد كند به نتيجه نميرسد و از اهداف و آرمانها دور و حركتش دچار خدشه ميشود؛ بنابراين بايد نتيجه تنظيم روابط ، ايجاد يك رابطه موثر و پايدار باشد.
جايگاه برجسته
رئيس جمهوري در بخش ديگري از اظهارات خود گفت: جايگاه معاونت حقوقي رياستجمهوري بسيار برجسته است و كليه معاونتهاي حقوقي و پارلماني وزارتخانهها با اين معاونت هماهنگ هستند.
احمدينژاد با بيان اين كه مجلس در نظام جمهوري اسلامي يك جايگاه ويژه و منحصر به فرد دارد، اظهار داشت: نظام ما نه پارلماني است و نه رياستي، بلكه هردوي اينهاست.
وي همچنين گفت: قانون به خاطر تجربه تلخي كه ملت ما از دوران سياه ديكتاتوري داشته است، اختيارات و مسئوليتها را طوري توزيع كرده كه امكان تخطي از قانون و يا كسب اختياراتي فراتر از آن، براي هيچ كس وجود نداشته باشد كه اين اتفاق هم نتايج مثبت داشته است و هم معايبي را به همراه دارد.
ناظر و پاسخگو
احمدينژاد در ادامه با بيان اين كه در كشور ما آن قدر حوزههاي مسئوليت و اختيارات مخلوط شدهاند كه معلوم نيست چه كسي بايد پاسخگو باشد، چه كسي تصميمگيرنده و چه كسي مجري، همچنين چه كسي ناظر است؟
تاكيد كرد: براي يك كار ده دستگاه گاهي از قواي مختلف هم اختيار دارند و هم تصميمگيري ميكنند كه اينها بايد دستهبندي و اصلاح شود، لازم است در اين باره تفكيك صورت گيرد و اين كار بزرگي است كه دولت به تنهايي نميتواند انجام دهد.
وي پيشنهاد كرد يك گروه مشترك بين دولت و مجلس و حتي قوه قضائيه تشكيل شود و به اين مسأله رسيدگي كند.
رئيسجمهوري همچنين در بخش ديگر سخنانش با اشاره به برخي ناهماهنگيها گفت: بايد جلساتي برگزار شود تا حتي دهداريها هم با سياستهاي دولت هماهنگ جلو بروند.
رئيسجمهوري در ادامه با بيان اين كه اين روزها اصرار ميشود نقص و خلل نمودش بيشتر ديده شود، اظهار داشت: برخي هرچه دستشان ميآيد به طرف دولت پرت ميكنند كه فكر ميكنم تا آخر سال تمام تيرهاي تركششان تمام شود.
وي ضمن تقدير از زحمات جعفرزاده سرپرست معاونت حقوقي خود به محمدرضا رحيمي معاون جديد پارلماني و حقوقي رئيس جمهوري اشاره كرد و اظهار داشت: ايشان جزو كساني است كه زندگي خود را براي انقلاب وقف كرده و همواره خدمات زيادي در حوزههاي مختلف داشته است؛ از جمله در استانداري كردستان خدمات بيبديلي داشته و جزو مردميترين استانداران بودهاست.
دليل نرفتن رحيمي
احمدينژاد در ادامه به تصميم اولش براي بردن رحيمي به وزارت كشور اشاره كرد و گفت: در ابتدا تصميم داشتم آقاي رحيمي را به وزارت كشور ببرم اما به دلايلي اين تصميم تغيير كرد كه يكي از آنها را در اينجا ميگويم.
وي افزود: وقتي ديدم قلمها و زبانهايي حاضر شدهاند او را در اين سمت قطعه قطعه كنند و فرصت خدمت را از او بگيرند از تصميم خود صرف نظر كردم، با اين حال امروز يك نفر ديگر به جمع ما در قوه مجريه اضافه شد.
رئيس جمهوري تصريح كرد: رحيمي در دوران تصدي مسئوليتش در ديوان محاسبات هيچگاه عليه دولت مانعتراشي نكرد، در حالي كه برخي بدون اين كه يك سؤال از دولت بكنند نامه مينويسند و حكم ميدهند و بعد اعلام و مردم را نگران و ناراحت ميكنند.
استقبال از لاريجاني
محمود احمدي نژاد در باره انتخاب علي لاريجاني از سوي منتخبان ملت به رياست موقت مجلس هشتم اظهار داشت: تصميمگيري با مجلس است و هر تصميمي كه مجلس در اين زمينه بگيرد ما از آن استقبال ميكنيم.
به گزارش همشهري، رئيس جمهوري پس از جلسه هيات دولت در گفتوگويي كوتاه با خبرنگاران در پاسخ به اين پرسش كه نظر شما در باره برگزيده شدن لاريجاني به رياست مجلس هشتم چيست؟ گفت: تصميمگيري با مجلس است، ما هر تصميمي مجلس بگيرد از آن استقبال ميكنيم و آقاي لاريجاني هم جزو مديران خوب كشور است.
خبرنگاري از رئيس جمهوري سوال كرد، آيا نامزد رياست جمهوري در دوره دهم مي شويد؟ احمدي نژاد با خنده گفت: شما مي گوييد نامزد نشوم؟
خبرنگاران نظر رئيسجمهوري در خصوص گزارش جديد محمد البرادعي را خواستار شدند.
رئيس جمهوري در پاسخ گفت: اين سؤال را از آقاي متكي بپرسيد، وي اظهار موضع ميكند.
وي در پاسخ به پرسشي درباره علت تعويق سفر استاني چهارمحال و بختياري اظهار داشت: فشردگي كار پايان هفته باعث شد سفر به تعويق بيفتد و انشاءالله بهزودي در خدمت مردم عزيز اين استان خواهيم بود.
استعفا كردهام
به گزارش مهر، محمدرضا رحيمي در پاسخ به اين سؤال كه با توجه به اينكه مجلس شوراي اسلامي هنوز استعفاي شما را از ديوان محاسبات اعلام نكرده است، آيا مي توانيد در پست ديگري مشغول به فعاليت شويد؟ گفت: درحال حاضر ماندن بنده در ديوان محاسبات طبق قانون يك تكليف است و من نيز بايد اين تكليف را انجام دهم و تا زماني كه مجلس تصميم خود را در خصوص انتصاب رئيس جديد ديوان محاسبات نگيرد بنده در اين سمت باقي خواهم ماند.
تاريخ درج: 8 خرداد 1387 ساعت 23:39 تاريخ تاييد: 9 خرداد 1387 ساعت 01:31 تاريخ به روز رساني: 9 خرداد 1387 ساعت 01:30
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 241]