واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: دومين موضعگيري معاون شهردار درباره انتقال پايتختنيازي به انتقال پايتخت نيست
معاون هماهنگي و برنامهريزي شهرداري تهران گفت: مطرح كردن ناپخته و غير مسوولانه ايده انتقال پايتخت بدون پشتوانههاي لازم مطالعاتي و كارشناسي آثار سوء اقتصادي به دنبال داشته و موجب ايجاد رانت و ثروتهاي بادآورده شده و تورم را تشديد ميكند.
دكتر محمدرضا واعظ مهدوي در گفتوگو با خبرگزاري مهر خاطرنشان كرد: مطرح كردن ناپخته طرحهاي بزرگ، سنگين و پيچيده نظير ايده انتقال پايتخت اثرات سوء اقتصادي بر ساير فعاليتها وارد ميكند و هيچ فايدهاي براي شهر تهران و يا حل مشكلات نخواهد داشت.
وي همچنين تصريح كرد: با توجه به شرايط خاص نقدينگي در كشور، ايجاد رانت در زمينه املاك و مستغلات، كسب درآمدهاي باد آورده و تشديد موج تورم موجود در جامعه از جمله اثرات مطرح شدن اينگونه طرحها است كه ميطلبد مطالعات دقيق و توجيهات فني لازم را به دنبال داشته باشد.
معاون شهردار تهران در ادامه يادآور شد: انتقال پايتخت كار محالي نيست چنانچه تا كنون برخي كشورها نظير پاكستان و برزيل اين تجربه را داشتهاند، ولي مطرح شدن چندباره اين موضوع در كشور ما كه سابقه آن حتي به قبل از انقلاب نيز ميرسد با توجه به اينكه هيچگاه نتيجه روشني را در پي نداشته، نشان ميدهد انتقال پايتخت در ايران با موانع بسيار جدي روبهرو است.
واعظ مهدوي با اشاره به وجود موانع جدي در مقابل ايده انتقال پايتخت، افزود: غلبه بر اين موانع نياز به برنامه و راهكارهاي موثر و دقيق دارد ضمن آنكه هنوز مشخص نيست كه اين ايده چه منافعي را به دنبال دارد و لزوما با شرايط و امكانات موجود همخواني دارد يا خير.
وي درخصوص تاثير مطرح شدن ايده انتقال پايتخت بر قيمت مسكن، خاطرنشان كرد: ممكن است كه مطرح شدن ايده انتقال پايتخت با هدف كنترل قيمت مسكن صورت گرفته باشد كه معتقدم با توجه به شرايط نقدينگي موجود در بازار، عرضه و تقاضاي مسكن و ... اين مساله نميتواند صحيح باشد ضمن آنكه اين امر افزايش قيمت مسكن را در نقاط احتمالي جايگزين به دنبال خواهد داشت.واعظ مهدوي خواستار كارشناسي شدن هدف اصلي ايده انتقال پايتخت شد و افزود: هدف اصلي اين كار بايد مورد بررسي دقيق قرار بگيرد و به روشني بيان شود تا مشخص شود كه براي دستيابي به آن بايد چه اقداماتي انجام داد.
اين كارشناس برنامهريزي كلان كشور در ادامه خواستار ارائه پاسخ روشن به چند پرسش اساسي در اين رابطه شد و گفت: بايد مشخص شود كه راهكار رسيدن به هدف عنوان شده، اين است يا خير؟ همچنين آيا راه رسيدن به هدف منحصر به اين راهكار است يا راههاي كم هزينهتر، ارزانتر و اثربخشتري نيز وجود دارد؟
وي افزود: همچنين بايد شاخصهايي را تعريف كرد كه با اجراي اين ايده قرار است چه بهبودهايي حاصل شود تا پس از اجرا، تحقق اهداف از طريق شاخصهاي عنوان شده، قابل ارزيابي باشد.معاون هماهنگي و برنامهريزي شهردار تهران تاكيد كرد: براي حل مشكلات و چالشهاي موجود در شهرهاي بزرگ نظير تهران بيش از هرچيز نيازمند برنامهريزي، تدوين استراتژي و ثبات در سياستها هستيم كه تهيه طرح جامع شهر تهران نمونه مناسبي در اين راستا است.
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 276]