واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: برگزاري همايش بين المللي عبدالقادر مراغي در تهران
سرويس فرهنگي - همايش بينالمللي عبدالقادر مراغي پس از دو روز برگزاري در مراغه، از صبح ديروزدر سالن آمفيتئاتر موزه هنرهاي معاصر تهران ادامه يافت.
در نخستين نشست صبح ديروز اين همايش در تهران، عبدالمجيد كياني، بابك خضرايي و پژمان رادمهر با حضور داريوش طلايي، دبير علمي همايش به ارائه مقالات خود پرداختند.
داريوش طلايي گزارشي از برگزاري همايش در مراغه داد و گفت: اين همايش در بزرگترين تالار مراغه (سرباز) به بهترين شكل برگزار شد.
وي افزود: موزه مراغه به همين مناسبت آثاري گردآوري شده از تنديسها و سازهاي قديمي را برپا كرد و ميداني به نام مراغي در اين شهر نامگذاري شد. طلايي درباره تداوم پژوهش درباره مراغي پس از پايان همايش عنوان كرد: در برنامههاي همايش پيشبيني شده بود كه پژوهش درباره مراغي به صورت برگزاري كارگاهها و نشستهاي تخصصي پس از پايان همايش نيز ادامه پيدا كند. عبدالمجيد كياني، استاد موسيقي، رديفدان و نوازنده بزرگ سنتور در اين نشست به پرداخت و گفت: عبدالقادر مراغي در پايان كتاب جامعالالمان و در بخشي از كتاب مقاصد الالحان فصلي مختصر، حدود 25 سطر را به آداب اخلاقي مباشران موسيقي اعم از نوازندگان و خوانندگان اختصاص داده است. كياني با بررسي دقيق اين آداب در كتاب مراغي، افزود: مطالب اين بخش از اهميت بسيار والايي برخوردار است كه متاسفانه امروز مطالب آن در علوم نظري موسيقي و آموزش موسيقي ناديده گرفته ميشود.بابك خضرايي، از محققان موسيقي كه با مقاله در اين همايش شركت كرده بود، به تاريخ نگارش كنزالالحان اشاره و تصريح كرد: از اشارات مراغي در كتابهاي برجا مانده از او ميتوان دريافت كه مولف اين كتاب تعدادي از ساختههاي خود و احيانا ديگر مصنفان را به شيوه ابجدي نغمهنگاري كرده بوده است، كه اگر اين كتاب به دست نيايد، آن آهنگها جز چند نمونه نغمهنگاري كه در ديگر كتابهاي او آمده برما پوشيده خواهد ماند. خضرايي تصريح كرد: اشارات او درباره كتاب كنزالالحان در ديگر كتابها گوياي آن است كه مراغي در اين كتاب علاوه بر نغمهنگاري آهنگها به تفصيل به مباحث نظري موسيقي نيز پرداخته است. پژمان رادمهر ديگر پژوهشگر اين نشست، به مقايسه ساختار وزني تصنيفي از موسيقي دستگاهي و ادوار ايقاعي در رسالات مراغي پرداخت.
در نشست دوم اين همايش نيز محمدتقي حسيني ، آروين صداقت كيش و مهرانگيز فريضي به ارائه پژوهشهاي خود درباره مراغي و آثارش پرداختند. شايان ذكر است، همايش عبدالقادر مراغي امروز پايان مييابد.
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 211]