واضح آرشیو وب فارسی:موج: اختصاصيبانك ها و سياستگذاران مالي بايد به ابداع ابزارهاي نوين مالي توجه كنند
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد صنعت و بازرگاني نوآوري و ابداع ابزارهاي نوين مالي از موارد بسيار مهمي است كه بايد توجه ويژه اي از سوي بانك ها و سياستگذاران مالي به آن معطوف شود.
نادر خواجه حق وردي عضو هيات مديره بانك تجارت، در گفت و گو با موج، در خصوص انتشار اوراق استصناع و اثر آن بر سودآوري صنعت بانكداري با بيان اين مطلب افزود: توجه به اصل 44 قانون اساسي، سند چشم انداز 20 ساله و قانون برنامه چهارم توسعه كشور ، نشان مي دهد كه ارتقاي كارايي بنگاه هاي اقتصادي و بهره وري منابع و فناوري افزايش رقابت پذيري در اقتصاد ملي كوچك تر شدن دولت و افزايش بخش خصوصي و تعاوني و غيره از اهداف كشور است .
وي گفت: يك خصوصي سازي موفق نيازمند منابع مالي قابل توجهي است كه توسط سه عامل اصلي تامين مالي مي شود اين سه عامل در تمام اقتصادها عبارتند از سرمايه گذاران بزرگ ، مردم عادي و بانك ها. در اين ميان بانك ها نقش عمده اي دارند چراكه جمع آوري وجوه مردم و تخصيص آن براي تامين مالي واحدهاي نيازمند از وظايف عمده بانكها به حساب مي آيد .
خواجه حق وردي تصريح كرد: به منظور انجام صحيح اين وظيفه لازم است بانك ها از ارايه خدمات سنتي خود به سمت ساير ابزارهاي مالي حركت كنند اين در حالي است كه در كشور بانك ها عمده خدمات خود را محدود به اخذ سپرده و اعطاي تسهيلات آن هم به صورت كاملاً سنتي كرده اند.
وي افزود:اين مسايل در كنار ساير مشكلات كه خارج از قدرت كنترل بانك ها است ، از جمله دستوري بودن نرخ سود تسهيلات سبب شده حاشيه سود بانكي كه عبارت است از تفاوت ميان سود دريافتي بابت تسهيلات و سود پرداختي به سپرده هاي بانكي كاهش يابد از اين رو نوآوري و ابداع ابزارهاي نوين مالي از موارد بسيار مهمي است كه بايد توجه ويژه اي از سوي بانك ها و سياستگذاران مالي به آن معطوف شود .
عضو هيات مديره بانك تجارت تصريح كرد : عدم امكان استفاده از ابزارهاي تامين مالي متعارف مانند اوراق قرضه در كشورهاي اسلامي به دليل ربوي بودن اين كشورها را بر آن داشت تا به طراحي ابزارهاي مالي اسلامي به عنوان جايگزين ابزارهيا مالي ربوي اقدام كنند .
خواجه حق وردي در ادامه اظهارداشت : از جمله مهمترين ابزاري كه در اين راستا طراحي شده است اوراق صكوك است اين اوراق به صورت كوتاه مدت ، ميان مدت و بلند مدت و مطابق با اصول شرعي منتشر مي شود .
وي در ادامه تاكيد كرد : سازمان حسابرسي و حسابداري مالي اسلامي 14 نوع صكوك سرمايه گذاري را معرفي كرده است .
خواجه حق وردي گفت : محبوب ترين صكوك دربين جوامع اسلامي صوكوك اجاره ، مشاركت و مرابحه است كه بيش از 90درصد از صكوك منتشر شده تا سال2006 در قالب اين سه نوع صكوك بوده است و ليكن ساير صكوك نيز به تدريج در حال به دست آوردن بازار خود هستند از جمله اين موارد مي توان به اوراق استصناع اشاره كرد .
وي خاطرنشان ساخت : حال بايد سعي شود با نگاهي اجمالي به مباني صكوك استصناع ، بحث هاي فقهي و نحوه اجراي ان و نيز بررسي برخي اوراق منتشرشده تاكنون و به كارايي صكوك استصناع در بانكها و نحوه سودآوري آن پرداخته شود .
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 274]