واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: خانواده و سلامت جنسي / 18فاطمه عاطفيكتا:طرح رسانهاي سلامت جنسي نتيجهاي جز تحريك حساسيت عمومي جامعه ندارد
گروه اجتماعي: معاون طرح و برنامه مركز امور بانوان و خانواده نهاد رياست جمهوري با اشاره به اينكه اشارتهاي قرآني درباره سلامت جنسي بر جوهرۀ حيا تأكيد دارد، از طرح رسانهاي چنين مسائلي بهواسطه تحريك حساسيت عمومي جامعه انتقاد كرد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، «خانواده و سلامت جنسي» از جمله موضوعاتي است كه از چندي پيش در سرويس اجتماعي اين خبرگزاري مطرح شده و برخي از كارشناسان كه در اين زمينه با آنها به گفتوگو نشستيم دفتر امور زنان و خانواده نهاد رياست جمهوري را از جمله مراكزي دانستند كه بايد در زمينه افزايش آگاهي خانوادهها نسبت به ضرورت سلامت جنسي به ارائه برنامه بپردازد.
به همينمنظور با «فاطمه عاطفيكتا» معاون طرح و برنامه مركز امور بانوان و خانواده رياست جمهوري به گفتوگو نشستيم و جوياي برنامهها و اقدامات اين دفتر درباره موضوع خانواده و سلامت جنسي شديم.
وي در ابتدا با انتقاد از طرح اين سوژه از سوي خبرگزاري گفت: انتظار ميرود خبرگزاري «ايكنا» همچون سابق در فرهنگسازي جامعه بر محور قرآن و عترت ثابت قدم بماند و در انتخاب سوژهها و رسانهاي كردن آنها دقت لازم را مبذول كند زيرا طرح برخي از عناوين زمينه حساسيت جامعه را به دنبال دارد.
عاطفيكتا در پاسخ به اعتراض خبرنگار ايكنا كه طرح چنين مباحثي سبقه ديني و قرآني دارد و بيتوجهي به آن به مثابه پاككردن صورت مسأله است و افزايش آسيبهاي اجتماعي همچون طلاق عاطفي، توافقي، خيانت و ... نيز از عواقب همين غفلتهاست، افزود: برخي از مشكلات جامعه ما هنوز به حدت و شدت غرب نيست لذا حل اين معضلات اجتماعي بايد با توجه به شرايط موجود و در اصطلاح با «پردهنشيني» و «شاهد بازاري» همراه باشد.
مركز امور بانوان و خانواده رياست جمهوري با تأكيد بر آيات و روايات مرتبط با مسائل جنسي تصريح كرد: مفاهيم قرآن كه در اين مقوله نازل شده است بر جوهرۀ شرم و حيا تأكيد دارد از همينرو طرح رسانهاي آن ممكن است با پرداختن به حاشيهها تبعات خوبي در برنداشته باشد چرا كه كاركرد خانواده فقط مسائل جنسي نيست بلكه فرزندآوري، تربيت فرزندان، حاكميت آرامش در خانواده و ... هم جزء كاركردهاي مهم خانواده است.
در اين بخش از گفتوگو خبرنگار ايكنا با استناد به سخنان برخي از كارشناسان كه معتقدند اجراي صحيح كاركرد خانواده رابطه مستقيمي با برخورداري زوجين از روابط سالم جنسي دارد، نظر عاطفيكتا را در اين زمينه جويا شد كه وي با اعلام موافقت با اين مسأله در پاسخ اظهار كرد: نظامبخشي به غرايز جنسي نيز يكي از كاركردهاي خانواده است كه درصدي از خانوادهها نيز در اين زمينه با مشكلاتي مواجه بودهاند كه برخي از آنها خوشخيم و برخي بدخيم است.
معاون طرح و برنامه مركز امور بانوان و خانواده رياست جمهوري در ادامه گفت: متخصصان بايد با تشكيل كارگروههاي تخصصي و بهدور از جنجالهاي رسانهاي به تجهيز، تقويت و توسعه مراكز مربوط به خدمات رسانه اعم از خدمات مشاورهاي و آموزشي حضوري و غيرحضوري بپردازند تا اين كارگروهها زمينه مناسبي براي حل مشكلات و معضلات خانوادهها درباره مسائل جنسي باشد.
وي تصريح كرد: خانوادههايي كه با رويكرد قرآني زندگي ميكنند و فقط مسلمان شناسنامهاي نيستند و فرهنگ خويشتنداري، توبه در لغزش و پرهيز از حرام بر آنها حاكم است با مشكلات خوشخيم روبهرو هستند كه برخي از اين معضلات با آموزش، قسمتي با مشاوره و بعضي نيز با درمان مقطعي حل و فصل ميشود.
عاطفيكتا اين كلام و نظر مراجع ديني را كه «افراد بايد صبر و تقوي را در زندگي خانوادگي و ارتباطات اجتماعي خود جاري كنند» فصلالخطاب همه اين مشكلات دانست و اظهار كرد: با پرهيز از زيادهخواهي، رعايت خط قرمزهاي روابط خانوادگي و متمركز شدن به همسر حلال خود هيچ مشكل بدخيمي نميتواند سلامت زندگي افراد را تحتالشعاع قرار دهد.
وي تسخير شهر با ديشهاي ماهواره، طرح مسائل جنسي در خطوط پرسرعت اينترنت، افزايش بساط كامجويي سمعي و بصري در كوي و برزنهاي شهر، زيادهخواهي شهواني، بيتوجهي به فتاواي مراجع در حرمت تماشاي فيلمها و تصاوير مستهجن، بالا رفتن سن ازدواج و ... را از مشكلات بدخيم جامعه عنوان و تصريح كرد: البته اين مشكلات زماني در جامعه شايع ميشود كه براي درمان آنها به نسخههاي وارداتي آن هم در كنگرههاي بينالمللي متوسل شويم.
عاطفيكتا حل مشكلات كنوني جامعه در قبال مشكلات جنسي را منوط به توجه خود افراد و تلاش انديشمندان و مديران فرهنگي عنوان كرد و در تشريح آن گفت: بازگشت به خويشتن خويش، بازگشت به فرهنگ قرآن، بندگي خداي بزرگ، پناه جدي به احكام زلال اسلام و در يك كلام خويشتنداري و خودسازي از جمله وظايف فرد براي رسيدن به سلامت جنسي است.
به اعتقاد اين مقام مسئول در مركز امور بانوان، انديشمندان و مديران نيز بايد با پرهيز از موازيكاري از عملكرد جزيرهاي و همچنين استفاده از نظرات نخبگان دانشگاهي و حوزوي به حل اين معضلات بشتابند.
عاطفيكتا اظهار كرد: مديران و مسئولان فرهنگي نيز بايد در رويارويي با بنبستهاي فرهنگي از فرهنگ قرآن و تعاليم حوزه دين بهرهمند شوند و خود را از اين مضامين بينياز ندانند البته بايد به اين نكته نيز توجه كرد مادامي كه از انديشمندان و علماي حوزه فقط براي حضور در افتتاحيهها دعوت و از كاربردي كردن تذكرات اخلاقي آنان در فرآيند تصميمگيريهاي كشوري غفلت كنيم، توفيق چنداني نخواهيم يافت.
وي در پاسخ به پرسش خبرنگار ايكنا مبني بر دورههاي آموزشي اين نهاد در راستاي آموزش مفاهيم جنسي گفت: آموزش مهارتهاي زندگي با استناد به قرآن ـ كه سلامت جنسي نيز جزء آن است ـ از جمله مسائلي بود كه اين مركز در طرح كشوري «رحمت» به آن پرداخت.
معاون طرح و برنامه مركز امور زنان و خانواده در ادامه تصريح كرد: علاوه بر اين، كلاسهاي آموزشي نيز با توجه به امكانات اين مركز براي برخي از زوجهاي جوان برگزار شده است.
عاطفيكتا در پاسخ به پرسش خبرنگار ايكنا مبني بر اينكه آيا اين مركز خود را موظف به ارائه برنامههاي آموزشي مرتبط با سلامت جنسي خانوادهها ميداند؟ اظهار كرد: آموزش سلامت جنسي و تبيين ضرورت آن به خانوادهها از جمله نكاتي است كه بايد بهصورت چندبخشي مورد توجه باشد و تمركز يك نهاد نسبت به آن مشكلي را حل نميكند.
وي افزود: همانطور كه از اسم اين مركز پيداست توجه به مسائل خانواده دغدغه اصلي ماست لذا توجه به آموزش سلامت جنسي نيز به اندازه ساير نيازهاي اين نهاد اجتماعي مورد توجه است، نه بيشتر و نه كمتر زيرا در غير اينصورت منجر به رويكرد كاريكاتوري نسبت به مشكلات جامعه ميشود.
عاطفيكتا در پايان گفت: با توجه به كاركردهاي مختلفي همچون تربيت فرزند، ايجاد محبت و تفاهم بين اعضاي خانواده، كسب مهارتهاي خانواده در كنار يكديگر و ... كه براي خانواده در نظر گرفته شده، اين مركز موظف است تا با توجه به تمام اين كاركردها برنامههاي آموزشي دستگاههاي ديگر را نيز مديريت كند.
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 208]