واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: محققان كشور از آلرژيك بودن شيرها و اثرات دارويي آنها پرده برميدارند
خداوند اين غذاي بسيار خوب (شير) را براي انسان بوجود آورده كه هم از بيماري زايي در بدن جلوگيري مي كند و هم بيماري را رفع مي كند.
موسوي موحدي از تحقيقات دانشگاه تهران براي تعيين ميزان آلرژيك بودن و تاثيرات دارويي انواع شيرها خبر داد و گفت: آلرژيك بودن انواع شيرهاي موجود در بازار و پروتئينهاي شير گاو، بز و گوسفند مورد بررسي قرار مي گيرند تا مشخص شود كداميك داراي اثرات دارويي بيشتري هستند.
دكتر علي اكبر موسوي موحدي، مدير پروژه "پپتيدهاي شير و مطالعه خاصيت آلرژيك بودن پروتئين شيرها" گفت: در زمينه پپتيدهاي پروتئينهاي شير تحقيقات خوبي در دست انجام است. اين پپتيدها نقش ضد ميكروبي و ضد سرطاني دارند و مانند يك دارو رفتار مي كنند لذا مي توان گفت كه خوردن شير مانند خوردن يك دارو است البته كه افراد هميشه شير را به عنوان غذا نگاه مي كنند اما در صورتي كه پپتيدهاي شير نيز مورد توجه قرار گيرند مي توانند به عنوان داروهاي بسيار موثري به عنوان داروهاي ضد ميكروبي و ضد سرطاني محسوب شوند.
عضو هيئت علمي مركز تحقيقات بيوشيمي و بيوفيزيك دانشگاه تهران از آزمايشات اين مركز بر روي انواع شير خبر داد و گفت: به ويژه شير شتر در مركز تحقيقات بيوفيزيك و بيوشيمي دانشگاه تهران آزمايش شده است. در دنيا كسي به شير شتر توجه نكرده است. زماني كه شير شتر را آزمايش مي كنيم متوجه مي شويم كه شير شتر تقريبا شبيه به شير مادر است و حساسيت زا هم نيست.
وي افزود: پپتيدهايي كه توانستيم از پروتئينهاي شير شتر استخراج و مورد شناسايي قرار دهيم نسبت به ساير حيوانات به شدت ضد ميكروبي تر است و آنتي اكسيدانت بسيار قوي تري براي جلوگيري از راديكالهاي آزاد در بدن است لذا شير هم دارو است و هم غذا. يعني مردم اگر شير را به عنوان دارو بخورند ضرر نكرده اند، امروز ديگر نگاه مثبتي بر روي داروهاي شيميايي وجود ندارد لذا بايد به سراغ داروهاي طبيعي رفت.
موسوي موحدي ادامه داد: خداوند اين غذاي بسيار خوب (شير) را براي انسان بوجود آورده كه هم از بيماري زايي در بدن جلوگيري مي كند و هم بيماري را رفع مي كند.
وي در معرفي هيئتي كه در مركز تحقيقات بيوشيمي و بيوفيزيك دانشگاه تهران بر روي پروژه "پپتيدهاي شير و مطالعه خاصيت آلرژيك بودن پروتئين شيرها" فعاليت مي كنند، گفت: گروهي از دانشجويان دكتري با همكاريهايي در سطح ملي و بين المللي آثار خوبي را منتشر كرده اند. 6 دانشجوي دكتري از رشته هاي بيوشيمي، بيوفيزيك و صنايع مواد غذايي و چند نفر نيز از ميان دكتراهاي جوان و 10 نفر از اعضاي هيئت علمي از سراسر كشور و در سطح بين المللي بر روي اين پروژه كار ميكنند.
مدير پروژه "پپتيدهاي شير و مطالعه خاصيت آلرژيك بودن پروتئين شيرها" در خصوص نتيجه اين پروژه گفت: الآن بايد سازمانهاي توليد كننده شير به سمت توليد پپتيد بروند و در اختيار مردم بگذارند. چندين مقاله با حاصل تحقيقاتي كه تا كنون در اين پروژه انجام شده است در مجلات معتبر با ضريب نفوذ بسيار خوب در جهان منتشر شده و در تلاش هستيم كه بخشي از نتايج اين تحقيقات را به صورت ثبت اختراع درآوريم. همچنين با سازمان شير صحبت هايي صورت گرفته تا بتوانيم در راستاي كاربردي كردن دانش در سطح ملي حركت كنيم.
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 244]