واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: رئيس هيات مديره انجمن ترويج زبان و ادبيات فارسي ايران: ايران بنيانگذار ادبيات تطبيقي در دنيا است
رئيس هيات مديره انجمن ترويج زبان و ادبيات فارسي ايران گفت: گفته مي شود كه غرب سايه مطالعات تطبيقي را به وجود آورده و در برنامه هاي خود گنجانده، اما همانطور كه مشهود است اين مسئله گزافي بيش نيست؛ چرا كه طبق شواهد تاريخي، ايران بنيانگذار ادبيات تطبيقي در دنيا است.
به گزارش گروه فرهنگي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر مهدي محقق در اولين كنگره ملي ادبيات تطبيقي كه در واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي برگزار شد، اظهار داشت: در ايران بسياري از شعرا، فلاسفه و نقادان بر ادبيات تطبيقي تاكيد داشتند، به طور مثال تطبيق دو شاعر با يكديگر در فرهنگ و ادب فارسي وجود دارد، ابوسعيد نيشابوري در كتاب «الانصاف في مسائل الخلاف» دو مكتب را با هم مقايسه كرده است و حتي در بسياري از كتب فارسي انديشه هاي دو حكيم، مثل افلاطون و ارسطو با هم مقايسه شده است.
محقق خاطرنشان كرد: در ادبيات تطبيقي زبان فارسي و زبان عربي بسياري از كشورهاي عربي لغات و وزن شعر، ضرب المثلها و مضامين شعري خودشان را از ما اقتباس كردند و اين نشان دهنده اين است كه زبان فارسي به زبان عربي وارد شده است.
دكتر اسماعيل آذر، دبير اجرايي همايش اولين كنگره ملي ادبيات تطبيقي در اين مراسم گفت: در دو سال گذشته واحد علوم و تحقيقات در رابطه با ادبيات تطبيقي فعاليت كرده و تقريباً 80 درصد رساله هاي اين واحد با گرايش ادبيات تطبيقي نگاشته شده است و تا كنون نيز سه كتاب در مورد ادبيات تطبيقي توسط دانشكده زبان و ادبيات واحد علوم و تحقيقات به چاپ رسيده است.
وي افزود: سال هاست كه كشورهاي دنيا همچون تركيه، باكو و آذربايجان پايگاه هايي را براي ادبيات تطبيقي درست كرده اند و نهاده هاي بزرگي را سامان داده و به پرورش ادبيات تطبيقي پرداخته اند.
آذر با بيان اين مطلب كه امروز همه دنيا زير سيطره فكري مولانا جلال الدين بلخي از پيشگامان ادبيات تطبيقي در دنيا هستند، افزود: انجمن ترويج و زبان ادب فارسي را دكتر مهدي محقق از پيشگامان ترويج ادبيات تطبيقي در ايران بر عهده دارد و اولين كنگره ملي و تخصصي ادبيات تطبيقي را با كمك وي ايجاد و اساتيد اين رشته را گردهم جمع كرديم.
دبير اجرايي همايش اولين كنگره ملي ادبيات تطبيقي تصريح كرد: در حال حاضر در جايگاهي هستيم كه مي توان بيشترين بهره را از ادبيات تطبيقي برد.
وي با اشاره به كتاب «ادبيات ايران در ادبيات جهان» يادآور شد: در اين كتاب ادبيات تطبيقي ايران در جهان مورد مطالعه قرار گرفته شده است.
همچنين در اين مراسم، دكتر حسن اكبري بيرق، مدير گروه انجمن ترويج زبان و ادبيات فارسي ايران، اذعان داشت: در حال حاضر انجمن ترويج زبان و ادب فارسي ايران 45 عضو دارد كه برنامه هاي كاري به صورت تفصيلي به هيات مديره گروه داده مي شود كه اميدواريم اين انجمن به قوت و قدرت خود پابرجا باشد و نتايج خوبي را براي ما به ارمغان آورد.
لازم به ذكر است، در اولين نشست تخصصي اين كنگره كه با حضور استادان، صاحبنظران و دانشجويان برگزار شد، دكتر نادر حقاني مقاله اي با عنوان «تاثير متقابل ادبيات ايران و آلمان»، دكتر بهمن نامور مطلق مقاله «ادبيات تطبيقي يك»، دكتر انوشيرواني مقاله «تاثير متقابل ادبيات ايران و آمريكا» و دكتر پاكت چي مقاله «تعامل ادبيات ايران و روسيه» و در دومين نشست تخصصي، دكتر فتح الله مجتبايي مقاله «تاثير متقابل ادبيات ايران و آمريكا»، دكتر طهمورث ساجدي مقاله «تاثير و تاثر ادبيات ايران و فرانسه» و دكتر اسماعيل آذر مقاله «تاثير متقابل ادبيات ايران و ايتاليا» را ارائه كردند./انتهاي پيام/
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 382]