واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: دخانيات عامل اتلاف 84 هزار سال از عمر ايرانيان معاون جمعيت مبارزه با استعمال دخانيات اعلام كرد: آمادگي اجراي طرح پاد درمدارس كشور
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده
معاون جمعيت مبارزه با استعمال دخانيات، با اشاره به وجود موافقت چند وزير آموزش و پرورش، تشكيل ستاد اجرايي و كارگروهها و بالاخره تكميل پكيج آموزشي طرح پاد گفت: موضوع اين طرح پيشگيري از استعمال دخانيات است.
دكتر محمدرضا معدني، در هفته بدون دخانيات و درگفت وگو با خبرنگار بهداشت ودرمان خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با بيان اين كه طرح پاد قابليت اجرا در مهدهاي كودك، مراكز پيش دبستاني، مدارس مقاطع ابتدايي، راهنمايي، متوسطه و حتي دانشگاه را دارد در ادامه تاكيد كرد: از ابتدا بايستي نه گفتن را آموخت.
وي، با بيان اين كه با يك چهارم سيگار هم امكان سيگاري شدن فرد وجود دارد، افزود: بررسيها نشان داده است كه اغلب افراد با نخستين تعارف سيگاري مي شوند، اين در حاليست كه نتايج تحقيقات ديگري هم حاكي از آن است كه سيگار 10 برابر هروئين اعتياد آور است.
معاون جمعيت مبارزه با استعمال دخانيات، با تاكيد بر ضرورت انجام كار بنيادين و عملياتي در ادامه خواستار صرف 2 درصد از ماليات اخذ شده از سيگار براي ارايه رايگان خدمات ورزشي در مناطق محروم شهر شد و گفت: از علل عدم گرايش جوانان به فعاليت هاي ورزشي هزينه بالاي آن است.
وي، افزود: در حالي كه سلامت افراد جامعه سرمايه هر مملكتي به شمار مي رود، براي فرد بيمار ناگزير به صرف هزينه هاي هنگفت درماني هستيم.
وي، فرهنگ سازي از طريق آموزش غيرمستقيم و تبليغات را الزامي دانست و يادآور شد: پخش انيميشن، تيزر و پيام هاي ضد سيگار از شيوه هاي موثر در آگاه سازي و اطلاع رساني است.
معاون جمعيت مبارزه با استعمال دخانيات، با بيان اين كه سيگار عامل 85 بيماري و عارضه شناخته شده است به ايسنا گفت: از اين ميان 55 سرطان بر اثر استعمال دخانيات حادث ميشود.
وي، با اشاره به عواض دود ورودي به ريهها گفت: مجاري ريوي متشكل از مژههاي ريز و حساسي است كه مسئوليت حفظ طراوت، شادابي و تخليه اجسام خارجي را برعهده دارد.
معاون جمعيت مبارزه با استعمال دخانيات، افزود: با ورود مواد سمي دود سيگار مژه ريهها از بين ميرود و مخاط غليظي در ناي، نايژه و آلوئولها (اجزاي سيستم تنفسي تحتاني) تشكيل و به كاهش فعاليت ريه منجر مي شود.
دكترمعدني، با بيان اين كه co موجود در دود سيگار تمايل بيشتري براي تركيب با گلبول قرمز را دارد، گفت: از اين رو افراد سيگاري دائما خسته، كبود و عصبي هستند.
وي، يادآور شد: براساس نتايج كارهاي صورت گرفته بر روي محصولات دخاني سيگار عامل 85 نوع بيماري است كه 55 نوع آن سرطان است.
معاون جمعيت مبارزه با استعمال دخانيات، با اشاره به تاثير سيگار بر روي شبكيه، قرنيه، لوزالمعده، لب، لثه، سيستم قلب و عروق، سيستم ريوي، دستگاه تناسلي و حتي صورت وعضلات آن گفت: درمان اين عوارض و بيماريها هزينههاي هنگفتي را بردوش خانوادهها تحميل مي كند.
دكتر معدني، هزينه هر دوره شيمي درماني بيماران سرطاني را پنج ميليون تومان برشمرد و افزود: اين در حاليست كه اطرافيان فرد سيگاري هم از مضرات دود سيگار بي نصيب نيستند.
وي، با بيان اين كه از هر10 فرد سيگاري دست كم دو نفر معتاد مي شوند، گفت: بررسيها در يكي از زندانهاي تهران نشان داد كه 99 درصد افراد معتاد به حشيش، ترياك و آلوده به ويروس ايدز و هپاتيت 20 تا 30 سال پيش با استعمال يك نخ سيگار آغاز كردهاند.
معاون جمعيت مبارزه با استعمال دخانيات، افزود: ايران همه ساله بيش از دو زلزله بم به علت بيماريها و ناهنجاريهاي ناشي از مصرف مواد دخاني به طور نامحسوس كشته مي دهد.
به گزارش ايسنا، در حالي كه برآورد مي شود 10 ميليون سيگاري با بيش از 10 سال سابقه مصرف در كشور وجود دارد و روزانه پنج ميليارد تومان صرف دود سيگار و 15 ميليارد تومان صرف درمان عوارض ناشي از سيگار نظير سرطان، بيماريهاي قلب و عروق، ريوي اين دسته از افراد ميشود؛ نتايج مطالعه بار بيماريها در تمام سنين در دو جنس در طبقات 17 گانه بيماريها و آسيب ها برحسب سالهاي به هدر رفته عمر(دالي) در سال 82 هم نشان مي دهد كه بيماريهاي قلب و عروق با يك ميليون و 500 هزار سال عمر هدر رفته و سرطانها با نزديك به 500 هزار سال عمر تلف شده جزو نخستين علل مرگ در ايرانيان است. همچنين بار منتسب به عوامل خطر و بيماريهايي كه به عنوان عامل خطر عمل مي كنند هم به طور مستقيم دخانيات را علت هدر رفتن 84 هزار و 653 سال عمر نشان مي دهد.
انتهاي پيام
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]