واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فايننشال تايمز گزارش داد: تحريم آمريكا عليه روابط اقتصادي ايران و كشورهاي خليج فارس نتيجه عكس داده است
خبرگزاري فارس: روزنامه فايننشال تايمز انگليس نوشت: ايران و كشورهاي عربي واقع در حاشيه جنوبي خليج فارس در بعد اقتصادي بسيار نزديك به يكديگر هستند و تلاشهاي تحريمي آمريكا به عنوان يكي از عوامل مهم نزديكتر شدن دو طرف طي سال هاي اخير عمل كرده است.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از فايننشال تايمز، هفته گذشته در مراسم ناهاري كه به افتخار حضور هيلاري كلينتون در شارجه امارات ترتيب داده شده بود يكي از اماراتيهاي حاضر در واكنش به اظهارات كلينتون در مورد «پوشش دفاع هستهاي براي منطقه خليج فارس» گفت: «دفاع از خطر چه كسي؟ خطر ايرانيها يا آمريكاييها؟». اين احساسات در دوبي نيز به راحتي قابل تشخيص است.
اظهارات اين شخص و بسياري از اظهارات مشابه نشانگر شكاف رو به افزايش ميان دولتهاي عربي خليج فارس و آمريكا در مورد رابطه با ايران است. اين نگاهي است كه آنها به ايران دارند چه ما بخواهيم و چه نخواهيم.
آمريكا سعي ميكند تا از عربها در برابر ايران دفاع كند اما آن ها به طور فزايندهاي سعي ميكنند از خود در برابر تلاشهاي آمريكا براي دفاع آنها از ايران دفاع كنند.
روزنامه فايننشال تايمز انگليس با اعلام در هم تنيدگي اقتصادي ميان ايران و كشورهاي عربي جنوب خليج فارس نوشت: اگر آمريكا ميخواهد منافع خود در منطقه را تامين كند بايد راهي را براي تصديق آن چه در منطقه واقعيت دارد بيابد.
ايران و اين كشورها به منزله تكيه گاهي حياتي براي يكديگر محسوب ميشوند. بر اساس آمارهاي رسمي سرمايهگذاران ايراني بين 250 تا 500 ميليارد دلار در اقتصادهاي منطقه خليج فارس سرمايهگذاري كردهاند. آمارهاي واقعي و غير رسمي دو تا سه برابر اين رقم است. به علاوه بيش از 450 هزار ايراني در دوبي كار ميكنند.
اين روزنامه انگليسي اضافه كرد: جمعيت ايرانيها در دوبي دو برابر جمعيت افراد بومي در اين اميرنشين است. دهها هزار ايراني نيز در ديگر نقاط منطقه پراكنده شدهاند و به فعاليت مشغول هستند. اين در حالي است كه برخي از كشورهاي عربي در مواجهه با تقاضاي فزاينده انرژي به منابع عظيم گاز ايران چشم دوختهاند. همه اين مسايل باعث ايجاد نوعي حس نزديكي و همكاري ميان بسياري از كشورهاي عربي واقع در حاشيه جنوبي خليج فارس نسبت به ايران و شك و ترديد فزاينده نسبت به تلاشهاي آمريكا براي منزوي كردن ايران شده است.
بر اساس اين گزارش، در سال 2006 قطريها در اقدامي بيسابقه به قطع نامه شوراي امنيت عليه ايران راي منفي دادند. دو ماه بعد از ديدار ديك چيني از عمان ديپلماتهاي عماني به تهران آمدند تا در مورد روابط اقتصادي و سياسي با يكديگر مذاكره كنند. يك تاجر سعودي هم ميگويد تا زماني كه ايرانيها در داخل مرزهاي خود باقي بمانند ميتوان گفت اين كشور به صلح و آرامش علاقمند است.
با توجه به اين مطالب اگر بگوييم بحثهايي كه در آمريكا در مورد حمله به ايران انجام ميشود بيش از موضوع «ايران هستهاي» عربها را نگران ميكند به بيراهه نرفته ايم. ايران در حال حاضر كشوري قدرتمند است. زندگي با يك ايران زخم خورده، تندروتر و فلج شده سختتر خواهد بود. فايننشال تايمز افزود: بسياري از عربها به جاي توجه به شمال يعني ايران، آمريكا را تهديد بزرگتري براي ثبات منطقه خليج فارس ميبينند و سعي ميكنند ايران را در قالب يك «جامعه خليج فارس گسترده» جاي دهند.
اگر آمريكا ميخواهد منافع خود در منطقه را تامين و تضمين كند بايد راهي را براي تصديق آن چه در منطقه واقعيت دارد بيابد. ايران يك بازيگر بزرگ در منطقه است و در درازمدت اين جايگاه را حفظ خواهد كرد.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 270]