واضح آرشیو وب فارسی:موج: يادداشتمجلس هشتم؛فرصتي براي تعامل و آزمون در نظام سلامت
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد اجتماعي .
صرف نظر از اينكه عده اي از كارشناسان سياسي و اقتصادي معتقدند كه مجلس هفتم ضعيف ترين مجلس در طول تاريخ مجالس ايران بوده است بايد پذيرفت كه مجلس گذشته توانست پاره اي از نيازهاي بهداشتي كشور را تامين و در راستاي اهدافي كه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و همچنين كارشناسان نظام سلامت دنبال مي كردند حركت كند.
مجلس هفتم شوراي اسلامي در مقوله هاي مرتبط با نظام سلامت قوانين مناسبي را وضع كرد كه توانست تحولات عميقي را در اين حوزه به وجود آورد.تصويب طرح پزشك خانواده، يكي از مهمترين طرح هايي بود كه در طول عمر چهارساله مجلس هفتم، به تصويب رسيد و از همان آغازين روزها توانست تحولي نوين در عرصه سلامت به وجود آورد. تحولي كه توانست نيروهاي متخصص را تا روستاها نيز تعميم دهد و از امكانات و دانايي آنها به نحو احسن استفاده كند. هر چند در اين بين نرخ تعرفه پزشكان هاله اي بر برنامه هاي مجلس در حوزه بهداشت و سلامت كشيد اما به جرات مي توان گفت كه نمايندگان كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي توانستند راهي مناسب در راستاي بهبود وضعيت سلامت كشور ايجاد كنند. البته در اين بين بايد پذيرفت كه همسويي ديگر نمايندگاني كه در خانه ملت مشغول به قانون گذاري بودند هم در اين راه بي تاثير نبود و توانست به كمكي براي پيشرفت فعاليت هاي كميسيون بهداشت و درمان تبديل شود.
با وجود اينكه در اواخر عمر كميسيون بهداشت و درمان مجلس هفتم شوراي اسلامي، حواشي هاي خاصي دامان اين كميسيون را گرفت، اما به هر تقدير نمايندگان توانستند تا اين حواشي را به هر ترتيب ممكن رفع كنند. خروج نورالدين پيرموذن مخبر كميسيون بهداشت و درمان مجلس هفتم از كشور و برخي حواشي سازي هاي او هر چند نشان داد كه مجلس و اصلاح طلبان حاضر در آن همچنان نتوانسته اند آنطور كه بايد و شايد به وحدت كلمه و رويه دست پيدا كنند. گرچه در همان زمان اميدوار رضايي ميرقائد رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس آن دوره به دليل تعطيلات نوروزي از وضعيت پيرموذن اظهار ناآگاهي كرد اما سرانجام چند روز پيش مشخص شد كه پيرموذن نه اخراج بلكه تنها از مجلس هفتم مستعفي شناخته شد تا كميسيون بهداشت و درمان با كمترين حاشيه از قوه قانون گذار هفتم خداحافظي كند.
اما نتايج انتخابات مجلس هشتم خبرهاي خوشايندي را در حوزه بهداشت و درمان به جريان انداخت. ورود متخصصان متعددي كه هر كدام در امر بهداشت صاحب سبك و نظر هستند اين اميد كه مجلس هشتم مي تواند شاخص هاي بهداشتي كشور را بيش از پيش افزايش دهد، دوچندان كرد. ورود مسعود پزشكيان وزير اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در دوره سيد محمد خاتمي، سيد شهاب الدين صدر، اميدوار رضايي رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس هفتم شوراي اسلامي و دكتر عليرضا مرندي ديگر وزير دوره اصلاحات نا خودآگاه اين توقع را كه در هر صورت و حتي در شرايطي كه اين افراد در كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي مشغول به كار نشوند هم بايد وضعيت بهداشت و درمان كشور رشد قابل توجهي را داشته باشد به شدت افزايش مي دهد.
به نظر مي رسد حال كه نمايندگان مجلس هشتم مي توانند نگاهي تخصصي تر به موضوع بهداشت و سلامت جامعه داشته باشند بايد سطح سلامت مردم به عنوان يكي از شاخصه هاي مهم عدالت در كشور كه در قانون اساسي هم بارها از آن يادشده، در حد چشمگيري افزايش پيدا كند. سلامتي كه خود مي تواند به عنوان يكي از مظاهر رشد اقتصادي كشور به حساب آيد و بي شك توجه به آن مي تواند آينده اي روشن در راستاي حفط عدالت اجتماعي را به همراه داشته باشد.
البته در اين بين اختلاف نظر و عقيده اي كه بين نمايندگان منتخب مردم تهران، تبريز و مسجد سليمان وجود دارد شايد مشكلاتي را در راستاي تصميم گيري هاي حوزه سلامت بوجود آورد اما به نظر مي رسد كه موضوع سلامت آنچنان با اهميت است كه بتواند تمام اين اختلاف سليقه ها را ناديده بگيرد. سلامت به عنوان يكي از اساسي ترين نيازهاي هر جامعه قاعدتاً نبايد از جناح بندي هاي سياسي رنج ببرد. حال چه 80 درصد مجلس را اصولگرايان تشكيل دهند يا جناح هاي ديگر. به هر ترتيب به نظر مي رسد كه اگر نمايندگاني كه از ديروز كار خود را رسماً در مجلس آغاز كردند بايد با پاي بند بودن به قسمي كه در مقابل قرآن ياد كردند هر آنچه كه به صلاح مملكت و مردم است را انجام دهند و در راستاي اعتلاي سطح كشور از هر نظر تلاش كنند و قطعاً در اين بين موضوع سلامت مي تواند اهميت بالايي را داشته باشد.
البته نبايد فراموش كرد كه همكاري دولت با مجلس شوراي اسلامي و خصوصاً وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با كميسيون بهداشت و درمان مجلس هشتم از مهمترين موضوعاتي است كه بايد در صدر فعاليت هاي مسئولان نظام سلامت قرار گيرد. موضوعي كه بسياري از نمايندگان دوره هفتم مجلس شوراي اسلامي آنرا ضعيف پنداشتند و معتقد بودند كه وزير بهداشت و درمان آنطور كه بايد و شايد همكاري لازم با مجلس را نداشته است.
حال بايد به انتظار نشست و عملكرد كميسيون بهداشت و درمان مجلس هشتم را در همكاري با دولت نهم و دهم بررسي كرد.
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 264]