واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مشاور رييس سازمان نظام مهندسي كشاورزي: بحث ترويج در مقابله با خشكسالي نقشي كارآمد دارد كشاورزان طي سال كمتر از يك ساعت دربرنامه آموزشي ترويج شركت ميكنند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: كشاورزي و دامپروري
مشاور رييس سازمان نظام مهندسي كشاورزي و منابع طبيعي كشور با بيان اينكه ترويج كشاورزي ميتواند نقش كارآمدي را در بحث كنترل و مقابله با خشكسالي و افزايش توانمندي كشاورزان و بهرهبرداران براي مصرف بهينه آب داشته باشد، افزود: با توجه به اينكه اكثريت كشاورزان كشور را افراد كمسواد تشكيل ميدهند، ضرورت اطلاعرساني و افزايش مهارت و دانش كشاورزان از امور بديهي به شمار ميآيد.
مهندس اسدالله ابراهيمي در گفتوگو با خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: براي اينكه بتوانيم ميزان دانش، مهارت و توانايي كشاورزان را براي مصرف بهينه و اصولي نهادهها و منابعي كه در اختيار دارند افزايش دهيم ضرورت دارد كه يك نظام قدرتمند آموزش خارج از مدرسه كه همان ترويج است در روستا حضور داشته باشد و برنامههاي مختلفي را براي افزايش دانايي و توانايي كشاورزان به مرحله اجرا بگذارد.
وي با اشاره به اينكه ترويج كشاورزي در حال حاضر با مجموعه نيرو و امكانات و برنامههايي كه دارد، ميتواند تاثيرگذار باشد، ادامه داد: اگر بخواهيم متناسب با نياز آموزشي و ترويجي چهار ميليون و 300 هزار بهرهبردار حركت كنيم و آموزش و ترويج را مناسب طراحي و به موقع اجرا كنيم بايد به ترويج بيش از اين اهميت بدهيم.
ابراهيمي با تاكيد بر اينكه بايد اعتبارات ترويج با نيازهاي اين بخش تناسب داشته باشد، گفت: متاسفانه در حال حاضر تناسبي بين امكانات و تواناييها و اعتبارات ترويج و نيازهايي كه بهرهبرداران درباره ترويج دارند، وجود ندارد.
وي ادامه داد: براساس نتايج يك مطالعه، كشاورزان كشورمان در طول سال كمتر از يك ساعت در برنامههاي آموزشي ترويج شركت ميكنند در حاليكه اگر بخواهيم كل تعداد بهرهبرداران بخش كشاورزي، با امكانات موجود در يك دوره ترويجي شركت كنند حدود 20 سال زمان لازم است.
ابراهيمي با بيان اينكه درحال حاضر تقويت ترويج اعم از خصوصي و دولتي نياز به يك نگاه ويژه دارد، اضافه كرد: در حال حاضر حدود يك هزار و 500 شركت خدمات مشاورهيي فني، مهندسي با همكاري ترويج و سازمان نظام مهندسي در استانها راهاندازي شده كه اين يك نقطه قوت محسوب ميشود.
وي در پايان خاطرنشان كرد: درحال حاضر با آمادگياي كه در مهندسان كشاورزي در حوزه خصوصي وجود دارد دولت ميتواند با بهكارگيري آنها ماموريتهاي خود را انجام دهد و نياز به توسعه و گسترش سازماني نداريم بلكه لازم است محتوا و نيازهاي مخاطبان را شناسايي كرده و بر مبناي ترويج تقاضامداري فعاليتهايمان را پيش ببريم.
انتهاي پيام
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]