واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: آغاز تدابير ويژه براى كاهش مصرف برقخاموشىهاى پراكنده شدت گرفت
گروه اقتصادي- با آغاز فصل گرما و افزايش خاموشىهاى پراكنده، وزارت نيرو به كرات از ضرورت صرفهجويى به منظور جلوگيرى از خاموشىها خبر داده است. اين در حالى است كه خاموشىهاى برق در نقاط مختلف تهران طى روزهاى گذشته شدت بيشترى گرفته اما هنوز دلايل خاموشىها از سوى مسئولان اعلام نشده است. برخى از مسئولان فرسودگى شبكه توزيع، افزايش گرماى هوا و افزايش مصرف را مانند سالهاى پيش مهمترين عامل بروز خاموشىها مىدانند و اين داستانى است كه هر سال تكرار مىشود و هنوز پس از سالها چارهاى براى رفع اين مشكل اجرا نشده است.
بسيارى از كارشناسان انرژى معتقدند بخشى از سرمايهگذارىهاى انجام شده سالانه در بخش توليد را مىتوان به نوسازى و بازسازى شبكه فرسوده توزيع اختصاص داد.امسال نيز به مثابه سالهاى گذشته داستان نخنماى خاموشىهاى پراكنده كه با افزايش گرما به اوج خود مىرسد، در حال تكرار است و مانند سالهاى پيش نيز مسئولان به جاى پاسخگويى روشن و اجراى عملى راهكار مردم را به صرفهجويى در مصرف تشويق مىكنند.
در همين حال بنابراعلام روابط عمومىتوانير براى كاهش مصرف برق در مناطق گرمسير كشور تدابير ويژهاى آغاز شده است.عباس خالدنژاد، مدير روابط عمومىشركت توانير،گفته: در استانهاى جنوبى كشور تدابير ويژهاى براى كاهش مصرف برق انديشيده شده است كه يكى از آنها تغيير ساعات ادارى در خوزستان بود كه در حال حاضر كارمندان ادارات اين استان يك ساعت زودتر فعاليت خود را آغاز و يك ساعت زودتر هم كار خود را به پايان مىرسانند. وى با بيان اينكه قرار است اين روش در ساير ادارات مناطق گرمسير كشور نيز انجام شود گفت: قرار است 36 ميليون لامپ كم مصرف در طول يك پروسه طولانى در سراسر كشور توزيع شود و تاكنون نيز در استانهاى جنوبى كشور يك ميليون لامپ كم مصرف در حال توزيع است. وى در خصوص ميزان مصرف برق در كشور خاطرنشان كرد: ميزان مصرف برق در روز يكشنبه هفته جارى 32 هزار و 800 مگاوات بود.
تبديل نيروگاهها به سيكل تركيبي
همچنين وزارت نفت و نيرو در مورد بهينهسازى نيروگاههاى كشور و تبديل آن به سيكل تركيبى به توافق رسيدهاند. غلامحسين نوذرى در گفتوگو با فارس درباره موافقت وزارتخانه نفت و نيرو براى بهينهسازى نيروگاهها گفت: در حال حاضر راندمان نيروگاهها بطور متوسط 32 درصد است كه بايد به حداقل 52 درصد برسد. وى تصريح كرد: در حال حاضر وزارت نيرو برنامه تبديل توربينهاى گازى به سيكل تركيبى را دارد كه منجر به صرفجويى در مصرف انرژى مىشود. وزير نفت گفت: از مجموع 12 هزار مگاوات توربين گازى فعال در كشور 4 هزار مگاوات آن به دليل قديمىبودن بايد از مدار توليد خارج شده و 8 هزار مگاوات توربين نيز قابليت تبديل به سيكل تركيبى را دارد. نوذرى گفت: به منظور افزايش راندمان نيروگاهها براى توليد برق وزارت نيرو اعلام كرده مىخواهد با تامين مالى از حساب ذخيره ارزى يا منابع ديگر 8 هزار مگاوات توربين گازى را طى 3 سال به سيكل تركيبى تبديل كند. وى گفت: وزارت نفت نيز به منظور صرفجويى در مصرف انرژى اعلام آمادگى كرده است تا بخشى از تعهد بازپرداخت تامين مالى مذكور را متعهد شود. نوذرى تاكيد كرد: با تبديل اين 8 هزار مگاوات توربين گازى به سيكل تركيبى 4 هزار مگاوات برق به كشور اضافه مىشود كه در اين صورت وزارت نفت بابت توليد اين ميزان برق سوختى تحويل نيروگاه نمىدهد و اين منجر به صرفهجويى انرژى مىشود. نوذرى گفت: وزارت نفت نگاه فرابخشى دارد و معتقد است همه بايد با نگاه ملى به دنبال بهينه كردن مصرف انرژى در كشور باشند. وزير نفت گفت: در حال حاضر روزانه 130 تا 135 ميليون متر مكعب گاز به نيروگاهها تحويل مىشود كه در 4 ماه از سال اين ميزان به 160 تا 170 ميليون متر مكعب نيز افزايش مىيابد. نوذرى گفت: بر اساس آمار در روز گذشته به دليل مصرف بالاى برق 145 ميليون متر مكعب گاز دريافت كردهاند كه بيانگر افزايش مصرف انرژى در كشور است و ضرورت دارد در مصرف آن صرفهجويى صورت گيرد. نوذرى در ادامه گفتوگوى خود همچنين درباره تصميمگيرى و به منظور افزايش يا كاهش سهميه بنزين در كشور گفت: ما معتقديم بنزين كافى در كشور وجود دارد و اگر صرفهجويى صورت گيرد سهميهها نبايد افزايش پيدا كند.
وى گفت: اگر سهميهبندى بنزين صورت نمىگرفت بايد واردات بيشترى انجام مىشد.
وى گفت: قيمت بنزين در بازارهاى جهانى از ابتداى سال جارى گران شده كه بايد اعتبار ارزى بيشترى را براى واردات آن اختصاص دهيم.
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]