تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):درهاى گناهان را با استعاذه (پناه بردن به خدا) ببنديد و درهاى طاعت را با بسم اللّه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828700476




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

دانشگاه كيش و ضرورت‌هاي توسعه جزيره


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: دانشگاه كيش و ضرورت‌هاي توسعه جزيره
از جمله ابزارهاي كارآمد و موثر در توسعه پايدار هر منطقه‌اي دانشگاه‌ها هستند كه وجود آنها به عنوان تقويت كننده بخشهاي صنعت و تجارت، مي‌توانند اثرات بي‌بديلي بر جاي گذارند. از همين رو دانشگاه كيش از بدو سازندگي پس از انقلاب مورد نظر مديران و مسئولان در جزيره بوده است. اينك نيز عليرغم عمر نسبتا كوتاه اين دانشگاه در جزيره اثرات مثبت آن بر نيروهاي شاغل و بدنه جامعه آشكار است.

اين در حالي است كه دانشگاه كيش براي به فعل در آوردن ظزفيتهاي بالاي كه ايجاد كرده است نيازمند توجه ويژه‌اي از سوي مديران و جامعه است. ظرفيت‌هايي كه در ايجاد محيطي امن براي توسعه آموزش عالي و ورود جامعه علمي كشور به جزيره شكل گرفته است. اين بستر مي‌تواند به عنوان مزيت رقابت علمي كشور در برابر خيل دانشگاه‌هايي كه براي شكار دانشجويان ايزاني به كمين نشسته‌اند وارد عرصه شود. اين ماموريت پيش از اين در قانون برنامه چهارم توسعه و نيز قانون مناطق آزاد پيش‌بيني شده بود؛ ليكن شرايط متعددي از جمله تغييرات مديريتي، الزامات رشد علمي دانشگاه باعث عدم اتفاق اين مهم بوده است.

در شرايط كنوني كه جزيره كيش از جزيره‌اي براي ورود كالا به كشور تغيير وضعيت داده است. انتقال دانش و فناوري از مسير جزيره به كشور مي‌تواند بديل مناسبي براي توسعه و سازندگي به شمار آيد. توسعه دانشگاه كيش از سوي ديگر متضمن فرصت‌هاي فراواني براي اقتصاد و تجارت در اين منطقه است.
1-تاثير بر افزايش ميزان سرمايه‌گذاري
2- توسعه فعاليت‌هاي اقتصادي و اشتغالزايي

3-ايجاد مزيت‌هاي رقابتي در ارائه خدمات علمي و فني
4- توسعه افزايش درآمدهاي منطقه
5- جلوگيري از خروج ارز براي تحصيل در خارج كشور

6- كاهش هزينه اجراي طرح‌هاي توسعه
7-ايجاد درآمد ارزي، انتقال دانش و فنآوري به كشورهاي منطقه
8-حفظ و بازگشت سرمايه‌هاي علمي كشور

9-ايجاد چرخه توليد
10- فروش و توسعه خدمات آموزشي، علم و فنآوري
11—افزايش سطح كيفي زندگي در كيش

12-حفظ و گسترش فرهنگ ايراني ـ اسلامي در برابر فرهنگهاي مهاجم
13-ايجاد گردشگري پايدار و توسعه گردشگري

در بعد مديريتي نيز با توجه طرح شهرك دانشگاهي ومقررات ويژه علمي ،پژوهشي شعب دانشگاه‌ها، ضرورت تمركز بخشيدن به امور هماهنگي و پشتيباني اداري ايجاب مي‌كند كه دانشگاه كيش به عنوان محور فعاليت‌هاي اداري در امور آموزش و تحقيقات به طور فعالتري وارد عمل شده و زمينه ساز توسعه مراكز آموزش عالي و تحقيقاتي در جزيره باشد. مديريت واحد و متمركز اين شهرك در دانشگاه كيش مي‌تواند متضمن منافع دانشگاه‌ها براي جزيره و جامعه ساكنان در كيش باشد.

از ديگر ضرورت‌هاي توجه ويژه به توسعه دانشگاه كيش، شرايط فرهنگي حاكم بر منطقه است. بي‌ترديد امروزه جزيره كيش به عمق استراتژيك كشور در رقابت با كشورهاي خليج فارس تبديل شده است و اين در حالي است كه بخش قابل توجهي از اهتمام رقبا به حركت‌هاي فرهنگي در مصادره سرمايه‌هاي تمدن ايراني اسلامي معطوف شده است. در چنين شرايطي، وجود دانشگاه مي‌تواند پاسخگوي اين تلاش‌ها باشد.

علاوه بر نكات فوق قانون برنامه چهارم توسعه در بند «ز» ماده 35، بر گسترش ارتباطات علمي در مناطق آزاد با ايجاد دانشگاه‌هاي خصوصي تاكيد مي‌كند، و قانون چگونگي اداره مناطق آزاد، و نيز مقررات داخلي سازمان منطقه آزاد كيش نيز تسهيل كننده ايجاد دانشگاه و توسعه آموزش عالي در اين جزيره است.
اينك در آستانه دور جديدي از سازندگي و توسعه در كيش و ضرورت بيش از پيش دانشگاه‌ها ومراكز علمي در توسعه منطقه مقتضي است مسئولان محترم جزيره و جامعه فعال در جزيره توجه مضاعفي به اين نهادها داشته باشند.

1- دانشگاه كيش بنابر اساسنامه قابل واگذاري نيست و صرفا قابل انحلال و عدم فعاليت است در حالي كه به دانشگاه شريف واگذار مي‌شود
2-دانشگاه شريف دانشگاهي جامع نيست و فقط فني مهندسي است
3-دانشگاه شريف صرفا با پرداخت 500 ميليون در سال اول84 وارزش دفتري در طول دوره واگذاري دانشگاه را خريداري مي‌كند
4-شريف باعث انحصاري شدن دانشگاه در كيش مي‌شود

**** **** ****

در پي درج اين خبر آقاي حسين زمان، عضو هيأت علمي دانشگاه كيش، توضيحات ارايه داده است:

سايت محترم تابناك
با سلام و احترام

در مورخه هفتم خرداد 87 مطلبي تحت عنوان دانشگاه كيش و ضرورت‌هاي توسعه جزيره منتشر شد كه به دلايلي لازم ديدم بعنوان يك عضو هيئت علمي اين دانشگاه به نكات مهمي اشاره نمايم و با انتقاد از آن مطلب مغرضانه غير منصفانه كه بيشتر يك حركت سياسي است تا يك عمل دلسوزانه به ذكر نكات مهمي در ارتباط با دانشگاه كيش بپردازم . اين نطرات ، تنها نطرات يك عضو هيئت علمي است و ضرورتا موضع مديريت دانشگاه كيش و يا شريف ممكن است دقيقا اين نباشد و خود بايستي در صورت نياز اظهار نظر نمايند .

1- مؤسسه عالي غير انتفاعي كيش ( دانشگاه كيش ) سال 1375 و دوره دولت سازندگي تاسيس شده و تا سال 82 تنها از طريق كنكور سراسري و آنهم در 4 رشته مديريت بازرگاني ، حسابداري ، مترجمي زبان انگليسي و مهندسي نرم افزار دانشجو مي‌پذيرفته است . البته بعد‌ها تعداد بسيار كمي دانشجوي دوره كارشناسي ارشد در رشته‌هاي خوردگي فلزات و فيزيك دريا نيز به اين مجموعه اضافه شده و نهايتا در سال 82 كل دانشجويان اين مؤسسه به حدود 400 نفر ميرسيد . در همان ابتداي كار نيز اين مؤسسه با هدف فعاليت‌هاي آموزشي بين المللي و به منظور رقابت با مراكز آموزش عالي كشورهاي منطقه شكل گرفت ولي تا سال 82هيچگاه نتوانست به اين مهم دست پيدا نمايد و مهم ترين دليل اين ناكامي ناتواني سازمان منطقه آزاد بود كه به هيچ عنوان در اين امور اطلاع و تخصص لازم را نداشت . بنا بر اسناد موجود سازمان منطقه آزاد در همان سالهاي اول به دليل اين ناتواني و مشكلاتي كه برايش پيش آمده بود مكررا تصميم به منحل كردن دانشگاه گرفته بود كه با اصرار مديران وقت دانشگاه اين كار محقق نشد .
2- از سال 2003 ميلادي با هوشمندي و درايت مديران دانشگاه و البته با كمك و پشتوانه دانشگاه معتبر صنعتي شريف اولين اقدام بين المللي صورت گرفت و طي قراردادي با دانشگاه بسيار معتبر موناش در استراليا دوره مشترك كارشناسي مهندسي برق و سيستم‌هاي كامپيوتر در كيش شروع گرديد و امروز اولين سري دانشجويان كه دو سال دوره خود را در دانشگاه كيش گذرانده بودند آخرين ترم تحصيلي خود را در استراليا مي‌گذرانند و بزودي اولين گروه از اين دانشگاه مدرك خود را خواهند گرفت . ارزشمند ترين منفعتي كه عايد دانشگاه كيش گرديد انتقال دانش مربوط به سيستم مديريت آموزشي يك دانشگاه بزرگ و معتبر بين المللي بود به مجموعه دانشگاه كيش و اين اتفاق تنها با پشتيباني دانشگاه شريف صورت گرفت و دانشگاه موناش با اعتماد به دانشگاه شريف حاضر به همكاري با دانشگاه كيش گرديد . لازم به ذكر است در اين قرارداد دانشگاه صنعتي شريف بعنوان ناظر مورد اعتماد دانشگاه موناش عمل نمود . به دنبال اين فعاليت و با تكيه بر اعتبار و نام دانشگاه شريف فعاليت‌هاي مشترك آموزشي دانشگاه كيش با دانشگاه مالتي مدياي مالزي نيز آغاز گرديد و هم اينك دوره مشترك MBA در كيش در حال اجراست .
3- در همين دوران متاسفانه مسئولين منطقه آزاد كيش سر ناسازگاري گذاشتند و به دلايل بي منطق و غير اصولي شروع كردند به كارشكني و فعاليت‌هاي مرتبط با دانشگاه را كه شكوفا شده بود متوقف كردند . پروژه‌هاي ساخت غذاخوري دانشجويي و كتابخانه كه از ضروريترين نيازهاي دانشگاه بود توسط سازمان منطقه آزاد متوقف شد . چنانچه مسئولين دانشگاه كيش صلاح بدانند توضيحات لازم را خواهند داد.
4- دانشگاه شريف كه خود را به اين دانشگاه نزديك احساس ميكرد و شايد دليل اصلي آن اين بود كه بنيه مديريتي دانشگاه كيش متشكل از اعضاي هيئت علمي دانشگاه شريف بود ، پس از رد دعوت دولت امارات براي فعاليت دانشگاه شريف در اين كشور ، تصميم گرفت به اين رسالت بزرگي كه بر دوش داشت عمل نمايد و بجاي امارات فعاليت خود را در كيش آغاز كند . براي اينكه زودتر به اين مهم دست يابند تصميم گرفتند دانشگاه كيش را كه به بي مهري مديريت سازمان منطقه آزاد تحت فشار بود در اختيار بگيرند و به اين ترتيب هم يك مجموعه آموزش عالي را نجات دهند و هم فعاليت‌هاي بين المللي خود را آغاز نمايند . پس از گفتگوها و جلسات پي در پي طي قراردادي محكم و قانوني شخصيت حقيقي و حقوقي مؤسسه غير انتفاعي كيش ( دانشگاه كيش ) به دانشگاه شريف واگذار گرديد . اما پس از مدت كوتاهي به دلايلي واهي سازمان منطقه آزاد از انجام تعهدات خود سر پيچي نمود و انجام امور را مختل نمود . دانشگاه شريف علي رغم همه مشكلات و سنگ اندازي‌ها فعاليت‌هاي بين المللي خود را به بهترين شكل ممكن ادامه داد و امروز دوره‌هاي بين الملل دانشگاه شريف در كيش متشكل است از دوره‌هاي كارشناسي مهندسي كامپيوتر ، مهندسي IT ، مهندسي مكاترونيك و مهندسي عمران و نيز دوره‌هاي كارشناسي ارشد IT ، مكاترونيك ، عمران و نيز MBA . كل دانشجويان دوره‌هاي بين الملل شريف بالغ بر 700 نفر مي‌باشد كه به سرعت رو به رشد است و حدود نيمي از اين تعداد دانشجويان كارشناسي ارشد هستند .
5- به دنبال حضور شجاعانه دانشگاه شريف در كيش دانشگاه‌هاي ديگر نيز جرأت لازم را پيدا نمودند و امروز دانشگاه تهران ، دانشگاه علوم پزشكي تهران و دانشگاه علوم پزشكي شيراز نيز فعاليت‌هاي خود را آغاز نموده‌اند .

متاسفانه در بدو آغاز به فعاليت دولت جديد و تغيير مديريت سازمان منطقه آزاد كيش سنگ اندازي‌ها به اوج رسيد و مدير عامل وقت از اساس منكر قرارداد في مابين شد و فشار بر ادامه حركت دانشگاه شريف تشديد گرديد . خوشبختانه اين مديريت به درازا نكشيد و اخيرا شاهد تغيير مديريت سازمان منطقه آزاد بوديم و اميدواريم مديريت جديد با درك درست از مسئله زمينه رشد فعاليت‌هاي بين المللي دانشگاه‌ها را در جزيره كيش مهيا نمايد . تصور اينكه سازمان منطقه آزاد كيش ميتواند بر فعاليت‌هاي آموزش عالي در جزيره مديريت اجرايي نمايد يك تصور غلط است و با اين روش هم سازمان از وظيفه اصلي خود مي‌ماند و هم در روند رشد فعاليت‌هاي آموزشي اختلال ايجاد ميشود كما اينكه در گذشته چنين تجربه شده است .

با توضيحاتي كه داده شد اميدوارم روشن شده باشد كه دانشگاه شريف نه تنها انحصار طلبي ننموده بلكه از اعتبار و آبروي خود براي رشد و شكوفايي آموزش عالي در جزيره هزينه نموده است . دانشگاه شريف در مسير اين حركت تنها طلايه دار بوده و راهنما براي ديگر مراكز آموزش عالي . مناطق آزاد تجاري با توجه به ساختار تعريف شده و ماموريتشان نمي‌توانند و نبايد به امور اجرايي از اين نوع بپردازند و مي‌بايستي اجازه دهند كار توسط اهل فن و كساني كه دانش لازم را دارند صورت پذيرد . چيزي كه در مقاله مورد اشاره به چشم ميخورد بيشتر يرآمده از همان تفكر فاقد منطقي است كه به آن اشاره نمودم و احتمالا آخرين تير‌هاي در تركش كساني كه با حضور مقتدرانه دانشگاه‌هاي معتبر كشور در مناطق آزاد مخالفند و سعي ميكنند با وارونه جلوه دادن مسائل به اهداف خود نزديك شوند .
اميدوارم مديريت جديد سازمان منطقه آزاد دقيق تر و منطقي تر به مسائل نگاه نموده و از حضور پر بركت دانشگاه‌هاي كشور در منطقه آزاد كيش به بهترين شكل ممكن بهره ببرد . دانشگاه‌ها مشكل مديريتي ندارند بلكه به حمايت سازمان نيازمندند پس بگذاريم كار تخصصي شان را خود انجام دهند و بخاطر رشد و شكوفايي اينگونه فعاليت‌ها از حمايت ايشان دريغ نكنيم . مؤسسه عالي غير انتفاعي كيش ( دانشگاه كيش ) به يمن مديريت دانشگاه شريف باقي مانده و به بهترين شكل ممكن از آن بهره برداري ميشود چنانچه اين مجموعه مانند سابق زير مجموعه سازمان منطقه آزاد كيش قرار گيرد بدون شك نابود خواهد شد .
 سه شنبه 7 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 228]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن