واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نمايشگاه دائمي فروش آثار هنري در موزه سينما ابتكاري نو جهت برون رفت از وضع موجود بازار فروش آثار هنري
فرهنگي. موسيقي و تجسمي
(از : پريس تنظيفي ) محمد شالويي مدير كل دفتر امور هنرهاي تجسمي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در نشستي با محمدحسن پزشك، مدير عامل موزه ملي سينما بر راه اندازي نمايشگاه دائمي فروش آثار هنري در موزه سينما توافق كرد.
اعلام خبر توافق براي راه اندازي نمايشگاه دائمي فروش آثار هنري در موزه سينما ميتواند خبري خوش براي اهالي هنر كشور قلمداد شود و نشان از تدبير مديريت تازه داشته باشد.
محمود شالويي در نخستين اقدام خود پس از به دست گرفتن سكان مديريت هنرهاي تجسمي كشور با اين اقدام نشان داد كه متوجه اقتصاد هنر كشور بوده و از وضع نابسامان آن بياطلاع نيست.
برپايي نمايشگاه دائمي فروش آثار هنري در موزه سينما را ميتوان ابتكاري براي برون رفت از وضع موجود اين بازار و رسيدن به وضع مطلوب نظر مديريت هنري كشور ، قلمداد كرد اما اين ابتكار با چالشهايي نيز روبرو است.
پيش از هر چيز ماهيت نمايشگاه دائمي فروش آثار هنري در موزه ملي سينما مورد پرسش است، زيرا به نظر ميرسد اگر مكاني به شكل دائمي به داد و ستد آثار هنري اختصاص يابد در واقع يك نگارخانه هنري تاسيس شده است كه نظير آن به تعداد كافي توسط بخش خصوصي احداث شده و ديگر نيازي به ورود بخش دولتي به اين عرصه نيست.
از سوي ديگر در حالي كه نگارخانهها در سراسر تهران و ديگر شهرهاي كشور پراكنده اند، ضرورت تاسيس مركزي به شكل بازار دائم هنر كشور كه همه نگارخانهها در آن حضور داشته باشند، براي ايجاد رونق هنري، احساس ميشود گفتني است، در تمام شهرهاي مهم هنري جهان مراكزي وجود دارد كه مركز داد و ستد و بروز اتفاقات هنري به شمار ميروند كه اين اماكن غير دولتي هستند . براي نمونه ميتوان به محلهاي در پاريس اشاره كرد كه محل زندگي ، كار و برپايي نمايشگاههاي هنري است و بيشترين تعداد استوديوهاي هنري و نگارخانهها در اين محله تاسيس شده است.
بررسي سوابق دفتر امور هنرهاي تجسمي نشان ميدهد كه اين دفتر از مكان موزه هنرهاي معاصرتهران براي برپايي مهمترين اتفاقات و رويدادهاي هنري اين عرصه استفاده ميكند ، اما بايد به ياد داشت كه اين سابقه با نكات ديگري نيز همراه است .
ضلع شمالي موزه هنرهاي معاصر تهران پس از پارك مجمسه، فضاي مطلوب و وسيعي دارد كه اكنون بازارچه خود اشتغالي در آن داير است؟ اين بازارچه كه اسناد مالكيت رسمي آن در اختيار موزه هنرهاي معاصر است با هدف راه اندازي گذر فرهنگ و هنر تاسيس شد و هنوز بر سردر آن اين عبارت خود نمايي مي كند، اما مدت هاست كه طرح اصلي فراموش شده و ديگر اثري از خوداشتغالي هنرمنداني كه با ارايه آثار صنايع دستي كه خود خلق كردهاند در اين بازارچه خبري نيست.
در واقع سابقه خبري نشان ميدهد كه اين بازارچه محلي شده است تا دلالان و واسطههاي سود جو اقدام به فروش البسه ، عينك ، مواد غذايي و ديگر موارد مصرفي مانند آنچه در يك مركز تجاري رايج است، شوند.
به ياد داشته باشيم كه توافق براي استقرار اين بازارچه در فضاي موزه هنرهاي معاصر تهران مدت معيني داشت اكنون مدت هاست به سرآمده است اما حتي حكم تخليه بازارچه نيز به دليل بيتوجهي برخي افراد تاكنون بينتيجه مانده است.
انديشه راه اندازي اين بازارچه نيز در ابتدا بسيار زيبا جلوه ميكرد و هدفي متعالي را نشانه رفته بود كه با همكاري موزه هنرهاي معاصر و نهاد هاي ديگر مانند وزارت كار و رفاه امور اجتماعي داير ميشد، اما عدم ثبات مديريت و استفاده از امكانات نهادهاي مختلف خارج از وظايف تخصصي راه به جايي برده است كه اكنون شاهد آنيم.
بنا بر اين آيا منطقي نيست كه به جاي استفاده از امكانات موزه سينما براي تاسيس نمايشگاه دائمي فروش آثار هنري ، دفتر امور هنرهاي تجسمي با تكيه بر امكانات تخصصي خود دست به تاسيس اين مركز بزند و گامي موثر و بدون شائبه در جهت گسترش هنري كشور بردارد؟
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 285]