واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: دكتر نوذري: عوامزدگي موجب مغفول ماندن فلسفه سياسي است دكتر اميني: چرا نبايد يك واحد درسي به ناصرخسرو و فردوسي اختصاص يابد؟
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: تاريخ
استاديار گروه سياسي دانشكده علوم سياسي دانشگاه آزاد اسلامي، حكيم ابوالقاسم فردوسي را به عنوان شخصيتي كه تلفيقي از انديشهي ايران باستان و ايران پس از باستان است، خواند.
به گزارش خبرنگار سياسي ايسنا، دكتر علياكبر اميني در همايش «آموزش علوم سياسي، چشمانداز و راهكارها» كه از سوي انجمن علوم سياسي ايران در دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران برگزار شد، دربارهي نهادها و انديشهي سياسي در شرق باستان گفت: اگر بخواهيم شخصيتي را نام ببريم كه تلفيقي از انديشهي ايران باستان و ايران پس از باستان باشد بايد از فردوسي نام برد.
وي با بيان اينكه ونداليسمي كه متاسفانه ما با آن دست به گريبان شدهايم، ناديده گرفتن دستاوردهاي علمي و تمدني گذشتگان است، افزود: فردوسي در سه بيت، بخش عمدهاي از انديشه سياسي را بازگو ميكند كه براي نسل ما مفيد و كارساز است. در اين سه بيت، بيدادگري، ناديده گرفتن شايستهسالاري و داشتن حرص از عوامل سقوط حكومتها در نظر گرفته ميشود.
اميني در ادامه خاطرنشان كرد: چرا نبايد يك واحد درسي به ناصرخسرو و فردوسي اختصاص يابد؟ در اين زمينه هم ما كوتاهي كرديم و هم برنامهريزان ما و به نظر من خرد، عشق و ايمان دست به دست هم ميدهند تا جامعه سعادتمند شود و اين پيام انديشهي سياسي در شرق باستان و بهويژه ايران است.
در ادامه اين جلسه، دكتر حسينعلي نوذري، استاديار گروه سياسي دانشكده علوم سياسي دانشگاه آزاد اسلامي دربارهي پارادايمهاي سهگانهي فلسفهي سياسي، انديشهي سياسي و نظريهي سياسي و آسيبشناسي آموزش آنها در مراكز علوم سياسي گفت: ما شاهديم براي نقد مدرنيته نيز از صورتبنديهاي مدرنيته استفاده ميشود. پس ناگزير هستيم كه به منابع و آبشخورهاي غربي مراجعه كنيم.
وي با بيان اينكه آنچه مورد نظر من است بحث فلسفهي سياسي و مغفول ماندن آن است، عنوان كرد: فلسفهي سياسي آبشخور سه حوزهي اصلي انديشهي سياسي، نظريهي سياسي و علم سياست است.
نوذري در ادامه به شرح دو اثر معروف فلسفهي سياسي در جهان اشاره كرد و گفت: آثار عديدهي ديگري در سالهاي 80 و 90 ميلادي مطرح شدهاند. پس تصور اينكه فلسفهي سياسي از حيز انتفاع افتاده، تصوري باطل است.
وي خاطرنشان كرد: يكي از مسايل اساسي كه موجب مغفول ماندن فلسفهي سياسي بهعنوان آبشخور اين سه رشته ميشود، بحث عوامزدگي است و ضعفها و نارساييها در اين زمينه ريشه در عوامزدگي دارد كه بر عرصههاي مختلف فلسفه، انديشه و علم سياست سايه انداخته است.
استاديار گروه سياسي دانشكده علوم سياسي دانشگاه آزاد اسلامي در پايان پيشنهاد داد: به منظور جبران كاستيها و نارساييها بايد علاوه بر تجديدنظر در شيوههاي مختلف، در راهكارهايي نيز كه در اختيار ماست و در صحت، صداقت و قداست آنها ترديد كنيم.
انتهاي پيام
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 352]