واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ايمن سازي پل ها از طريق سيستم هاي مديريتي امكان پذير است
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): رييس پژوهشكده حمل و نقل وزارت راه و ترابري گفت ايمني پل ها و ايمن سازي آنها با هدف حفظ جان كاربران و كاهش تاثير شدت حوادث بر روي آنها از طريق سيستم هاي مديريتي امكان پذير است.
دكتر "محمود عامري" روز سه شنبه در مراسم گشايش سومين كنفرانس بين المللي پل در دانشگاه اميركبير افزود، لرزه خيز بودن ايران و قدمت شبكه راه ها و پل هاي يكي از عوامل مهمي هستند كه بحث مطالعات بهسازي مرحله اي آسيب پذيري پل ها را در قالب مديريت پل از اهميت ويژه اي برخوردار مي سازد.
به گفته وي سيستم مديريت پل ها ، سيستمي است كه ضمن بررسي و تحليل وضعيت پل ها آنها را براساس شاخص هاي نوين ارزيابي و با استفاده از روش هاي فني و مقرون به صرفه بهسازي و در برابر بحرانهاي عادي مقاوم مي كند.
عامري با اشاره به نبودن يك راه حل كلي براي ساماندهي تمام مشكلات عرصه حمل و نقل ،افزود آشنايي با اطلاعات و علوم امروزي به رسيدن به راهكارهاي موثر و توسعه و پيشرفت هاي علمي كمك مي كند كه موجب طراحي و بهسازي ايمن سازه هاي زير بنايي حمل و نقل مي شود.
ين عضو هيات علمي دانشگاه علم و صنعت ايران با اشاره به شيوه هاي مختلف حمل و نقل كالا و مسافر گفت با توجه به توپوگرافي زمين طبيعي و وجود رودها و دره ها، ساخت پل و تونل براي كاهش فاصله و تامين جريان پيوسته ترافيك اجتناب ناپذير است.
وي افزود بر اساس آمار حمل و نقل سال 85 ، طول راه هاي ايران 176 هزار كيلومتر است كه 60 درصد آن راه فرعي و روستايي ، 30 درصد راه اصلي ، 8 درصد بزرگراه و 2 درصد آزاد راه است.
بنا بر اظهارات عامري ، اكثر پل ها و تونل هاي موجود در اين شبكه از راه ها بيش از 40 سال قدمت دارند كه بر اساس آيين نامه ها و ضوابط گذشته كه مفاهيم نوين طراحي لرزه اي و حوادث و بحران امروزي را نداشتند طراحي و ساخته شده اند.
اين استاد دانشگاه با اشاره به بحرانهايي مانند زلزله،سيل، انفجار و آتش سوزي كه شبكه حمل و نقل را تهديد مي كند و موجب بروز آسيب هاي گسترده مالي و انساني مي شود گفت پل ها بايد به گونه اي ساخته شوند كه در برابر اينگونه بحرانها مقاومت داشته باشند.
به گفته وي بررسي آمار سوانح و بلاياي طبيعي در يكصد سال گذشته نشان مي دهد كه ايران در زمره 10 كشور حادثه خيز جهان قرار دارد و از 42 نوع بلاياي طبيعي شناخته شده در جهان 33 نوع آن در ايران روي مي دهد.
رييس پژوهشكده حمل و نقل وزارت راه و ترابري گفت ميزان خسارات ناشي از حوادث غير مترقبه طي يك دهه اخير 26 هزار ميليارد ريال بوده است و بر اساس آمار موجود در 10 سال گذشته در ايران بيش از 160 هزار نفر بر اثر بلاياي طبيعي مانند زلزله و سيل و غيره جان خود را از دست داده اند.
به گفته وي در حوادث ترافيكي و جاده اي ميزان مرگ و مير با لغ بر 27 هزار نفر در سال بوده كه با تمهيداتي كه وزارت راه انديشيده، اين ميزان در سال جاري 17 درصد كاهش يافته است.
سومين همايش بين المللي پل توسط دانشگاه اميركبير، پژوهشكده حمل و نقل وزارت راه و ترابري، انجمن مهندسان عمران ايران و دانشگاه ساپينزاي رم ايتاليا از هفتم تا نهم خرداد ماه در دانشگاه اميركبير برگزار مي شود.
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 421]