واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: با راه اندازي مركزتعالي باليني در دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي پروتكل هاي درماني تهيه و ملاك مميزي مراكز درماني تحت پوشش قرارمي گيرد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
با راه اندازي مركز تعالي باليني به عنوان واحدي براي سياستگذاري نظارت، آموزش پروتكل درماني تهيه و ملاكي براي مميزي مراكز درماني اعم از خصوصي و دولتي قرار مي گيرد.
به گزارش خبرنگار «بهداشت ودرمان» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكترعليرضا زالي امروز در حاشيه كارگاه تعالي باليني با اعلام اين خبر افزود: بدين ترتيب ارزشيابي و مميزي بيمارستاني، مطب، بازديد از ارايه دهندگان خدمت بر مبناي اين پروتكل درماني به عنوان يك ابزار حاكميتي بشمار مي رود.
وي ادامه داد: اين پروتكل براي پزشك و تيم پزشكي فعال در بيمارستان ها، مطب هاي واحد خيريه دولتي و خصوصي اين امكان را فراهم مي كند تا براساس شواهد علمي و با رعايت حداكثري اصل هزينه اثربخشي و كارايي عمل كنند.
رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با بيان اينكه با مميزي باليني مي كوشيم تا ضمن رعايت استانداردها زمينه را براي تعالي آماده كنيم، گفت: انحراف از استانداردها به بروز مشكل سلامت منجر مي شود كه در اين راستا هم از ابزاري چون بازآموزي، خود آموزي، تمديد مدارك پزشكي بهره مي جويند.
دكتر زالي با اين توضيح كه در دنياي كنوني از اقداماتي براي افزايش هزينه اثربخشي خدمات درماني جامع استفاده مي شود، افزود: از اين رو در سراسر دنيا واحدهايي براي سياستگذاري، نظارت، آموزش و رصد كردن خدمات ارايه شده وجود دارد.
رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با اعتقاد به اين كه امروز نمي توان مداخله اي در ارايه خدمت را بدون كيفيت زندگي در نظر گرفت، افزود: اين امر بايد با نگاهي بلند و آينده نگر باشد.
دكتر زالي با تاكيد بر ضرورت توجه بيشتر به مسائل اقتصادي در عين توجه به اثر بخشي مداخلات درماني گفت: تعالي خدمات باليني نيز به معناي ارايه بهترين، معتبرترين و نسبتا ارزانترين خدمات در وجوه مختلف پزشكي است.
وي با بيان اينكه براي رسيدن به اين مرحله وجود دو پيش شرط هدف گذاري و تعيين سياست هاي فردي و كلان و وجود ابزار حاكميتي باليني الزامي است، افزود: از اين رو مي بايست در سيستمي واحد، مستندات مرتبط با بيماريها ارزيابي و از آن بررسي نظام مندي گزينش شود تا پايه اصلي طبابت، شواهد باليني و داده هاي علمي باشد.
رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: در گام بعدي تيمي خدمات باليني را ارزيابي و شواهد حاصل از مرور نقادانه ارزيابي مي شود تا دريابند تا چه ميزان اين خدمات با شرايط بومي و اقليمي ايران سازگاري دارد كه در نهايت به خروج پروتكل درماني براي پاسخگويي به سوالات جديد باليني منتهي مي شود.
دكتر زالي با بيان اينكه هم اكنون اين پروتكل با بهره گيري از صاحبان فرايند گروه هاي باليني و اعضاي هيات علمي در دست تهيه است، گفت: اين كار با همكاري مشترك مركز توسعه آموزش پزشكي و معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در دست تهيه است.
به گفته وي، اين مدل در منطقه مديترانه شرقي از طريق سازمان جهاني بهداشت قابل ارايه است.
انتهاي پيام
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 325]