واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با درخواست از واشنگتن براي مذاكرات بدون پيششرط برژينسكي: آمريكا تهديدات نظامي عليه ايران را كنار گذارد
خبرگزاري فارس: مشاور امنيت ملي اسبق آمريكا طي مقالهاي در يك روزنامه آمريكايي تاكيد كرد: آمريكا بهتر است تهديدات اقدام نظامي عليه ايران را كنار بگذارد.
به گزارش فارس، "زبيگنيو برژينسكي" طي مقالهاي در شماره امروز "واشنگتنپست" نوشت: سياست كنوني آمريكا در قبال ايران كه تقريبا مربوط به برنامه هستهاي تهران است، تركيب هوشمندانه استفاده از سياست "تنبيه" و "تشويق" است به گونهاي كه مقامات كاخ سفيد مكررا از مطرح بودن گزينه نظامي سخن ميگويند.
برژينسكي در ادامه تاكيد ميكند: ممكن است سياست تنبيه و تشويق درقبال كشورهاي ضعيف كارساز باشد اما در زمينه كشورهاي جدي [مانند ايران] موثر نيست.
وي تاكيد كرد: آمريكا از فرصت بهتري براي موفقيت برخوردار خواهد بود اگر كاخ سفيد تهديدهاي اقدام نظامي عليه ايران و درخواستهاي تغيير رژيم تهران را كنار بگذارد.
اين ديپلمات ارشد سابق آمريكايي در ادامه گزارش خود مينويسد: سياست "تشويق" و "تنبيه" در جلوگيري از هند و پاكستان براي دستيابي به فناوري هستهاي موفق نبود و به همين دليل آمريكا سريعا با هر دو كشور كنار آمد و ترجيح داد روابط خوبي با آنها برقرار كند و به نظر شما ايران از اين موضوع چگونه استنباط ميكند؟
برژينسكي تصريح كرد: روش موفقيتآميز در قبال ايران بايد با منافع ملي اين كشور و ما سازگاري داشته باشد.
وي در ادامه افزود: حمله هوايي از سوي آمريكا يا اسرائيل عليه تاسيسات هستهاي ايران نميتوانند صرفا كاري بيشتر از مانعتراشي براي برنامه هستهاي ايران انجام دهند و در هر صورت آمريكا بايد بهاي واكنش ايران به اين حملات را بپردازد. اين ناآرامي در خاورميانه كه در نتيجه حمله پيشگيرانه عليه ايران صورت ميگيرد نهايتا به آمريكا و اسرائيل آسيب خواهد زد.
اين مقام اسبق آمريكايي بمنظور حل مناقشه ايران و آمريكا تصريح ميكند: آمريكا ميتواند اعلام كند كه آماده مذاكره بدون پيششرط از سوي هر طرف است يا بر اساس تمايل ايران براي تعليق غنيسازي در ازاي تعليق همزمان تحريمهاي اقتصادي و مالي به مذاكره روي آورد.
وي با تاكيد بر لزوم عدم رويارويي با برنامه هستهاي ايران گفت: علاوه بر اين هيچ دليل معتبري وجود ندارد كه سياست سنتي بازدارندگي راهبردي واشنگتن، كه در روابط اين كشور با اتحاد جماهير شوروي سابق و چين وجود داشت و موثر بود و از سوي ديگر در قبال هند و پاكستان شكست خورد، در قبال ايران نيز موثر و كارآمد باشد.
آخرين موضوعي كه از حيث ترتيب، نه از حيث اهميت برژينسكي در واشنگتنپست به آن پرداخته اين است كه آمريكاييها بدون ترديد ترجيح ميدهند هزينه كمتري براي پر كردن باكهاي بنزين خودروهاي خود بپردازند تا هزينه بسيار گزافتري براي جنگي گستردهتر در خليج فارس پرداخت كنند.
انتهاي پيام/.
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 202]