واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: پرويز پورحسيني: علي حاتمي بازيگري را در سينما احيا كرد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - سينما
پرويز پورحسيني گفت: قدر علي حاتمي را در زنده بودنش ندانستهايم، حداقل قدر بهرام بيضايي را بدانيم.
به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين بازيگر سينما و تئاتر ايران در يادمان علي حاتمي در سمينار «سنت در گذر زمان» كه در دانشگاه تهران برگزار ميشد، گفت: برخي هنرمندان ميراث فرهنگي هستند و فيلمهايشان هم بهعنوان يك ژانر سينمايي ماندگار است.
او با بيان اينكه حاتمي يكي از كساني بود كه بازيگري را در سينما احيا كرد، توضح داد: يكي از دلايلي كه در فيلمهاي او بازيهاي درخشاني ديده ميشود به پيشينه بازيگريش در تئاتر برميگردد. او در اداره بازيگران بسيار باهوش بود و آنچه در نظر داشت، از بازيگر ميخواست بدون آنكه غلوآميز به نظر ميرسد.
اين بازيگر تصريح كرد: برخلاف جوانان امروز كه وقت زيادي براي مطالعه نميگذارند، حاتمي مطالعه زيادي داشت و در سن كم داستانهاي «مثنوي مولوي» را ساخت كه بسيار هم خوب بود و در واقع جنبههاي تئاتري به او كمك ميكرد اما پرداختنش كاملا سينمايي بود.
پورحسيني درباره عدم استفاده از صدابرداري سر صحنه در فيلمهاي علي حاتمي هم گفت: او تمايل زيادي به صدابرداري سر صحنه نداشت و اگر داشت حداقل در فيلم «مادر» ميتوانست اين كار را انجام بدهد، اما اينكار مخصوصا براي پروژههاي تاريخي بسيار دردسر دارد و صداهاي جانبي مشكلات زيادي را به همراه دارد.
وي درك عميق حاتمي از سنتها، ديالوگنويسي و اصطلاحاتي كه به كار ميبرد را از ويژگيهاي كار او دانست و اظهار داشت: او سنتها را در كارش ميآورد و مدرن ميكرد. حاتمي به دليل دانشي كه داشت كارهايش درخشان شد و كاري كه دوست داشت حتا اگر 10 سال زمان ميبرد آن را انجام ميداد.
پورحسيني ادامه داد: حاتمي از فيلم كوتاه شروع كرد و خودش را آزمود و بعد از تجارب زيادي كه در تئاتر كسب كرد به سراغ سينما رفت. در گذشته ديگران هم يك دفعه سراغ كار بزرگ نميرفتند، اما امروز اينگونه نيست و هركسي كارگردان شده و اين حرفه حرمت خودش را از دست داده است.
وي افزود: حاتمي به اشياء در كارش بسيار اهميت ميداد و چيزهاي اصلي را پيدا ميكرد. او براي فيلم «كمالالملك» لباس من و آقاي انتظامي را از پاريس تهيه كرده بود و تأكيد داشت همهچيز درست باشد.
اين بازيگر تأكيد كرد: بايد قدر آدمهاي باارزش الآن را دانست و به آنها كمك كرد تا كارشان تداوم داشته باشد چراكه اين افراد براي نسل بعدي خودشان راهگشا خواهند بود.
انتهاي پيام
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 303]