واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: چگونگي نوآوري و خلاقيت در رسانه ملي براي ارائه مفاهيم ديني / 9«عليرضا سبط احمدي» تهيهكننده:ضعف ارتباط جامعه هنري با محققان قرآني مشكل برنامهسازي در رسانه ملي است
گروه هنر: متأسفانه نتوانستهايم هنرمان را در خدمت مفاهيم و انديشه علمايمان قرار دهيم و انديشه علما را در فيلمهايمان به كار ببنديم، زيرا آنها به عنوان پژوهشگران و محققان قرآني، معتبرترين منابع ما براي دسترسي به مفاهيم ديني هستند.
«عليرضا سبطاحمدي» تهيهكننده سينما و تلويزيون در ادامه گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) در مورد خلاقيت و نوآوري در رسانه ملي در پاسخ به اين پرسش كه چگونه ميتوان مفاهيم معنوي و ديني را به صورت نوآورانه و خلاقانه در برنامههاي تلويزيوني گنجاند، گفت: كتاب آسماني ما قرآن، منبع عظيم و سرشاري است براي برنامهسازي. ما معتقديم كه قرآن كتابي است جامع و كامل كه تمام اصول اجتماعي و شيوه صحيح زندگي در آن نهفته است.
وي ادامه داد: كتاب آسماني ما حاوي قصههاي بسيار جذاب و شيوايي است كه ميتواند الهامبخش سريالها و فيلمهاي روز ما باشد.
وي افزود: من به جرأت ميتوانم بگويم كه ما هنوز ذرهاي از اين منبع عظيم را كشف نكردهايم و اين وظيفه پژوهشگران و محققاني است كه خوراك محتوايي براي ما فراهم ميكنند.
اين تهيهكننده توضيح داد: شايد من به عنوان يك تهيهكننده دانش كافي براي اين كه مستقيماً به سراغ قرآن بروم و آنچه را لازم است استخراج كنم، نداشته باشم ولي محققان و پژوهشگراني هستند كه مدعياند ساليان سال است كه در اين زمينه مشغول بهكارند.
وي ادامه داد: لذا اگر آنها بتوانند اين مفاهيم را به شكلي شيوا و در غالب مفاهيم روز در اختيار ما برنامهسازان قرار دهند، يقيناً اين امكان وجود خواهد داشت كه ما در ساختار برنامههايمان، خصوصاً فيلمها و سريالها از تعاليم قرآن به طرز صحيح استفاده كنيم.
وي در پاسخ خبرنگار ايكنا مبني بر چگونگي شيوه صحيح ترويج دين از طريق رسانه ملي و در مقايسه ايران با ساير كشورها اظهار كرد: ما در اروپا و امريكا به ويژه در هاليوود شاهد اين هستيم كه براي يك فيلم سرمايهگذاريهاي كلاني انجام ميشود، حتي بنگاههاي مذهبي اروپايي و امريكايي اسپانسر ساخت يك فيلم ميشوند و براي آن سرمايهگذاري گسترده و وسيع ميكنند تا بتوانند فرهنگ مسيحيت را در كشورهاي جهان سوم ترويج كنند.
سبط احمدي ادامه داد: اين در حالي است كه ما با اينكه از غناي مذهبي و فرهنگي بالايي برخورداريم ولي از اين حربه استفاده نميكنيم و توليداتمان را يا نميتوانيم جهاني كنيم و يا از اين مفاهيم قرآني به درستي در آثارمان استفاده نميكنيم.
وي به عنوان نمونه به فيلم «Gost» (روح) اشاره كرد و گفت: مسيحيت در اين اثر به روشني سرمايهگذاري كرده تا بتواند از اين طريق القاي فرهنگي كند، ولي ما از منبع سرشاري كه در اختيار داريم كمترين بهره را ميبريم و در نتيجه كمترين مخاطب را جذب ميكنيم.
وي ادامه داد: فعاليت و نفوذ شديد صهيونيستها در عرصه هنر فيلم و سينما نيز نمونه ديگري از اين دست است، آنها از اين طريق ميخواهند مظلوميت قوم يهود را از ساليان گذشته تا كنون به همه ملل القا كنند و بهترين شيوه براي اين كار نيز استفاده از صنعت فيلمسازي است كه نمونه بارز و واضح آن فيلم فهرست شيندلر است كه تأثير بسزايي نيز در كشورهاي جهان سوم داشته است.
اين تهيهكننده ابراز تأسف كرد و گفت: در مقابل ما حتي نتوانستهايم از آنچه داريم براي اثبات مظلوميت خودمان در طول اين سالها استفاده كنيم و يك حركت وسيع جهاني انجام دهيم، در حالي كه آنها دارند از تمامي اين امكانات و حربهها به بهترين نحو استفاده ميكنند.
وي افزود: مسلماً قرآن منبع بسيار عظيمي است و من به عنوان يك برنامهساز و تهيهكننده هميشه افسوس ميخورم كه چرا بين محققان و پژوهشگران مذهبي و در واقع علماي ما و جامعه هنرمندان و فيلمسازان ارتباط تنگاتنگي برقرار نشده است.
سبط احمدي در ادامه بيان كرد: متأسفانه ما نتوانستهايم هنرمان را در خدمت مفاهيم و انديشه علمايمان قرار دهيم و انديشه علما را در فيلمهايمان به كار ببنديم، زيرا آنها به عنوان پژوهشگران و محققان قرآني، معتبرترين منابع ما براي دسترسي به مفاهيم ديني هستند.
وي ادامه داد: در حالي كه در هاليوود اين كار را به بهترين شكل انجام دادهاند و سينما در خدمت تفكر مسيحيت است و اين فرهنگ و تفكر را به تمام دنيا القا ميكند ولي متأسفانه ارتباط ما با علما در حقيقت قطع است.
وي ابراز اميدواري كرد و گفت: اگر بتوانيم اين نخ ارتباطي را گره بزنيم در واقع ميتوانيم از تفكر و انديشه علما براي ارتقاء سطح كيفي و هدايت آثار سينمايي و تلويزيوني به مسير درست بهره ببريم.
تهيهكننده تلهفيلم «آن سفر كرده» در پايان اظهار كرد: تنها راه برقراري اين ارتباط اين است كه در درجه اول علما ما را بپذيرند زيرا در حال حاضر به لحاظ تفاوتهاي سليقهاي و عدم وجود تفاهم، آنها پذيراي اهل هنر خصوصاً سينما و تلويزيون نيستند و اين عدم ارتباط بزرگترين لطمه را به صنعت فيلمسازي و سريالسازي ما و در نتيجه به جامعه و مردم ما ميزند.
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 319]