واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: گزارشي از بازديد«خواجهپيري» از مراكز قرآني سيستان و بلوچستان/ بخش دومهمايشهاي بيرويه، قرآنآموزان بي سرپناه
گروه فعاليتهاي قرآني: بخش نخست اين گزارش به سفر دكتر خواجهپيري، مشاور قرآني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به شهرستان زهك از توابع استان سيستان و بلوچستان و بازديد از مراكز قرآني اين شهر پرداخته بود، بخش دوم را كه به سفر به شهرستان زابل اختصاص دارد بخوانيد.
ساعت از 22 گذشته بود كه با طي فاصله بيش از 100 كيلومتري زهك تا زابل ميدان اصلي اين شهر را پشت سر گذاشتيم، صداي تلاوت قرآن از ساختمان مجمع قاريان زابل نگاهها را به سوي خود ميكشاند با اينكه ديدار از مجمع در برنامه سفر پيشبيني نشده بود ماشينهاي پژو 405 اداره ارشاد زاهدان متوقف شدند تا خواجهپيري و تيم همراهش بازديدي از اين مجمع هم داشته باشند.ساختماني مملو از قاريان علاقهمند به قرآن.
«مومني» با صداي زيبايي آيات پاياني سوره زمر را تلاوت و محمدرضا پورمعين به جاي خواجهپيري سخنراني كرد؛ پورمعين گفت: در دنياي سالي 100 ميليون انجيل چاپ ميشود ولي در كشورهاي اسلامي 50 ميليون، انجيل براي 95 درصد مردم دنيا ترجمه شده و در مدارس آمريكا و اسراييل روزانه يك ساعت تدريس ميشود در حالي كه ما به شدت نيازمند برپايي كلاس و جلسات قرآني هستيم.
بختياري، معاون آموزش و پرورش زابل و از فعالان قرآني اين شهرستان هم قبل از پورمعين خوش آمدي گفت و عنان سخن را به دست گرفت. بختياري گفت:«در 7 اثر موثق تاريخي نقل شده است كه مردم سيستان حتي در دوران اموي و در زماني كه حكومت امويان به مردم فشار ميآوردند كه ائمه را سب كنند و دشنام دهند زيربار چنين كاري نرفتند، اولين قاري در تاريخ از سيستان ثبت شده است و محمدبن سليمان (ابوحاتم سجستاني) به عنوان اولين كسي كه علامت تشديد را ابداع كرد از اهالي سيستان است و اولين گروهي كه به خونخواهي امام حسين(ع) قيام كردند مردم سيستان بودند.»
وي با بيان اينكه متأسفانه امروز با اين پيشينه قوي، كارهاي خلافي مانند توزيع سيديهاي رايگان غيراخلاقي انجام ميشود كه كار قرآني را به خطر مياندازد، خواستار حمايت بيشتر دولت از امور قرآني شد.
بعد از مجمع قاريان زابل نوبت به جامعةالقرآن و سپس مركز قرآني جنت جوانههاي سيستان رسيد؛ جامعة القرآن زابل اگرچه از سال 84 راهاندازي شده و بيشترين فعاليتش حفظ قرآن است اما در طول بيش از دو سال تنها توانسته است حافظان 7-8 جزئي قرآن تربيت كند حال آنكه بسياري از افراد، كل قرآن را در يك سال و يا سه سال حفظ ميكنند.
حجتالاسلاموالمسلمين شاهسوني كه چند ماهي است مديريت اجرايي طرح ملي و جامع حفظ و مفاهيم قرآن را عهدهدار شده است و قرار است با مديريت او طي سه سال، هزاران حافظ كل قرآن آشنا با مفاهيم تربيت شود علت عدم موفقيت جامعة القرانهاي شهرستانها را نداشتن مربيان قرآني اعزامي و به عبارتي استفاده از مربيان بومي ميداند؛ شاهسوني خيلي اصرار داشت كه مراكز قرآني بايد «طرح هجرت معلمان قرآني» را شبيه آنچه كه براي روحانيون اتفاق افتاده است دنبال كنند طرحي كه براي موسسه بيتالاخزان اجرا كرده و به گفته خودش موفقيتهاي زيادي هم داشته است.
البته اين ضعف جامعة القرآن مانع از آن نشد كه رييس مركز توسعه و ترويج فعاليتهاي قرآني از آن حمايت نكند حمايتهايي مثل اهداي يك عدد مانيتور، يك ميليون اقلام فرهنگي و بستن قراداد 4 كلاس حفظ و دو كلاس مفاهيم كمكي كه مشابه آن را البته به شكل خفيفتري به مركز جنت جوانههاي سيستان كرد (اهداي 500 هزار تومان اقلام فرهنگي، قرارداد يك كلاس حفظ و 2 كلاس مفاهيم و كمي هم كمك تجهيزاتي).
عقربههاي ساعت عدد 24 را نشان ميداد كه جلسه جمع بندي برنامههاي زابل و تصميمگيري براي مجمع قاريان برگزار شد، جلسهاي كه حاشيهروي افرد حاضر باعث شد تا بيش از موضوع اصلي، حاشيههايي مثل قرآن «قدس»، رسم الخط عثمان طه و ... مطرح شوند، صارفي، مسئول مجمع قاريان به عنوان اولين سخنران در اين جلسه در وصف فعاليت اين مركز گفت: مجمع قاريان زابل از سال 1372 تأسيس شد و به ثبت رسيده و اساسنامه دارد، ما هر 6 ماه يك بار محافل قرآني با حضور قاريان بينالمللي برپا ميكنيم و 250 عضو داريم؛ وي ادامه ميدهد با هزاران زحمت و با كمكهاي مردم، ساختمان اين مجمع را سرپا كردهايم و الان هم 48 ميليون بدهي داريم و خواستار حمايت جدي وزارت ارشاد هستيم.
بعد از صحبتهاي صارفي و يكي دو نفر ديگر نوبت به تصميمگيري خواجهپيري رسيد و در نهايت هم مقرر شد در صورت دريافت مجوز از وزارت ارشاد، 30 ميليون تومان كمك بلاعوض، حمايت تجهيزاتي، يك ميليون محصولات فرهنگي و بستن قرارداد دو كلاس حفظ و دو كلاس مفاهيم طرح جامع به آنان اختصاص يابد.
دومين روز سفر با حضور در مراسم اختتاميه بيست و سومين جشنواره ملي قرآن دانشجويان ايران و بازديد از انجمن قرآن و نهجالبلاغه و مكتب نرجس زاهدان آغاز شد؛ دكتر صفدري مسئول انجمن قرآن و نهجالبلاغه(كه قرار است به دفتر توسعه و ترويج فعاليتهاي قرآني) تغيير نام دهد بود؛ انجمني كه از سال 75 تاكنون فعاليت داشته و دارد.
مشاور قرآني وزير با قول حمايت 20 ميليون توماني از اين مركز به سراغ حوزه علميه مكتب نرجس رفت، حوزه علميهاي كه مسئوليت آن بر عهده بانويي 60-70 ساله بود و حافظ قرآن 70 سالهاي داشت كه سه سال 20 جزء قرآن را حفظ كرده بود، خواجهپيري با اهداي نرم افزار و كتاب بدون سقف و محدوديت مالي، 2 دستگاه كولرگازي و دو رايانه و پرينتر تقديري از خانم رخشاني (مسئول حوزه) كرد.
با بازديد جامعة القران زاهدان عازم ايرانشهر شديم. جلسهاي با امام جمعه و فعالان قرآني و فرهنگي شهر كه همگي در منزل امام جمعه جمع شده بودند برگزار شد و اگرچه مصوبهاي مانند مصوبات گذشته نداشت اما مقرر شد تا فعالان قرآني ايرانشهر، جلسهاي براي نيازسنجي قرآني شهر بگذارند و نيازهايشان را به مركز توسعه و ترويج بفرستند.
ادامه دارد...
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 326]