واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: سرپرست وزارت كشور: / ٢ / در ايران مردم با كمال آزادي و براساس خواست و دريافتهاي خود دست به انتخاب ميزنند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سيد مهدي هاشم در ادامه ارايه گزارش خود از روند برگزاري دورهي هشتم انتخابات مجلس شوراي اسلامي، افزود: مطابق اصل شش قانون اساسي همه مسوولان نظام به صورت مستقيم و غير مستقيم با آراء مردم انتخاب ميشوند، بر اين اساس راي ملت در هر انتخابات بسيار تعيينكننده است كه در اين ميان انتخابات مجلس شوراي اسلامي از ويژگيهاي خاصي برخوردار بوده و همانطور كه رياست جمهور دكتر احمدينژاد گفته است اقتدار دولت در گرو اقتدار مجلس است.
وي ادامه داد: از طرفي چرخش قدرت سياسي ميان احزاب، گروهها و جناحهاي سياسي طي سه دهه گذشته از عمر انقلاب اسلامي نشان ميدهد كه انتخابات در ايران فرمايشي و نمايشي نبوده و اين مردم هستند كه با كمال آزادي و بر اساس خواست و دريافتهاي خود دست به انتخاب ميزنند.
سرپرست وزارت كشور، گفت: آمريكا در پي شكستهاي متعدد در خاورميانه و عدم موفقيت در متوقف كردن فعاليتهاي هستهيي ايران بسيار اميدوار بود كه در قالب قطعنامههاي تحريمي و اعمال محدوديتهاي شديد اقتصادي و بهرهگيري از عمليات رواني گسترده و قدرت وسيع رسانهاي، مردم را تحت فشار قرار داده و فضاي رسانهاي و فضاي انتخابات هشتمين دورهي مجلس را تحتالشعاع قرار دهد.
وي در ادامه اظهارداشت: ليكن ملت ايران در آستانه ورود به چهارمين دهه از عمر پر افتخار انقلاب اسلامي و عرصههاي نوين تحول و با استفاده از كولهبار تجربيات شركت در 28 انتخابات با وجود محدوديتهاي تبليغاتي، افزايش حداقل سن رايدهندگان و شرايط روزهاي پاياني سال، حضور هوشمندانه و حماسي خود را به نمايش گذاشت.
سرپرست وزارت كشور، در ادامه به اجراي انتخابات اشاره كرد و گفت: وزارت كشور انتخابات را يك آزمون ملي و برگزاري آن را به عنوان مهمترين مسووليت اجرايي خود تلقي كرده و از اوايل سال 86 با بسيج امكانات براي برگزاري مطلوب انتخابات تمامي همت خود را به كار بست تا همه مردم در سراسر كشور با سهولت هر چه بيشتر امكان راي دادن را داشته باشند.
به گفتهي وي تلاش شد تا حفظ سلامت و قانونمداري، سرلوحه عملكرد مجريان در سراسر كشور باشد و صيانت از تك تك آراي مردم به عنوان امانتي الهي، وظيفهي شرعي و قانوني تمامي مجريان شود.
وي ادامه داد: ستاد انتخابات كشور با تشكيل شش كميته تخصصي و 9 گروه كارشناسي و حضور نمايندگان سازمانها و نهادهاي ذيربط از اول دي ماه 86 كار خود را به صورت رسمي آغاز كرد.
هاشمي همچنين به تغييرات قانون كه تا آخرين روزهاي قبل از برگزاري انتخابات ادامه داشت اشاره كرد و اظهارداشت: اين تغييرات عبارت بودند از افزايش حداقل سن رايدهندگان از 16 به 18 سال، ممنوعيت چاپ و نصب پوستر، بنر و تراكتهاي تبليغاتي نامزدها، رايانهاي برگزار شدن انتخابات در صورت توافق با شوراي نگهبان، افزايش شرط تحصيلي داوطلبان نمايندگي از فوق ديپلم به فوق ليسانس، افزايش مدت استعفا قبل از ثبتنام داوطلبان از دو ماه به شش ماه، حذف آراي باطله ماخوذه از حد نصاب مورد نظر.
وي در ادامه گفت: تشكيل كميتهي تدوين و ترويج منشور اخلاقي انتخابات با مشاركت سازمانها و نهادهاي فرهنگي، دانشگاهها، حوزههاي علميه، احزاب و رسانههاي گروهي، برپايي همايشهاي تخصصي، توزيع اقلام تبليغي، چاپ كتاب احكام انتخابات براي كليهي شعب و ديگر اقدامات تاثير مطلوبي بر فضاي انتخابات گذاشت.
سرپرست وزارت كشور، كاهش چشمگير جرايم انتخاباتي و تقليل 32 درصدي اين موضوع در حوزههاي انتخابيه و كاهش شكايت و تخلفات رسيدگي شده از سوي ستادهاي مبارزاتي و هياتهاي نظارت شوراي نگهبان را از ويژگيهاي برگزاري هشتمين دوره از انتخابات مجلس شوراي اسلامي دانست.
وي اظهار اميدواري كرد كه به لطف الهي و ارتقاء فرهنگ و اخلاق انتخابات اين كاهشها ادامه يابد.
ادامه دارد
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 237]