واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: برگزارى همايش پيشرفتها و چالشهاى عضويت در WTO انتقاد از كندى حركت ايران در پيوستن بهWTO
رئيس اتاق بازرگانى و صنايع و معادن ايران با انتقاد از كندى حركت ايران به سمت عضويت دائم در سازمان جهانى تجارتWTO))، گفت: بى تصميمى در راه پيوستن به اين سازمان قطعا پرهزينه خواهد بود. محمد نهاونديان كه در همايش عضويت ايران درwto سخن مىگفت، افزود: مسئله چندجانبه گرايى در سالهاى اخير، حيات و شرح وظايف سازمان جهانى تجارت را دچار تحول كرده است.وى گفت: حضور بازيگران جديد، ماندن و حضور يافتن در صحنه رقابت جهانى را روز به روز سختتر مىكند و براى كشورى مثل ايران عضو دائم شدن بسيار سادهتر از عضويت ناظر بود و هرچه اين عضويت به تاخير افتد حتما شرايط نيز دشوارتر خواهد شد.نهاونديان تصريح كرد: بى تصميمى براى ايران در راه پيوستن به سازمان جهانى تجارت پرهزينه است و عدم اتخاذ تصميم هزينهاى دوبرابر را به كشور تحميل مىكند به اين معنا كه هزينه اعتبار ملى را نيز علاوه بر ضررهاى عدم الحاق به همراه دارد.وى اظهار كرد: كار مقدماتى در كشور صورت گرفت و زمينه براى تهيه گزارش رژيم تجارى در كشور فراهم شد; ترجمه به انگليسى نيز صورت گرفته; اما بهرغم اينكه در اين سه سال راه براى ما بازشد; ولى هنوز خبرى از تشكيل گروه كارى و تقديم رسمى گزارش رژيم تجارى به دبيرخانه سازمان جهانى تجارت نيست. نهاونديان گفت: نتيجه اين كندى مستقيما در جامعه تجارى و صنعتى ايران منعكس مىشود و افزود: كشور در جريان الحاق و نيز اجراى موافقتنامههاى تجارى سازمان تجارت جهانى حضور جدى و فعال بنگاههاى اقتصادى را نياز دارد. در جريان الحاق، بنگاههاى اقتصادى بايد براى تيم مذاكره كننده ارزيابى از آثار يك يك تعهدات را ارائه دهند.وى خاطرنشان كرد: عضويت در اين سازمان در راستاى يك استراتژى رشد و توسعه ملى معنا داده و جواب مىدهد. نهاونديان تاكيد كرد: نبايد در پديده الحاق به اين سازمان ذوق زده شويم و حتى ترس نيز نبايد داشته باشيم. بايد در اين ميان استراتژى ملى و هماهنگ براى توسعه اقتصادى كشور وجود داشته باشد.وى افزود: به نظر مىرسد دستيابى به اهداف سند چشم انداز بيست ساله جمهورى اسلامىايران در جريان حضور فعال و مبتكرانه در اقتصاد جهانى حاصل مىشود كه نيازمند آن است كه ازقاعده مندىهاى موجود استفاده كنيم.
موج ما را خواهد برد
در همين حال معاون اقتصادى وزير امور خارجه گفت: در راه پيوستن به سازمان جهانى تجارت بايد عصاره تنبلى و خودمحورى و بزرگبينى را از خود دور سازيم; تنها در اين صورت است كه چالشها ما را نخواهند بلعيد، اما اگر به همين شكل كه اكنون مىرويم، پيش برويم پايانى جز شكست در انتظارمان نخواهد بود. به گفته وى با حاشيه گزينى موج ما را خواهد برد. طلايى افزود: بخش خصوصى بايد ضمن تغيير روشهاى توليد، وابستگى خود را به سياستهاى حمايتى دولت كاهش دهد هرچند دولت بخواهد اين سياستها ادامه يابد.
ضرورت حضور بخش خصوصي
همچنين رئيس كميسيون سازمان جهانى تجارت اتاق بازرگانى ايران نقش بخش خصوصى كشور براى عضويت موفقيتآميز در سازمان جهانى تجارت را لازم، ضرورى و غير قابل انكار دانست و گفت: 13 سال از درخواست عضويت ايران در سازمان جهانى تجارت مىگذرد و تقريبا 20 درصد از اعضاى فعليWTO از همين مجال 13 ساله براى عضويت كامل در اين سازمان بهره بردهاند. محمدعلى شريفى ادامه داد: در حال حاضر كه كشور ما عضو اين سازمان نيست با مشكلات متعددى مواجه هستيم از سويى نبود ثبات در دسترسى به بازارها، تجارت كشور را تحت الشعاع قرار مىدهد و موجب مىشود بازرگانان ايرانى هيچگونه پيشبينى را در مورد بازارهاى جهانى نداشته باشند چرا كه هر لحظه امكان تغيير سياستهاى تجارى يك كشور در تعامل با ايران وجود دارد و از سوى ديگر كاهش توان رقابت در بازارهاى بينالمللى به علت وجود اختلاف عوارض پرداختى صادركنندگان ايرانى در قياس با عوارض پرداختى رقبايى كه عضو اين سازمان هستند فشارى دوچندان بر بازرگانان ما تحميل مىكند. او گفت: در چنين شرايطى انتظار تحقق سند چشمانداز و تبديل ايران به قدرت بزرگ اقتصادى منطقه كمرنگ مىشود بنابراين ضرورت ورود بيشتر از سابق و به شدت احساس مىشود.
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 238]