واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: ضمن انتقاد شديد از اتحاديه اروپا به خاطر عدم مذاكره با حماس؛كارتر: محاصره غزه است - نيما ملكمحمدي
جيمي كارتر، رئيسجمهور اسبق آمريكا و يكي از سرشناسترين چهرههاي بينالمللي كه براي برقراري صلح در منطقه خاورميانه تلاش ميكند، از بريتانيا و ديگر كشورهاي اروپايي خواست تا راه خود را از آمريكا در تحريم بينالمللي نوار غزه جدا كنند. كارتر كه براي حضور در يك جشنواره ادبي در انگلستان به سر ميبرد، در گفتوگو با روزنامه گاردين موضع اتحاديه اروپا در مورد مجادله فلسطين و اسرائيل را خواند و خودداري اين اتحاديه در انتقاد از اسرائيل به خاطر محاصره نوار غزه را خواند.
كارتر در پاسخ به سوالي در مورد احتمال اتخاذ موضعي مستقل از آمريكا از سوي اتحاديه اروپا گفت: كارتر محاصره نوار غزه و تحريم اقتصادي و سياسي از سوي آمريكا، اتحاديه اروپا، سازمان ملل و روسيه را كه پس از پيروزي حماس در انتخابات دموكراتيك سال 2006 صورت گرفت، يكي از خواند و اين كار را به معناي زنداني كردن بيش از 6 / 1 ميليون انسان دانست كه بيش از يك ميليون نفر از آنها آوارگان فلسطيني هستند. كارتر گفت: كارتر همچنين از اتحاديه اروپا خواست تا در صورت قبول آتشبس از سوي حماس، در موضع خود تجديدنظر كند: از زمان پيروزي حماس در انتخابات سال 2006 و به ويژه پس از درگيريهاي داخلي گروههاي فتح و حماس كه به كنترل كامل نوار غزه توسط نيروهاي حماس منجر شد، غرب و جامعه بينالملل تحريمي همهجانبه را در مورد اين منطقه اعمال كرده است و اسرائيل نيز كليه گذرگاههاي مرزي كه امكان ارتباط ساكنان نوار غزه با جهان خارج را به وجود ميآورد، مسدود كرده است. به اين ترتيب حدود دو سال است كه 6 / 1 ميليون فلسطيني در آنچه لقب گرفته است، گرفتار شدهاند. كارتر كه پيش از اين نيز به خاطر تلاشهاي خود در زمينه ايجاد صلح، برنده جايزه صلح نوبل شده است، به تازگي طي سفري به دمشق با مقامات حماس ديدار كرد. ديدار كارتر با مقامات حماس با انتقاد شديد مقامات اسرائيلي و مسوولان وزارت خارجه آمريكا روبهرو شد كه حماس را گروهي تروريستي ميخوانند و پيششرط هرگونه مذاكره با اين گروه را به رسميت شناختن اسرائيل از سوي حماس ميدانند.با اين حال ديدار كارتر با مقامات حماس كه در اوج حملات متقابل نيروهاي حماس و ارتش اسرائيل به نواحي مرزي يكديگر انجام شد، با پيشرفتهاي مهمي همراه بود و كارتر پس از اين ديدار اعلام كرد، مقامات حماس موافقت كردهاند تا در صورت توقف حملات اسرائيل به نوار غزه، از پرتاب راكت به شهرهاي مرزي اسرائيل خودداري كنند و برقراري يك آتشبس بلندمدت را بپذيرند. در حالي كه اسرائيل هنوز در پذيرش پيشنهاد آتشبس حماس مردد است، كارتر موضع كشورهاي اروپايي در خودداري از مذاكره با حماس را خواند؛ آن هم در شرايطي كه اسرائيل خود از طريق ميانجيگران مصري با حماس مذاكره ميكند. كارتر همچنين در حالي كه تلاش ميكرد از محمود عباس، رهبر جنبش فتح و رئيس تشكيلات خودگردان و سلام فياض (نخستوزير كابينهاي كه به دستور عباس در مقابل كابينه حماس در كرانه باختري تشكيل شده است) با احترام ياد كند، از آنها به خاطر كنار گذاشتن حماس از حكومت و روند سياسي فلسطين انتقاد كرد. كارتر تشكيل كابينهاي موازي توسط اعضاي فتح را حربهاي براي دور زدن حماس و ناديدهانگاري پيروزي اين گروه در انتخابات دموكراتيك سال 2006 خواند كه با حضور ناظران بينالمللي انجام شد. كارتر همچنين از سياست گروه چهارجانبه صلح خاورميانه (متشكل از آمريكا، اتحاديه اروپا، روسيه و سازمان ملل) در مورد منوط كردن مذاكره با حماس به پيششرطهايي چون به رسميت شناختن اسرائيل و چند شرط ديگر، انتقاد كرد و اين سياستها را نتيجه نفوذ اليوت آبرامز، عضو ارشد شوراي امنيت ملي آمريكا و از اعضاي لابي اسرائيل در واشنگتن خواند و گفت:
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 228]