واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /نقد و بررسي عملكرد مجلس هفتم در حوزه زنان و خانواده در جبهه مشاركت/ كولايي: نگاه اكثريت در مجالس بر تصويب قوانين به نفع زنان موثر است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
ميزگرد نقد و بررسي عملكرد مجلس هفتم در حوزه زنان و خانواده با حضور الهه كولايي، فريده غيرت، اشرف گراميزادگان و زهرا ابراهيمي روز يكشنبه از سوي كميسيون زنان اين حزب با همكاري شاخه زنان در دفتر مركزي جبهه مشاركت برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در ابتدا الهه كولايي عضو جبهه مشاركت ايران اسلامي يكي از نكات مورد توجه در مجلس هفتم را تقليل بودجه زنان به ميزان يك سوم خواند و گفت: در دولت اصلاحات رديفي براي بودجه مشاركت امور زنان در رياستجمهوري در نظر گرفته شده بود و بر اين اساس دفاتر امور زنان ميتوانستند از اين بودجه استفاده كنند؛ اما انقطاع كنوني هزينه سنگيني را بر زنان ايراني بار كرده است كه براي جبران آن تلاشهاي زيادي بايد صورت گيرد.
وي در ادامه با تاكيد بر اهميت كار كارشناسي در تنظيم و اصلاح قوانين، گفت: درباره مساله زنان و وضع قوانين نيازمند نگاه همهجانبه هستيم؛ چرا كه اگر مجلس در اصلاح قوانين در جهت بهرهمند شدن از آن، زمينههاي مناسب را ايجاد نكند، بسياري از زنان نميتوانند از بسياري قوانين بهرهمند شوند.
كولايي خاطرنشان كرد: مساله نگرش و تاثير عنصر سياست با مقايسه مجلس ششم و مجلس هفتم، خود را نشان ميدهد. در همين زمينه ميتوان گفت كه پشتوانه فراكسيون زنان و نمايندگان زن در مجلس از موارديست كه باعث ميشود به باورهاي زنان اعتقاد داشته باشند.
اين مدرس دانشگاه تصريح كرد: پشتوانه كار كارشناسي در مجلس ششم، ارتباط با وكلا، حقوقدانان و قضات بود و بر اين اساس توانست ظرفيتي را براي پاسخگويي در جامعه فراهم كند.
وي افزود: عملكرد مجلس هفتم كنارگذاشتن و رد الحاق به كنوانسيون رفع اشكال تبعيض عليه زنان بود؛ اين در حالي است كه در مجلس ششم اين كنواسيون با دو شرط عدم مغايرت با شرع و عدم ارائه دعاوي از سوي جمهوري اسلامي پذيرفته و به مجامع بينالمللي ارائه شد.
كولايي ابراز عقيده كرد: نگرشي در اكثريت مجلس هفتم وجود داشت و ادامه پيدا خواهد كرد، مبني بر اين كه مسالهاي به نام مسالهي زنان وجود ندارد و موج فمينيستي در جامعه وجود دارد كه در رابطه با موضوع زنان، مسالهسازي ميكند. بر اساس نظر آنها موضوعي به نام مساله زنان در كشور وجود ندارد كه به آن پرداخته شود.
اين نماينده سابق مجلس در پاسخ به پرسشي مبني بر اين كه كاهش تعداد نمايندگان زن چه اثري دارد؟ گفت: تعداد زنان در مجلس فينفسه موجب ايجاد شرايط مناسب براي دفاع از حقوق زنان است، البته در طول سالهاي انقلاب اسلامي هيچ گاه تعداد زنان در مجلس بيش از 5 درصد نبوده؛ اما با اين حال تجربه در مجلس ششم و هفتم نشان داد كه نگرش حاكم بر اكثريت نمايندگان مجلس ميتواند در پيشبرد و بهبود وضعيت زنان و تصويب قوانين به نفع آنها اثرگذار باشد.
وي اضافه كرد: اگر فراكسيون زنان 14 يا 20 نفر باشد عددي بايد به حد نصاب براي تصويب قوانين برسد كه ربطي به تعداد نمايندگان زن ندارد، از سوي ديگر در مجلس ششم شاهد بوديم طرحهاي نمايندگان زن با حمايت اكثريت نمايندگان مرد مواجه و تاييد ميشد؛ بنابراين اكثريت افراد حاضر در مجلس براي پيشبرد و اصلاح قوانين در مورد زنان تعيينكننده است.
به گزارش ايسنا، در ادامهي اين نشست اشرف گراميزادگان فعال زنان نيز با مقايسه نحوه عملكرد مجالس دوران مختلف، گفت: كاهش حضور نمايندگان زن در مجلس هشتم به دلايل مختلفي همچون احزاب، برخي نگاهها و كاهش شركت مردم بود. بر اين اساس با توجه به محدوديتها اعمالشده در حوزهي زنان طيفي خاصي از رايدهندگان از جريان راي دادن خارج ميشوند و كاهش حضور نمايندگان زن را در مجلس شاهديم.
در ادامه اين ميزگرد فريده غيرت وكيل دادگستري نيز با طرح اين پرسش كه آيا مجلس هفتم در حوزه قانونگذاري توانست در مقابل ملت ايران وظيفهي خود را انجام دهد، گفت: در دورهي مجلس ششم تلاشها در حوزه زنان رنگ ديگري به خود گرفت، دولت اصلاحات، جامعهي ديگري به وجود آورد و اميدها در دل حاكم شد؛ به گونهاي كه قوانين مناسب با زن ايراني ايجاد شد.
وي در ادامه درباره لايحه حمايت از خانواده به بيان نكاتي پرداخت و گفت: با وجود اين كه هيچ اميدي به مجلس هشتم ندارم كه قوانيني را به نفع خانواده يا همان زنان تصويب كند ولي باز اميدواريم آنها تصور كنند زنها حق خود را ميخواهند و چيزي بيشتر از آن نميخواهند.
به گزارش ايسنا، زهرا ابراهيمي روزنامهنگار نيز در سخناني گفت: زنها شكستخوردگان مجلس هشتم هستند؛ چرا كه سير صعودي افزايش زنان در مجلس با انتخابات مجلس هشتم به سير نزولي تبديل شد.
وي مجلس ششم را به لحاظ كيفيت سياسي و حقوقي در حوزه زنان بسيار فعال خواند و اظهار عقيده كرد: زنان مجلس هفتم به لحاظ تفكر، تحرك و تصويب قوانين در نقطهي مقابل زنان مجلس ششم قرار داشتند و در بحث تصويب قوانين ضعيف عمل كردند ولي با اين وجود مهمترين مصوبه مجلس هفتم براي زنان برابري ديه، آن هم در قانون بيمه است.
ابراهيمي در پايان گفت: در آينده مجلس هشتم چيزي به نفع زنان نيست و شكست زنان در مجلس هشتم ادامهدار است.
انتهاي پيام
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 375]