واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رييس سازمان آموزش فني و حرفه اي سه ميليون نفر امسال آموزش مهارت كسب ميكنند
اقتصاد
رييس سازمان آموزش فني و حرفهاي كشور گفت: سه ميليون نفر امسال آموزش مهارت كسب ميكنند كه بخشهاي دولتي و خصوصي به ترتيب آموزش مهارت يك و دو ميليون نفر را برعهده دارند.
به گزارش خبرنگار ايرنا، سيدمرتضي شريف النسبي روز دوشنبه در يك نشست مطبوعاتي كه در محل اين سازمان برگزار شد، افزود: ۲۴۰ميليون نفر ساعت امسال توسط بخش دولتي آموزش مهارت كسب ميكنند.
وي با اشاره به مهمترين سياستهاي سازمان آموزش فني و حرفهاي كشور، گفت: تقاضا
محوري، افزايش بهره وري و برون سپاري مهمترين سياستهاي سازمان آموزش فني و حرفهاي كشور است.
وي ادامه داد: راهبرد سازمان آموزش مهارت براساس تقاضاي بازار كار كشور، سپردن امور آموزش به بخش خصوصي و افزايش بهره وري آموزشهاي مهارت در واحدهاي اقتصادي است.
وي يادآور شد: سازمان فني و حرفهاي كشور طي پنج ماه گذشته يك راهبرد و هشت سياست را براي توسعه آموزشهاي مهارت در كشور تدوين كرده است.
شريف النسبي افزود: هم اكنون ۲۵درصد ظرفيت آموزشهاي مهارت كه حدود ۲۰۰ميليون نفر ساعت ميشود در اختيار فارغ التحصيلان دانشگاهي است.
به گفته وي، آموزشهاي مهارت آموزشهاي غيررسمي است كه مخاطبان گوناگوني دارد و از دانش آموزان، دانشجويان، كارگران، كارمندان و زنان خانه دارد را در جامعه در بر ميگيرد.
وي تعداد مراكز تحت پوشش سازمان را ۶۰۰مركز اعلام كرد و گفت: تعداد چهار هزار و ۳۰۰كارگاه آموزشي در بخش دولتي فعال است و ۹هزار مربي آموزش مهارت را در اين بخش پيگيري ميكنند.
وي تعداد مراكز بخش خصوصي را ۱۳هزار آموزشگاه ذكر كرد و اظهار داشت:
سازمان آموزش فني و حرفهاي كشور تنها سازمان در كشور است كه با اين حجم وسيع در كشور كار ميكند.
وي مدت آموزش مهارت را چهار تا ۱۸ماه ذكر كرد و گفت: پادگانها و زندانها از ديگر مراكز فعال در تشكيل دورههاي آموزشهاي مهارت براي سربازان و زندانيان هستند.
معاون وزير كار از پروژه مشترك با وزارت مسكن خبر داد و گفت: سازمان آموزش فني و حرفهاي كشور تعهد كرده است كه طي پنج سال آينده ۲/۵ميليون نفر را در بخش ساختمان آموزش مهارت دهد تا فعالان اين بخش بتوانند كارت مهارت دريافت كنند.
وي اضافه كرد: در مرحله نخست ۶۰هزار نفر در بخش مسكن آموزش مهارت كسب كرده اند.
وي اظهار داشت: مهندسان و تكنيسينهاي فعال در اين بخش با كسب آموزش مي توانند كارگران اين بخش را در زمينههاي گچ كاري، آرماتوربندي، كاشي كاري و ... آموزش مهارت بدهند كه در محل ساختمان با حضور مربيان سازمان توسط مهندسان و تكنيسينهاي آموزش ديده از آنها آزمون عملي گرفته ميشود.
شريف النسبي در مورد آموزشهاي مهارت در صنعت نفت، گفت: براساس مصوبه هيات دولت سازمان آموزش فني و حرفهاي كشور سالانه ۱۰۰هزار نفر را در صنايع نفت، گاز و پتروشيمي آموزش ميدهد. در فاز نخست اين طرح ۲۵هزار نفر آموزش مهارت كسب ميكنند.
وي تاكيد كرد: سازمان با استفاده از بخش خصوصي، مديريت خود و اعتبار وزارت نفت آموزشهاي مهارت در صنعت نفت را پيگيري ميكند.
اين مقام مسئول تصريح كرد: از تمام استانداران كشور خواسته شده كه نيازهاي مهارتي استان خود را اعلام كنند تا براساس آن سازمان آموزش فني و حرفهاي كشور نيازهاي آموزش مهارت در استانها را برنامه ريزي كنند.
وي با اشاره به اجرايي شدن اصل ۴۴قانون اساسي گفت: براساس اين اصل سازمان آموزش فني و حرفهاي كشور در صدد است مديريت آموزش مهارت را به بخش خصوصي واگذار كند در حالي كه سرمايه از سوي بخش دولتي تامين ميشود.
رييس سازمان آموزش فني و حرفهاي كشور گفت: همچنين سازمان در صدد است با بخشي از بودجه ي تخصيصي و برقراري دورههاي آموزشي نسبت به رفع كمبود در اين زمينه اقدام كند. به طوري كه مراكز آموزش مهارت در كارگاههايي كه در مجاورت واحدهاي صنعتي است در صورتي كه افراد غير از آن واحد در آن كارگاهها آموزش مهارت كسب كنند، از سوي سازمان هزينه آموزش دريافت خواهند كرد.
وي در مورد ديگر سياستهاي سازمان گفت: آزمون توسط مربياني كه آموزش مهارت ميدهند، برگزار نميشود بلكه اين مهم از سوي تكنيسينهاي باسابقه و مهندسان ورزيده انجام ميشود.
وي معتقد است: هرچه ميزان كيفيت مركز آموزش مهارت افزايش يابد بهره وري در مراكز فني و حرفهاي افزايش مييابد.
شريف النسبي از تفاهمنامهاي كه روز گذشته(يكشنبه) با دانشگاه علمي- كاربردي به امضا رسيد خبر داد و گفت: كارگاههاي آموزشي سازمان در اختيار دانشگاه علمي كاربردي براي آموزش مهارت دانشجويان قرار داده ميشود.
وي گفت: سالانه ۵۰۰هزار نفر دانش آموز از طريق رشتههاي كار و دانش در مراكز فني و حرفهاي آموزش مهارت كسب ميكنند كه شامل ۲۷ميليون نفر ساعت ميشود.
وي با اشاره به طرح هجرت، گفت: طرح هجرت كماكان ادامه دارد و سازمان آموزش فني و حرفهاي آموزش روستائيان كشور را در مراكز ي كه در دهستان ها برپا ميكند، ادامه ميدهد.
وي ادامه داد: بخشي از كانتينرهايي كه در طرح هجرت خريداري شده بود مي توانند در مراكز دهستانها استقرار يابند و آموزش مهارت روستائيان را پيگيري كنند.
شريف النسبي تصريح كرد: امسال ۳۰ميليون نفر ساعت در روستاها آموزش مهارت كسب ميكنند. سال گذشته ۷۳هزار و ۴۸۹نفر در مناطق روستايي كشور آموزش مهارت كسب كردند كه ۳۲هزار و ۸۰۰نفر را مردان و حدود ۴۹هزار نفر را زنان به خود اختصاص داده بودند.
اين مقام مسئول با اشاره به جذب مهارت آموزان در بازار كار كشور، گفت:
حدود ۴۰درصد مهارت آموزان جذب بازار كار كشور ميشوند و مشاهده شده زندانياني كه اين نوع آموزشها را فرامي گيرند فقط پنج درصد آنها دوباره روانه زندانها ميشوند. همچنين ۴۵درصد زندانياني كه اين نوع مهارت ها را فرانگرفتهاند دوباره به زندانها برمي گردند.
وي تاكيد كرد: سازمان در صدد است كه استاندارد ايزو ۱۰۰۱۵را دريافت كند تا بتواند آموزشهاي مهارت خود را ارتقا دهد.
رييس سازمان در مورد آموزشهاي مهارتي پيشرفته نظير بيوتكنولوژي، ليزر و اپتيك، گفت: مسئولان سازمان در صدد هستند اين نوع آموزشها را در برنامههاي كاري خود قرار دهند و وزارت كار اعلام كرده است در صورتي كه فردي حاضر باشد كارگاههاي اين نوع آموزشها را ايجاد كند، از صندوق مهر امام رضا(ع) به او تسهيلات با بهره چهار درصد پرداخت ميشود ضمن آنكه تا سه سال تمام صندليهاي آموزشي اين موسسه از سوي سازمان پر خواهد شد.
وي گفت: تا سه سال آينده از بيوتكنولوژي ۳۰ميليون شغل در جهان ايجاد مي شود.
وي با اشاره به آموزش مديران واحدهاي اقتصادي افزود: آموزش مهارت مديران فني ميتواند در ارتقا واحدها تاثير بسزايي داشته باشد و سازمان آموزش فني و حرفهاي كشور اين نوع آموزشها را با جديت پيگيري ميكند.
وي در پايان در مورد مسابقات ملي مهارت گفت: اين نوع مسابقات هم اكنون در استانهاي كشور در حال انجام است و روز ششم مرداد ماه كه روز ترويج نامگذاري شده مهارت آموزان ملي كشوري در حضور مقامات عاليرتبه كشوري معرفي خواهند شد.
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 359]