واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: سخنگوي شوراي شهر تهران: تهران تنها شهري است كه با مديريت پاره پاره اداره ميشود به جاي گمانهزني براي ورود قاليباف به انتخابات، از خودش بپرسيد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - شهري
سخنگوي شوراي شهر تهران گفت: مهمترين مشكلات ما در تهران در نهايت به نبود مديريت شهري بر ميگردد و براي اين موضوع تاكنون هيچ چارهاي انديشيده نشده است، اين در حاليست كه نميتوان تهران را پاره پاره اداره كرد، اما متاسفانه تهران از معدود شهرهايي است كه اين طور اداره ميشود.
به گزارش خبرنگار «شهري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، خسرو دانشجو امروز يكشنبه در پايان يكصد و چهلمين جلسه شوراي شهر تهران كه بدون حضور مستمع برگزار شد در جمع خبرنگاران، با بيان اين مطلب كه در جلسه امروز طرح ساماندهي كارگران ساختماني و فصلي شهر تهران مورد بررسي قرار گرفته است، گفت: بر اساس آمارهاي رسمي بيش از يك ميليون و 500 نفر كارگر در بخش ساخت و ساز كشور مشغول به كارند كه با احتساب خانوادههايشان بيش از پنج ميليون نفر ميرسد، اما متاسفانه آمار دقيق كارگران ساختماني در تهران مشخص نيست و اين مانعي اساسي بر سر راه برنامهريزي و مديريت و اشتغال آنان است.
وي يادآورشد: با ساماندهي كارگران ساختماني ميتوان شرايط مناسبي را براي آنان و خانوادههايشان فراهم كرد تا از حقوقي متناسب با يك اشتغال قانونمند و در معرض انواع آسيبهاي ناشي از دوري از همسر و فرزندان برخوردار باشند.
دانشجو با بيان اين مطلب كه در سال 82، شوراي شهر تهران مصوبهاي را براي ساماندهي كارگران فصلي در محلهاي ويژه داشته است كه متاسفانه اجرايي نشده است، خاطر نشان كرد: مرتضي طلايي ـ عضو كميسيون فرهنگي اجتماعي شوراي شهر تهران ـ موضوع ساماندهي كارگران فصلي را پيگيري كرده است، اما متاسفانه براي اين موضوع تاكنون نتايج مناسبي حاصل نشده است.
وي اظهار كرد: بر اساس ماده واحده اين طرح، شوراي اسلامي شهر تهران با استناد به بند دو ماده 71 قانون تشكيلات، وظايف و انتخابات شوراهاي اسلامي كشور و نظر به اجرايي شدن قانون بيمههاي اجتماعي كارگران ساختماني در سال 88 ابلاغيهاي به وزارت رفاه و تامين اجتماعي و همكاري با دولت در اجراي اين قانون به منظور اشتغال كارگران ساختماني و محلهاي تجمع آنان در فضاها و معابر شهري، ايجاد بانك اطلاعات از تعداد مهارت و ميزان اشتغال آنها و فراهم كردن زمينههاي آموزش و ارتقاي سطح مهارت فني و حرفهاي اين كارگران، شهرداري تهران را ملزم به ايجاد بانك اطلاعات از تعداد، نوع مهارت، مشخصات فردي، محل سكونت و سابقه اشتغال كارگران ساختماني در شهر تهران و نيز انجام تمهيدات لازم به منظور صدور كارت شناسايي و مجوز اشتغال به كار و تعيين نوع مهارت و حرفه آنان بر اساس مدارك صادر شده از سوي سازمان آموزش فني و حرفهاي و يا مراجع ذيصلاح ديگر و هماهنگيهاي لازم در اين زمينه كرده است.
سخنگوي شوراي شهر تهران اضافه كرد: همچنين در اين طرح مجريان پروژههاي عمراني، پيمانكاران و سازندگان ساختمان در شهر تهران ملزم به كارگرفتن كارگران داراي مجوز اشتغال به كار از سوي دستگاههاي ذيربط، تامين محل اسكان كارگران در طول دوره كاري، به كارگيري كارگران ساختماني متناسب با حرفه و مهارت آنان از طريق وزارت كار و امور اجتماعي و آموزش عالي و نيز همكاري با سازمان آموزش فني و حرفهاي و بخش خصوصي براي آموزش و ارتقاي سطح مهارت و حرفه كارگران شدند.
ظرف 10 سال آينده تمام روشناييهاي فضاهاي سبز از طريق انرژي خورشيدي تامين ميشود
دانشجو بيان كرد: بر اساس اين مصوبه تاكيد شد كه با همكاري و هماهنگي مركز تهيه طرحهاي جامع و تفصيلي شهر تهران برنامه مشخصي را براي گسترش فضاي سبز تدوين كنيم و طبق آن پيش برويم.
وي عنوان كرد: در اين مصوبه تاكيد شده است كه گسترش فضاي سبز و انطباق آن با استانداردهاي جهاني و نيز صرف هزينههاي ميلياردي براي فضاي سبز شهر تهران به دليل تاكيد بر حفظ محيط زيست و فضاي شهري بوده است و بر همين اساس بايد درصدي از انرژي مصرفي در اين فضاهاي سبز از انرژيهاي پاك شود.
سخنگوي شوراي شهر تهران ادامه داد: شوراي شهر تهران، شهرداري را مكلف كرد كه تا پايان سال 88، 10 درصد از مصرف انرژي در پاركها و فضاهاي سبز تهران را از طريق انرژي خورشيدي تامين كند و هر ساله 10 درصد به اين سهم اضافه شود و بر اين اساس بايد ظرف 10 سال آينده روشنايي كليه فضاهاي سبز و پاركها از طريق انرژي خورشيدي تامين شود.
وي با تاكيد بر اين كه در حال حاضر نيز روشنايي بسياري از پاركها و فضاهاي سبز از طريق لامپها و پرژكتورهاي با باتري خورشيدي صورت ميگيرد، خاطر نشان كرد: همچنين شهرداري تهران در اين طرح مكلف شده است، تا با مذاكره و همكاري اداره اوقاف و امور خيريه و نيز سازمان زمين شهري و ساير سازمانهايي كه زمينهاي شهري را در اختيار دارند، از اراضي بلامعارض با توافق و تفاهم طرفين استفاده كرده و نسبت به ايجاد فضاي سبز مشجر اقدام كند.
همكاري براي ساخت مجتمعهاي سينمايي و فرهنگي براي شهرداريهاي مناطق صرفه اقتصادي ندارد
به گزارش ايسنا، دانشجو با اشاره به حضور نوريان ـ معاون فرهنگي و اجتماعي شهردار تهران ـ در جلسه امروز شوراي شهر تهران، تصريح كرد: در جلسه امروز گزارشي از چگونگي اجراي طرح جلب و جذب مشاركتهاي بخش خصوصي در ساخت و فعاليت مجتمعهاي سينمايي و فرهنگي ارائه شد و معاون فرهنگي و اجتماعي شهردار تهران علل موفق نبودن اين طرح را مطرح كرد.
وي گفت: معاونت اجتماعي و فرهنگي در جريان جلسه امروز مكلف شد تا گزارش مشخص و مكتوبي از عملكرد شهرداريهاي مناطق در اجراي اين مصوبه ظرف 10 روز آينده ارائه دهد تا مشخص شود تا شهرداريهاي مناطق تا چه اندازه در شكلگيري و فعاليت اين مجتمعهاي فرهنگي تاثير داشتهاند.
سخنگوي شوراي شهر تهران افزود: گزارشهايي كه از عملكرد شهرداريهاي مناطق به دست ما رسيده است نشان ميدهد كه اين طرح عليرغم تاكيد مديران ارشد شهرداري تهران توسط شهرداريهاي مناطق مورد استقبال قرار نگرفته و در نتيجه اقدامات صورت گرفته در جريان اجراي اين طرح انتظار شورا را تامين نكرده است.
وي تاكيد كرد: قطعا اگر شهرداريهاي مناطق كمك جدي و همكاري را با سرمايهگذاران نداشته باشند، اين بخش نميتواند به خوبي اجرايي شود.
دانشجو يادآورشد: قطعا نبود انگيزه مالي و زمينه كسب درآمد از جمله دلايلي است كه شهرداريهاي مناطق توجه جدي در مورد اين مصوبه نداشتهاند.
مجتمع سينمايي «ملت» آماده افتتاح است
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا اعضاي شوراي شهر تهران در مورد تاخير پروژه مجتمع سينمايي «ملت» از معاون فرهنگي اجتماعي شوراي شهر تهران سوال كردند، پاسخ داد: اين مجتمع وسيع و در بخشهاي متنوعي پيشبيني شده و با سرعت قابل قبولي پيشرفت داشته و آماده افتتاح است.
سخنگوي شوراي شهر تهران در پاسخ به سوالي در مورد وضعيت آلودگي هوا در شهر تهران و احتمال بروز پديده وارونگي هوا و ميزان همكاري شوراي شهر تهران با كميته مواقع اضطراري آلودگي هواي تهران اضافه كرد: اين ستاد عملكرد و اعضاي مجزا دارد و با رياست استاندار تهران در استانداري تهران تشكيل ميشود در عين حال شوراي شهر تهران اين آمادگي را دارد تا با كمك مسوولان ديگر مشكل آلودگي هوا را بهبود بخشند.
وي خاطرنشان كرد: ميزان امكانات و داشتههاي حمل و نقل و زيرساختهاي تهران مشخص است و قطعا نميتواند در ساليان متمادي پذيراي ورود تعداد بيشتري خودرو بدون خروج خودروهاي قبلي و فرسوده باشد.
دانشجو گفت: وضعيت توپوگرافي، اقليم و محيط زيست شهر تهران به گونهاي است كه اتفاقاتي نظير وارونگي هوا، هميشه در آن احتمال بروز دارد، ضمن اين كه هر ساله ميلياردها تومان براي گسترش فضاي سبز شهر تهران هزينه ميشود اما در عين حال هر ساله بيش از 350 هزار خودرو بدون انطباق با استانداردهاي زيستمحيطي وارد شهر تهران ميشوند.
وي خاطرنشان كرد: در شوراي دوم و سوم شهر تهران پيشنهاد طرح «پلاك به پلاك» و «تعويض هرخودروي جديد به جاي يك خودروي فرسوده» مطرح و به تصويب رسيد، اما متاسفانه اين طرح آن طور كه بايد اجرايي نشد.
سخنگوي شوراي شهر تهران در پاسخ به اين سوال كه مسؤولان اجراي اين طرح زمينههاي اجراي آن را ناقص ارزيابي كردهاند و حتي از برخي از مسؤولان مرتبط با ستاد تبصره 13، گفتهاند كه برخي از خودروهاي فرسوده پول ميگيرند اما خودرو خارج نميشود كه وي افزود: اتفاقات زيادي در جريان اجراي اين طرح رخ داده و ميدهد كه بايد قطعا روند ديگري را طي ميكرد حتي در ابتداي طرح اين موضوع گفته شد كه ممكن است مردم براي فرار از اين قانون خودروهاي خود را در شهرستان ديگري پلاك بزنند، اما بايد پرسيد امروز كه اين مشكل در همه استانها وجود دارد ديگر چه توجيهي ميكنند.
به گزارش ايسنا، دانشجو با اشاره به ترددهاي بيش از اندازه جادهاي و مشكلاتي كه در جريان تعطيلات چند روزه بوجود ميآيد، خاطرنشان كرد: توان اجرا و ساخت اين ميزان جاده درونشهري و برونشهري در شهر تهران ديگر وجود ندارد و ميطلبد در جهت خارج كردن تعداد خودروهاي فرسوده اقدام جديتري صورت گيرد، چرا كه اگر اين كار را انجام ندهيم به جبر در چند سال آينده مجبور خواهيم بود اين اقدامات را با هزينه بيشتر انجام دهيم.
وي خاطرنشان كرد: شوراي شهر تهران آمادگي دارد با همكاري ساير ارگانها در شهر تهران به عنوان پايلوت هر نوع طرحي را انجام دهد.
سخنگوي شوراي شهر تهران در پاسخ به اين كه شهردار تهران در مدت اخير چندين نوبت در مورد طرحي 4 ساله براي حل مشكل ترافيك شهر تهران صحبت كرده است آيا شما از اين طرح اطلاع داريد؟ كه وي گفت: بياطلاع هستم.
به جاي گمانهزني براي ورود قاليباف به انتخابات از خودش بپرسيد
دانشجو در پاسخ به سوالي در مورد برداشت و ارزيابي شوراي شهر تهران از اقدامات شهردار تهران پس از انتخاب به عنوان هشتمين شهردار منتخب دنيا گفت: شوراي شهر تهران بناي ورود به اين موضوع را ندارد، ضمن اين كه مسؤوليتي نيز براي اين موضوع تعريف نشده تا چنانچه شهردار قصد ورود به عرصه انتخابات را داشته باشد يا نه، شورا دخالت كند. شوراي شهر تهران تنها به اين توجه دارد كه امكانات شهرداري تهران صرف موضوعات ديگري غير از شهر تهران نشود.
وي گفت: به جاي گمانه زني و ارزيابي رويكرد ديگران بهتر است اين موضوع را كه شهردار تهران قصد ورود به عرصه انتخابات را دارد يا نه ؟ از خود وي بپرسيد.
سخنگوي شوراي شهر تهران در پاسخ به سوال ديگري در مورد وضعيت نامناسب پروژههاي نيمه كاره يا پايان يافته شهرداري كه هنوز فضاي كارگاهي آن باقي مانده و موجبات نارضايتي و ناامني محيطي را بوجود آورده، گفت: تا زماني كه مديريت واحد شهري وجود نداشته باشد، تاخير در پروژهها اجتنابناپذير است و براي هر پروژهاي تاخير قابل توجه و مشكلات اين چنيني وجود دارد.
بسياري از پروژههاي شهري عمدتا به دليل وجود تاسيسات شهري معطلند
وي به جلسهاي كه مهدي چمران ـ رييس شوراي شهر تهران ـ امروز صبح با مسوولان دولتي و مجريان مربوط به موضوع ترافيك و حمل و نقل عمومي داشته است، اشاره كرد و توضيح داد: بسياري از پروژههاي شهري عمدتا به دليل وجود تاسيسات شهري نظير لولههاي گاز و كابلهاي برق معطل هستند و جابجايي اين تاسيسات شهري عمدتا به زمان زيادي نياز داردو گاها پروژهاي 6 ماهه، چند سال به طول ميانجامد و اين موضوع از جمله همان عوارض مديريت پاره پاره در شهر تهران است و متاسفانه زماني كه به مديران اين تاسيسات شهري مراجعه ميكنيم پاسخهاي آنها نيز با توجه به قوانين موجود قانع كننده است.
هيچ چارهاي جز تحقق كامل مديريت واحد شهري وجود ندارد
دانشجو يادآورشد: هيچ چارهاي وجود ندارد جز آن كه مديريت واحد شهري به صورت اجرايي محقق شود.
وي در پاسخ به سوالي در مورد تاخيرهاي قابل توجه پروژه اتوبان بابايي و پاسخهايي كه شهردار تهران تاكنون به شوراي شهر تهران داده است، گفت: شهردار تهران در جلسات شوراي شهر تهران همان پاسخي را كه به رسانهها داده است به ما هم داده و موضوع لولهكشي گاز و تاسيسات ديگر شهري را به عنوان دلايل اصلي تاخير در اين پروژه اعلام كرده است.
سخنگوي شوراي شهر تهران مجددا تاكيد كرد: تا زماني كه مديريت واحد شهري وجود نداشته باشد، احتمال تاخير براي همه پروژههاي شهري هست.
وي خاطرنشان كرد: متاسفانه در حال حاضر بسياري از امور وجود دارد كه هيچ متولي براي آنها تعريف نشده و نميتوان مسؤولي را براي آنها شناسايي كرد؛ به عنوان مثال اگر يك بناي شهري هيچ انطباقي با فرهنگ، محيط شهري و نماي بصري شهر نداشته باشد، هيچ ارگاني مسؤول پاسخگويي در اين مورد نيست و هيچيك از مجموعههاي شهرداري، سازمان نظام مهندسي و وزارت مسكن خود را متولي اين موضوع نميداند.
انتهاي پيام
يکشنبه 12 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 165]