واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: انتقادهاي گسترده از حضور كمرنگ امبكي در فرونشاندن خشونتها عليه خارجيان در آفريقاي جنوبي
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - فرامنطقهيي
رييسجمهور آفريقاي جنوبي كه به دليل سياستهاي شكستخوردهاش و در نتيجه واكنش تند مردم اين كشور به خارجيان و مهاجران تحت انتقادهاي شديد قرار گرفته است، هم اكنون به نحوهي برخوردش با اين بحران مورد مواخذه قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) به نقل از خبرگزاري فرانسه، تابو امبكي، رييسجمهور آفريقاي جنوبي قرار است از برخي بخشهاي ژوهانسبورگ، پايتخت اين كشور كه شاهد بدترين حملات به مهاجران خارجي بوده، ديدار كند. حملات به خارجيان تاكنون 40 كشته و بيش از 25 هزار آواره بر جاي گذاشته است.
اظهارات امبكي در مورد اين حادثه تا كنون محدود به يك بيانيه، يك قول براي ايجاد يك كميتهي تحقيقاتي و يك سخن كوتاه در شبكهي راديويي دولتي اين كشور SABC در روز شنبه شده است.
وي به اين راديو گفت: حملات اخير آبروريزي مفتضح بود.
با وجود اين كه اين درگيريها دو هفته پيش در ژوهانسبورگ آغاز شد، اما امبكي هنوز در تلويزيون و يا راديو حاضر نشده است تا مردم را به آرامش دعوت كند. اين درگيريها هم اكنون به هفت استان اين كشور گسترش يافته است.
اولمو فون مينفلت، تحليلگر موسسهي دموكراسي در جنوب آفريقا در اين باره گفت: درخواست واقعي رييسجمهور از مردم كشور واقعا مورد استقبال قرار خواهد گرفت. اين واقعهي اخير بر شيوهي نامناسب رهبري امبكي تاكيد ميكند.
فون مينفلت گفت: او مرد رويارويي با حوادث نيست. به دليل شيوهي رهبري و شخصيت، امبكي كسي است كه از زندگي روزمرهي جامعه دور است.
در مقابل، ياكوب زوما، رقيب امبكي در حزب حاكم كنگرهي ملي آفريقا كه در انتخابات رياست حزب در ماه دسامبر وي را شكست داد، واكنش بيشتري به اين وقايع نشان داده است و قرار است امروز (يكشنبه) با قربانيان اين حادثه ديدار كند.
اين درگيريها تنها شرمندگي شخصي براي امبكي كه مدتها از آرمانهاي آفريقا حمايت كرده نيست، به زودي دولت امبكي با يك مشكل بزرگ روبهرو خواهد شد.
وي گفت: البته كه ما ميدانستيم مشكلي در حال شكلگيري است اين كه بدانيد يك مشكل اجتماعي وجود خواهد داشت و اين كه چه زماني به وقوع ميپيوندند دو قضيهي جداگانه هستند.
در اواخر دههي 1990 گزارشهايي مبني بر آغاز حملات ضد مهاجران وجود داشته است كميسيون حقوق بشر آفريقاي جنوبي نيز در سال 2007 هشدار داد: ترس از خارجيان قطعا در حال افزايش است.
اين كميسيون همچنين در ماه مارس همين سال در بيانيهاي بر نگراني خود در مورد آغاز ناگهاني حملات به خارجيان و قتلهاي بيرحمانهي خارجيان تاكيد كرد.
اين كميسيون از دولت خواست تا فورا يك قانون در مورد جرائمي كه ناشي از نفرت هستند، تصويب كند.
موتلسي امبكي، برادر تابو امبكي و منتقد وي ميگويد: دولت كنوني اعتبار خود را از دست داده است. حتي يك بيانيه از سوي كسي كه چنين صلاحيت ضعيفي دارد مردم را قانع نخواهد كرد.
وي گفت: دليل اصلي اين حملات بيرحمانه كه در آن جوانان مسلح با حمله به حومه ژوهانسبورگ خارجيان اين مناطق را هدف قرار ميدهند، شكست سياست خارجي و مهاجرت تابو امبكي است. اين بحران نتيجهي شكست سياست خارجي در مقابل زيمبابوه است و كسي نميخواهند اين مطلب را بپذيرد.
برادر امبكي معتقد است ناتواني تابو امبكي در حل بحران زيمبابوه، اهميت بسيار زيادي در مسالهي كنوني در آفريقاي جنوبي دارد.
تخمين زده ميشود بين يك تا سه ميليون شهروند زيمبابوه از كشور خود خارج شدهاند تا در آفريقاي جنوبي كار پيدا كنند ولي شهروندان آفريقاي جنوبي آنها را به دزديدن شغلهاي آنها و انجام جرائم متهم ميكنند.
موتلسي ميگويد: راه حل اين مشكل هميشه اتخاذ يك موضع سرسختانه عليه موگابه است.
هلن زيله، رهبر اتحاد دموكراتيك، اپوزيسيون آفريقاي جنوبي ميگويد حزب حاكم بايد به بهانهجويي پايان دهد.
به عقيدهي وي حزب حاكم نميتواند با اين واقعيت روبهرو شود كه ناتوانياش در مقابله با موج مهاجرتهاي غيرقانوني و رسيدگي به درخواستهاي مهاجران باعث اين درگيريها شده است.
انتهاي پيام
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 207]