واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: دبير سنديكاي توليدكنندگان كاغذ و مقوا: چينيها و كرهايها كاغذهاي باطله را از كشور خارج ميكنند وزارت بازرگاني بر صادرات موادخام عوارض وضع كند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: صنعت و معدن
اخيرا تعدادي از شركتهاي چيني و كرهاي وارد كشور شده و با خريد كاغذهاي باطله و بازيافتي و انتقال آنها به خارج از كشور، مشكلات زيادي را براي توليدكنندگان داخلي كاغذ به وجود آوردهاند.
مجيد پارسايي - دبير سنديكاي توليدكنندگان كاغذ و مقوا ايران - در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب افزود: وزارت بازرگاني بر اساس بند (د) ماده 33 قانون برنامه توسعه بايد تمهيداتي را در نظر گيرد كه روي صادرات مواد اوليه مانند كاغذهاي بازيافتي و باطله عوارض وضع شود تا توليدكنندگان داخلي با كمبود مواد اوليه و به تبع آن كاهش توليد روبهرو نشوند.
وي با اشاره به اينكه تعرفه فعلي واردات كاغذ به غير از كرافت ويرجين كه 4 درصد است، بين 10 تا 20 درصد بوده، يادآور شد: در بحثهاي اخير كميسيون ماده يك هيچ تصميمي درباره تغيير تعرفه كاغذ گرفته نشد.
او در ادامه توضيح داد: در كشور به غير از دو شركت چوب و كاغذ مازندران و چوب و كاغذ ايران كه مواداوليه خود را از منابع جنگلي تامين ميكنند، بقيه شركتهاي توليدكننده كاغذ مواد اوليه خود را از كاغذهاي بازيافتي و باطله بهدست ميآورند.
پارسايي ظرفيت فعلي توليد كاغذ در كشور را حدود 500 هزار تن عنوان كرد و افزود: حدود 17 عضو انجمن توليدكنندگان كاغذ و مقوا تقريبا 90 درصد توليد كاغذ كشور را به خود اختصاص ميدهند و بقيه شركتها واحدهاي كوچك محسوب ميشوند.
دبير سنديكاي توليدكنندگان كاغذ و مقوا همچنين خاطرنشان كرد: كاغذي كه از الياف ويرجين (خمير بكر) توليد ميشود، اين قابليت را دارد كه تا شش بار در فرآيند توليد قرار گرفته و بازيافت شود؛ بنابراين بايد سعي شود تا حد امكان كاغذهاي توليدشده با خمير بكر وارد كشور شوند تا صنايع بازيافت نيز فعال شوند.
اين فعال صنعتي با بيان اينكه توسعه صنعت كاغذ در عين حال به رشد صنعت بازيافت، حفظ محيط زيست، ايجاد اشتغال، برگشت سرمايه و جلوگيري از خروج ارز از كشور نيز كمك ميكند، عنوان كرد: ميزان مصرف سالانه كشور در زمينه كاغذ حدود 800 هزار تن است كه بخشي از آن از خارج وارد ميشود.
وي اضافه كرد: صنعت كاغذ همچنين رابطه تنگاتنگي با صنايع بستهبندي دارد و در حال حاضر انواع مختلف كاغذ مانند روزنامه، فلوتينگ، كرافت و لاينر در داخل كشور توليد ميشوند.
پارسايي يادآور شد: بر اساس توافقات قبلي بخشي از اراضي جنگلي در اختيار دو شركت چوب و كاغذ مازندران و چوب و كاغذ ايران قرار گرفته و اين شركتها در حين انجام فعاليتهاي صنعتي برنامه بازسازي و احياي منابع جنگلي را نيز در دستور كار دارند، اما به دليل طرح صيانت از جنگلها و محدوديت برداشت ناگزير از واردات چوب از روسيه هستند؛ ضمن اينكه در احياي اراضي جنگلي هر درخت فرسوده كه برداشت ميشود، 25 درخت به جاي آن توسط دو شركت فوق كاشته ميشود.
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 470]