واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: همكاري چين و ايران در اكتشاف معادن و فرآوري مواد معدني
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: صنعت و معدن
با حضور روسا و مديران سازمان زمينشناسي ايالات جيانگ سي چين در ايران، مفاد موجود در تفاهمنامه همكاري ايران و چين در زمينه اكتشاف ذخاير معدن، كانهآرايي و فرآوري مواد معدني اجرايي خواهد شد.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، به دنبال سفر اخير هيات ايراني به چين و عقد تفاهمنامه همكاري دو جانبه براي توسعه مناسبات علمي و تحقيقاتي دو كشور در زمينه اكتشاف ذخاير معدني و كانهآرايي و فرآوري مواد معدني، هيات عاليرتبهاي متشكل از روسا و مديران سازمان زمينشناسي ايالت جيانگ سي چين راهكارهاي مناسب براي چگونگي اجرايي شدن همكاريهاي فني توافق شده را بررسي كردند.
بر اساس گزارش روابط عمومي سازمان زمينشناسي و اكتشافات معدني كشور، با توجه به سابقه طولاني سازمان زمينشناسي استان جيانگسي در امر اكتشاف معادن چين و ايران، دو طرف پس از انجام مذاكرات رسمي اقدام به عقد تفاهمنامه همكاري بر پايه سه موضوع كلي كانهآرايي و فرآوري مواد معدني، اكتشاف در زمينههاي مختلف مواد معدني و تبادل كارشناس جهت آموزش كرده بودند كه با سفر اين هيات بسياري از مفاد اين تفاهمنامه اجرايي خواهند شد.
گفتني است به لحاظ شباهت قابل ملاحظه ذخاير فسفات رسوبي موجود در ايران با معادن فسفات چين و با توجه به عيار نسبتاً پايين ذخاير فسفات ايران، موضوع بررسي ذخاير فسفات ايران جهت انجام عمليات كانهآرايي، در مقياس آزمايشگاهي و پس از آن در مقياس نيمهصنعتي مورد توجه دو طرف قرار گرفته بود كه با بازديد رييس اداره زمينشناسي جيانگسي از اين ذخاير، زمينههاي اجرايي شدن فعاليت كارشناسان چيني در ايران محقق خواهد شد.
از سويي با توجه به ويژگيها و شباهتهاي زمينشناسي معادن تنگستن چين با ذخيره تنگستن چاه پلنگ ايران مركزي ميتوان از دانش فني چين جهت ادامه عمليات اكتشاف، بهرهبرداري و استحصال فلز تنگستن كه يكي از فلزات استراتژيك و حائز اهميت است، استفاده كرد.
يادآور ميشود بر اساس مفاد موجود در يادداشت تفاهم به امضاء رسيده فعاليتهاي اجرايي و عملياتي مربوط به فرآوري و كانهآرايي در خصوص مواد معدني از جمله ذخاير فسفاتهاي رسوبي موجود در البرز، زاگرس و ايران مركزي، پتاس موجود در منطقه بندرعباس، تيتان و منيتيت منطقه قره آقاج در آذربايجان غربي و در نهايت ذخاير آلونيت موجود در منطقه قزوين به عنوان ماده اوليه در توليد آلومينيوم و ساير موارد از جمله سولفات پتاسيم به عنوان ماده اوليه در صنايع كودسازي و ساير صنايع پيگيري خواهد شد.
توسعه عمليات اكتشافي براي ذخاير طلا در مناطق سقز و مهاباد تا رسيدن به مرحله بهرهبرداري و همچنين كشف ذخاير پنهان مس پروفيري در كمربند اروميه دختر و ديگر ذخاير مس و طلا در شرق ايران، از جمله مواردي است كه دو طرف جهت توسعه مناسبات اكتشاف ذخاير خود به نقطه نظر واحد دست يافته بودند.
گفتني است بازديد از معادن مس سرچشمه، گل گهر سيرجان و پتاس بندرعباس از ديگر برنامههاي اين هيات جهت آشنايي با فعاليتهاي صورت گرفته در بخش اكتشاف، بهرهبرداري و فرآوري مواد معدني در ايران است.
انتهاي پيام
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 436]