واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مدير بنياد فارس شناسي:كنگره ملي زنديه در شيراز برگزار مي شود
شيراز - خبرگزاري مهر: سعيد زاهد زاهداني از برگزاري اولين كنگره ملي زنديه در شيراز در روزهاي هشتم، نهم و دهم خرداد ماه امسال خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر در شيراز، زاهد پيش از ظهر امروز در نشستي خبري افزود: به لحاظ اينكه بناي اين كنگره به نوعي علمي محصوب مي شود براي اولين دوره برگزاري اين مراسم تصميم گرفته شد كه موضوعات بيشتر در بين خواص مطرح شود و در اين ميان مباحث قابل ترويج براي عموم نيز در مراحل بعدي به صورت وسيع تري عنوان شود.
وي خاطرنشان كرد: در اين كنگره بررسي مي شود كه داشتن لقب وكيل الرعايا براي كريمخان زند به معناي تاسيس جمهوريت و يا نگاه جمهوري او بوده است يا خير كه در صورت تاييد متخصصان جمهوريت قبل از انقلاب كبير فرانسه در ايران و توسط كريمخان صورت گرفته است.
زاهد تصريح كرد: مراسم افتتاحيه همايش ساعت 20و 30دقيقه چهارشنبه هشتم خردادماه در ارگ كريمخان شيراز با سخنراني رئيس دانشگاه شيراز و معاون فرهنگي رئيس جمهوري برگزار و در روزهاي بعد نيز مراسم با سخنراني هاي تخصصي دنبال مي شود.
مدير بنياد فارس شناسي تصريح كرد: شب نهم نيز آيت الله حائري شيرازي در مسجد وكيل در خصوص مذهب در دوره زنديه براي متخصصين و اساتيد به سخنراني خواهد پرداخت.
زاهد متذكر شد: در اين ايام مركز زنديه شناسي نيز در شيراز با رياست يكي از مديران دانشگاهي افتتاح خواهد شد و از اين به بعد پژوهش هاي دوره زنديه در اين مركز دنبال خواهد شد.
وي گفت: سخنراني هاي تخصصي اين كنگره در دو بخش هنري و تاريخي ارائه مي شود كه در بخش هنري به مسائلي نظير معماري دوره زنديه پرداخته خواه دشد.
مدير بنياد فارس شناسي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به جايگاه كريم خان زند در بين اذهان عمومي گفت: جايگاه وكيل الرعايا آن طور كه شايسته است در نزد مديران و مردم استان و كشور معرفي نشده در صورتي كه شخصيت كريمخان در حوزه هاي مختلف مي تواند نوعي الگو و درس عبرت باشد.
زاهد گفت: با توجه به مردمي بودن فرمانروايي كريمخان زند بايد بررسي كرد كه چرا زنديه به طور شايسته اي مشروعيت ندارد كه با برگزاري اين كنگره ها مي توان به برخي از چرايي هاي اين دوره پاسخ داد.
وي تصريح كرد: سلوك شخصي كريمخان زند نيز در خور توجه است به گونه اي كه از او نقل شده كريمخان شبها با مشاهده محله هاي مختلف شيراز اگر مردم محله اي را مي ديد كه ساكت هستند و فعاليتي ندارد با ارسال نقل و نبات آنان را به شادي و خوشحالي دعوت مي كرد.
مدير بنياد فارس شناسي گفت: با بررسي اينگونه تجربيات شخي، سياسي و اخلاقي كريمخان زند در اين كنگره مي توان در معرفي او به جامعه نيز اطلاع رساني مناسبي داشت.
در ادامه نشست دبير علمي كنگره زنديه نيز گفت: براي كنگره مذكور 100مقاله ارسال شده كه از اين تعداد حدود 40مقاله به صورت سخنراني و مابقي نيز به صورت چاپ ارائه مي شود.
محمد علي رنجبر افزود: در اين مراسم اساتيدي از موسسات پژوهشي و دانشگاه هاي تهران، مشهد، تبريز، اصفهان، اهواز، قزوين و... شركت خواهند كرد.
وي اظهار داشت: سخنراني هاي تخصصي اين كنگره در دو بخش تاريخي شامل موضوعات مذهب، ساختارهاي اجتماعي، روابط سياسي ، شيوه حكومت و هنري شامل موضوعاتي نظير معماري و... ارائه مي شود.
اين استاد دانشگاه تصريح كرد: دوره زنديه در تاريخ ايران نقش مهمي را ايفا مي كند به گونه اي كه حد فاصل سقوط سلسله صفويه تا حاكميت قاجار ايران دچار برخي هرج و مرج ها بوده كه با روي كار آمدن زنديه شاهد آرماش مناسبي در كشور هستيم.
رنجبر ادامه داد: به طور معمول دوره زنديه به واسطه وجود برخي از شخصيت هاي ادبي در شيراز و فارس به خوبي معرفي نشده در صورتيكه اگر مجموعه زنديه شامل ارگ، حمام و مسجد وكيل را از معماري شيراز حذف كنيم اين شهر درحوزه معماري هويتي نخواهد داشت.
وي خاطرنشان كرد: با برگزاري اين كنگره سعي مي كنيم معرفي و رونمايي دوباره اي از دوره زنديه در شيراز و اهميت و جايگاه سياسي، اجتماعي آن داشته باشيم.
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 455]