تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 19 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):چه بسيار عزيزى كه، نادانى اش او را خوار ساخت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

صنعت نواز

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

رنگ استخری

پراپ فرم رابین سود

سایت نوید

کود مایع

سایت نوید

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799758744




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

با افزايش سن جمعيت در كشور، آلزايمر را جدي بگيريم


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: با افزايش سن جمعيت در كشور، آلزايمر را جدي بگيريم
اجتماعي
آلزايمر يكي از پيچيده‌ترين بيماريهاي مغزي است كه اين بيماري بسيار آرام پيشرفت مي‌كند و البته افراد كهنسال بيشترين گروه هدف اين بيماري هستند.

متخصصان علوم اعصاب و روان مي‌گويند اين بيماري بدون اينكه خود فرد از آن اطلاعي داشته باشد، عارض مي‌شود،فراموشي اولين نشانه آلزايمر است و در سنين بالا اين عارضه بيشتر نمايان مي‌شود.

آمارهاي جهاني حاكي است تعداد مبتلايان آلزايمر ‪۲۶‬ميليون نفر در دنيا است و در سال ‪۲۰۵۰‬حدود چهار برابر خواهد شد و از اين تعداد ‪۶/۱۲‬ميليون نفر در آسيا زندگي مي‌كنند.

به نظر كارشناسان علوم پزشكي زندگي ماشيني ، تغذيه ، فعاليت‌هاي فيزيكي ، فعاليت‌هاي فكري و مغزي و تفاوتهاي فرهنگي مي‌توانند تا حدودي بر ميزان ابتلا به اين بيماري تاثير گذارند.

بررسي‌ها نشان مي‌دهد در كشورهاي پيشرفته اكثر بيماران مبتلا به آلزايمر در خانه سالمندان نگهداري شده و هزينه فوق‌العاده‌اي بر گردن دولت و خانواده‌ها مي‌گذارند.

در كشورهاي در حال توسعه كه خانه سالمندان چندان مورد علاقه نبوده و سازمانهاي دولتي نيز چندان شركتي در نگهداري بيماران مسن مبتلا به آلزايمر را ندارند، خانواده‌ها به تنهايي مسئول عزيزان خود بوده و حفظ و نگهداري بيمار بر گردن فرزندان و نزديكان فرد مبتلا است .

براساس متون علمي دراين زمينه ،فراموشي،مشكلات تكلم و بيان،مشكل خواندن و نوشتن، اشكال در محاسبه ،ضعف تصميم‌گيري ، عدم اشراف به زمان و مكان، عدم تشخيص اطرافيان ، از دست دادن علاقه و لذت ، افكار هذياني ، مشكلات جنسي ، كاهش هماهنگي در حركات اندامها ،كاهش حس بويايي از علايم آلزايمر است .

دركشور ما نيز با توجه به روند افزايش سن جمعيت در كشور پرداختن به تدابير زيربنايي و اساسي براي سالمندان و جلوگيري و پيشگيري از اين بيماري امري كاملا ضروري به نظر مي‌رسد.

دكتر محمد تقي جغتايي متخصص علوم اعصاب و روان روز يكشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعي ايرنادر اين زمينه مي‌گويد:استرس در كنار شيوه‌هاي زندگي جديد از جمله عوامل محيطي امر مهمي است كه احتمال ابتلا به آلزايمر را افزايش مي‌دهد.

دكتر جغتايي ،كم تحركي و تغذيه نامناسب را يكي ديگر از ويژگي‌هاي شيوه هاي زندگي امروزي دانست كه جزو عوامل محيطي زمينه ساز آلزايمر به به شمار مي‌روند.

وي با بيان اينكه اكنون درمان قطعي آلزايمر ميسر نيست و پيشگيري در آن بسيار اهميت دارد ،افزود: كاهش استرس و سعي براي داشتن يك زندگي آرام، فعاليت‌هاي بدني و ذهني همراه با تغذيه سالم اصول مهم پيشگيري از ابتلا به آلزايمر است .

به گفته جغتايي ،زمينه ژنتيكي نيز در ابتلا به آلزايمر موثر است ولي با اصلاح سبك زندگي و نوع تغذيه مي‌توان مانع از بروز اين بيماري شد.

اين متخصص علوم اعصاب با بيان اينكه ورزش فاكتورهاي رشد مغز را افزايش مي دهد اظهار داشت : ورزش منجر به كاهش استرس و افزايش شادابي فرد مي‌شود كه اين عوامل در نهايت با تقويت سلول‌هاي مغز در كاهش ابتلا به آلزايمر موثرند.

جغتايي با اشاره به اينكه آلزايمر بيماري است كه با سن مرتبط است گفت: با افزايش جمعيت و افزايش شمار سالمندان بر ميزان مبتلايان به آلزايمر هم افزوده مي‌شود.

دكتر هما رسولي متخصص اعصاب نيز در خصوص عوامل خطرزا و عوامل مستعدكننده ابتلا به آلزايمربه ايرنا گفت :سابقه وارد آمدن ضربه به سر، ديابت، كم كاري تيروييد، فشار خون و كلسترول بالا و در معرض قرار گرفتن فلزاتي مثل آلومينيوم و روي از عواملي هستند كه احتمال ابتلا به آلزايمر را افزايش مي دهند.

وي افزود: يكي ديگر از عوامل موثر در ابتلا به آلزايمر آلودگي‌هاي محيطي و از جمله آلودگي هوا و همچنين آلودگي آب است.

رسولي اظهار داشت : سلول‌هاي مغزي نسبت به كمبود اكسيژن بسيار حساس هستند و آلودگي هوا باعث مي‌شود اكسيژن كمتري به مغز برسد و در نتيجه اين كمبود اكسيژن سلول‌هاي مغزي تخريب مي‌شوند.

وي به افراد توصيه كرد،در برخوردهاي خود انعطاف پذير و خلاق باشند، انتظار رفتارهاي غيرمنتظره را داشته و به حساسيت‌هاي بيمار توجه و صلح را برقرار كنند.

رسولي به اطرافيان بيماران آلزايمري گفت :محبت كنيد اما ترحم نكنيد، از خاطرات قديمي صحبت كنيد،گام به گام جلو برويد و از ساير افراد در نگهداري بيمارتان كمك بگيريد.

---> آلزايمر.ايرنا.
 دوشنبه 6 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 374]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن