واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: دانش سينماگران در ايران به روز نيست
يكي از مشكلات سينماي ايران كمبود دانش، آموزش و به روز نبودن است و سينماگران ما نيازمند دانش و فهم بيشتري از زندگي و سينما هستند.
«احمد طالبي نژاد» نويسنده، كارگردان و منتقد سينما در گفت وگو با خبرنگار سرويس هنري برنا ضمن بيان اين مطلب درباره اصلاحات اساسنامه خانه سينما گفت: هدف خانه سينما از ابتداي تاسيس تاكنون اين بوده كه مستقل باشد اما در حال حاضر از نظر حقوقي بلاتكليف است و تبديل به بازوي اجرايي معاونت سينمايي وزارت ارشاد شده است و وابستگي كامل دارد.
وي افزود: خانه سينما هيچ گاه نتوانسته شان مستقلي پيدا كند اما از زماني كه رضا ميركريمي به عنوان مديرعامل خانه سينما فعاليت خود را آغاز كرده است، تحولات زيادي در بحث فعال تر شدن اين مركز صورت گرفته است.
اين فيلمنامه نويس در ادامه تصريح كرد: يكي از اقداماتي كه خانه سينما بايد انجام دهد، پر كردن خلاء آموزشي در سينماي ايران است. با تشكيل كارگاه هاي آموزشي، انتشار كتاب و نشريه تخصصي اين زمينه را فراهم كند كه سينماگران با حقوق خود آشنا شوند، اما به دليل وابستگي هايي كه به وزارت ارشاد دارد، عملاً نمي تواند در كارهايي كه به عهده دارد موفق عمل كند.
وي به بحث امنيت شغلي در سينما اشاره كرد و افزود: بحث امنيت شغلي يكي از اساسي ترين مباحثي است كه در چند سال اخير اصناف مختلف خانه سينما به دنبال آن هستند اما اين امنيت شغلي نبايد با اين ذهنيت باشد كه به نيروي جوان اجازه ورود داده نشود. متاسفانه در بسياري از موارد مشاهده مي شود كه نيروي جوان را پس مي زنند و همه چيز بين اصناف تقسيم مي شود. در صورتي كه جوانان در دوره هاي مختلف نشان داده اند كه توانايي هاي زيادي دارند و حتي بسياري از آنها سينماي فرهنگي را متحول كردند.
كارگردان «من بن لادن نيستم» در ادامه اظهاركرد: به نظر من فيلم فارسي سازان نمي توانند درباره جوانان تصميم بگيرند و هر كسي در سينما جاي خود را دارد. الان نسل عوض شده و ما نياز به فكر جديد در سينما داريم. امنيت شغلي با مصوبه به دست نمي آيد و بايد با عمل به اين مهم دست يافت.
اين منتقد سينما درباره ارتقاي سطح دانش فني و حرفه اي سينماگران كه بايد در اساسنامه جديد خانه سينما لحاظ شود، گفت: برگزاري كلاس هاي آموزشي با حضور سينماگران مطرح دنيا به ارتقاي دانش سينماي ايران كمك مي كند اما بايد بضاعت سينماي ايران را نيز در نظر گرفت. به نظر من مي توان فيلم هاي شاخص سينماي دنيا را در قالب كارگاه هاي آموزشي نقد و بررسي كرد و با حضور كارشناسان به تجزيه و تحليل آنها پرداخت. هم هزينه كمتري صرف مي شود و هم روش نوين تر و جذاب تري خواهد بود.
احمد طالبي نژاد در ادامه تصريح كرد: يكي از مشكلات سينماي ايران كمبود دانش، آموزش و به روز نبودن است و سينماگران ما نيازمند دانش و فهم بيشتري از زندگي هستند. شايد يكي از دلايل افت كيفيت فيلم ها اين است كه برخي از سينماگران ما متاسفانه دانش و فهم درستي از زندگي ندارند. فيلم ساز در وهله اول بايد به درك درستي از زندگي برسد و بعد اقدام به ساخت فيلم كند. خانه سينما مي تواند با غني تر كردن كتابخانه تخصصي و آموزش هاي عمومي سينماگران را براي حركت به سوي ساخت فيلم هايي با كيفيت بالاتر راهنمايي كند.
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 277]