واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: 70درصد جراحيها در كشور عمل زيبايي بيني است
دبير انجمن جراحان فك و صورت گفت: 70درصد جراحي هاي انجام شده در كشور مربوط به عمل زيبايي بيني است.
به گزارش خبرنگار اجتماعي برنا، محمدبيات دبير انجمن جراحان فك و صورت با بيان اين مطلب كه رشته پزشكي در كشورمان جزو سرمايه هاي ملي است، گفت: تاريخ پزشكي گشور در منطقه سرآمد بوده است و حضور متخصصان ايراني در اين عرصه چه قبل از اسلام و چه بعد از آن در جهان بسيار ملموس است. بعنوان مثال دانشگاه جندي شاپور از بزرگترين دانشگاه هاي خاورميانه در قبل از اسلام محسوب مي شد كه افراد زيادي از ان فارغ التحصيل شدند.
بيات در ادامه اعتماد بين مردم و پزشكان را نيز جزو سرمايه هاي ملي عنوان كرد و افزود: مردم ما بيشترين اعتماد را به پزشكان دارند.
روزانه يك هزار عمل جراحي در كشور انجام مي شود
وي كه در برنامه مثلث شيشهاي سخن مي گفت، افزود: روزانه يك هزار جراحي در كشورمان انجام مي شود و متخصصان در عرصه پزشكي پيشرفت هاي زيادي داشته اند بطوري كه پس از پيروزي انقلاب ديگر نيازي به اعزام بيماران به خارج از كشور براي درمان وجود ندارد.
خانواده هاي ايراني سالانه 200ميليارد تومان صرف جراحي بينيميكنند
رشيدپور با اشاره به آمار سالانه 200 ميليارد تومان هزينه جراحي بيني در كشور، بيان داشت: هزينه عمل هاي جراحي زيبايي بيني و تاثيرات نامطلوب عمل هاي انجام شده بدست پزشكان غيرمتخصص بر روح و روان افراد از جمله عوارض ناخواسته اين دسته از اعمال جراحي زيبايي بيني است.
بيات در ادامه اظهار داشت: درواقع با پرداختن به خطرات اعمال جراحي و عمل بيهوشي احساس رعب و وحشت از اعمال جراحي در بين مردم ايجاد مي شود، بطور مثال درحال حاضر تعداد جمعيت كشورمان 70 ميليون نفر است كه اين ميزان در كشور آلمان 80 ميليون نفر است و تعداد تخت ها در آلمان بيشتر از ايران است اما جالب اينجاست كه ضريب اشغال تخت ها در آلمان بالاتر از كشورما است.
اين عضو شوراي عالي سازمان نظام پزشكي وظيفه رسانه ها را اعلام فوايد و مضرات اعمال پزشكي ذكر كرد و بيان داشت: رسيدگي به شكايات و تخلفات پزشكي وظيفه وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشكي قانوني است كه به بايد مشكلات مردم رسيدگي كنند.
وي در ادامه نسبت تخلفات پزشكي اعمال جراحي در ايران را نسبت به كشورهاي ديگر بسيار پايين اعلام كرد و اظهار داشت: تخلفات ناشي از انجام عمل هاي زيبايي بيني در كشورمان با توجه به تعداد بالاي اين عمل ها در كشورمان، رقم بسيار پاييني است.
بيات ادامه داد: درصورت برخورد با هرگونه تخلف و شكايات از سوي پزشكان، تعطيلي مطب پزشك موردنظر به همراه محروميت دائم يا چند ساله از اين حرفه را بدنبال خواهد داشت.
وي ايران را مركز تقدس پزشكي و اعتماد به پزشكان دانست و افزود: پنج ارگان سازمان نظام پزشكي، سازمان پزشكي قانوني، دادگاه ها، دادگاه هاي ويژه و تعزيران حكومتي موظف به رسيدگي شكايات و تخلفات پزشكي هستند.
باس منجي در گفت وگوي تلفني نيز اظهار داشت: بر اساس آمار اعلام شده از كلانترهرمزي دبير انجمن جراحان پلاستيك ايران در يكسال گذشته سرانه جراحي هاي زيبايي در ايران از كشورهاي پيشرفته مانند آمريكا، انگليس و فرانسه بيشتر است. آمار رسمي انجمن هاي جراحي زيبايي دو سال گذشته در آمريكاي شمالي شامل 1/1 ميليون انجام جراحي زيبايي است. اين درحالي است كه در ايران در دو سال گذشته حداقل 240 هزار بار جراحي زيبايي انجام شده است.
طي دوسال گذشته يكصدو 70 هزار عمل جراحي در ايران انجام شده است
وي افزود: از آن جا كه 70درصد از كل جراحي هاي انجام شده در كشورمان مربوط به جراحي زيبايي بيني است درنتيجه در دو سال گذشته يكصد و 70 هزار جراحي زيبايي بيني در ايران انجام شده است. اگر متوسط هزينه هر جراحي زيبايي راسه ميليون حساب كنيم، در يكسال 215 الي 540 ميليارد تومان هزينه جراحي زيبايي بيني در كشورمان صورت گرفته است كه اين ميزان براي سال 85 تخمين زده ميشود كه در مقايسه با سال هاي اخير ميزان اين هزينه افزايش يافته است.
وي افزود: بيشتر از 70 درصد پرونده شكايت از سوي پزشكان، بدون صدور حكم و با دخالت نماينده سازمان بيمه پزشكان، بدون صدور حكم مختومه اعلام مي شود.
بيات در ادامه تصريح كرد: تعداد زيادي از شكايات اعلام شده تخلفات نيستند و درواقع بيشترشان همان علت عوارض هستند و تخلف محسوب نمي شوند. حتي در مواردي كه فرد شكايت كننده راضي شود و ديه نيز داده شود، طبق قانون سازمان نظام پزشكي، پرونده مختومه اعلام نمي شود.
وي سلامتي را الزاما نداشتن بيماري ندانست و افزود: درحقيقت سلامتي يك مجموعه اي است كه بنام روش زندگي تعريف مي شود و وظيفه رسانه ها نيز، آموزش راه درست زندگي كردن به مردم است. در گذشته تصور بر اين بود كه عمل جراحي زيبايي يك كار فانتزي و غير لازم است. اين درحالي است كه تحقيقات نشان داده، تغيير مثبت در صورت و اصلاح يك ناهنجاري در صورت باعث اعتماد به نفس افراد و برگرداندن وي به جامعه مي شود.
منجي با اشاره به دو نقل قول متضاد در فاصله هفت ماه ازعبدالجليل كلانتر هرمزي رييس انجمن جراحان پوست اشاره كرد و گفت: گفته اول كلانتر هرمزي در تاريخ سوم تير ماه سال گذشته به اين شرح است؛ علت اقدام مردم به انجام عمل هاي پر عارضه مانند بيني و ... تاثير تبليغات رسانه ها و ماهواره ها بوده كه تاثير آن 10 الي 15 درصدي است، همچنين چشم و هم چشمي نيز عامل ديگري در تفنني بودن صد در صد عمل هاي زيباييمحسوب مي شود بنابراين مردم نبايد بدون آگاهي تحت تاثير تبليغات نشريات كاذب قرار بگيرند.
منجي افزود: گفته ديگر وي در هفت ماهه بعد شامل اين مضمون بود كه بالا بودن تعداد عمل هاي زيبايي در ايران به علت تبحر و تسلط زياده از حد جراحان پلاستيك كشورمان بوده، همچنين ايرانيان مردمان طرفدار زيبايي هستند و اين حس زيبايي پسندي ريشه در تاريخ 2500 ساله كشورمان دارد. نمي توان گفت كه عمل جراحي زيبايي بيني عمل غير ضروري و تجملي است زيرا بيشتر افرادي كه متقاضي اين دسته از اعمال زيبايي هستند درواقع از يك ناراحتي رواني رنج مي برند كه انجام عمل زيبايي به بهبود روان و اعتماد به نفس بيشتر آن ها كمك مي كند.
بيات خاطر نشان ساخت: بودجه اي كه دولت براي بهداشت و درمان اختصاص مي دهد هشت هزار ميليارد تومان است كه اين بودجه كم است. سرانه ملي ايران حدود پنج هزار و 500 تومان بوده كه اين رقم بسيار پاييني است. 80 الي 90 درصد سرويس هاي درماني در كشورمان توسط دولت ارائه مي شود و اين هشت هزار ميليارد تومان در آن جا هزينه مي شود.
وي در خاتمه تصريح كرد: سازمان نظام پزشكي بطور رسمي انجام اعمال زيبايي در مطب هاي خصوصي را ممنوع كرده و با پزشكاني كه مرتكب اين تخلف شوند برخورد ميكند.
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 984]