واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نخل طلايي در جشنواره كن به اثار بر تر اعطا شد
كليات
پاريس - شصت و يكمين جشنواره سينمايي كن بعد از دوازده روز، يكشنبه شب به وقت محلي در شهر ساحلي كن در جنوب فرانسه با اعطاي جوايز پايان يافت.
در اين جشنواره هر سال دهها فيلم بلند و كوتاه از كشورهاي مختلف براي كسب جوايز و عنوانهايي كه مطابق معيارهاي اين جشنواره به برندگان تعلق مي گيرد، شركت ميكنند.
مهمترين جايزه اين جشنواره نخل طلايي و دوربين طلايي است كه دهها هنرپيشه، كارگردان و دست اندركار صنعت سينما براي به دست آوردن آنها و همچنين كسب عنوانهاي برترينها از نگاه هيات داوران مخصوص، باهم رقابت مي كنند.
نخل طلايي جشنواره امسال به فيلم فرانسوي ميان ديوارها ساخته لوران كانته داده شد.
دوربين طلايي جشنواره نيز به فيلم هانگر از انگلستان تعلق گرفت.
اين فيلم كه توسط يك كارگردان جوان و سياه پوست انگليسي به نام مك كوئين ساخته شده است ماجراهاي زندگي، مبارزات و مرگ بابي ساندز را به تصوير ميكشد.
نخل طلايي ويژه فيلمهاي كوتاه نيز به فيلم مگاترون ساخته ماريان كريسان كارگردان رومانيايي اختصاص يافت.
همچنين به تعدادي از فيلمها، هنرپيشگان و فيلمنامه نويسان نيز جوايز و نشانهاي جشنواره تعلق گرفت.
فرصت برگزاري جشنواره كن براي فرانسه يك فرصت تبليغاتي است تا اين كشور را بعنوان مبدا و جهتدهنده به يك حركت هنري بينالمللي مطرح كند.
در جريان برگزاري اين جشنواره نوعي تلاش غير رسمي و اعلام نشده براي هماهنگسازي سبكها و محتواي فيلمسازي ديگر كشورها با سياستها و نگاه خاص هيات داوران اين جشنواره ديده ميشود.
بخش عمده فيلمهاي برگزيده جشنوارههاي كن در سالهاي مختلف، اين مساله را به خوبي نشان ميدهد. اين فيلمها بيش از آنكه با شاخصهاي فرهنگي كشورهاي شركتكننده به ويژه كشورهاي شرقي و آسيايي هماهنگ باشد با فرهنگ يا جلوههاي مورد توجه در نگاه غربي هماهنگي دارد.
يكي از روزنامه نگاران مقيم فرانسه پيش از اين در نقد جشنواره كن گفته بود مهمترين ويژگي اين جشنواره آن است كه توانسته بگونهاي عمل كند كه هنرمنداني كه قصد ارايه آثار خود را دارند پيش از آنكه محصول ايده ، انديشه و سليقه خود را به تصوير درآورند به ذائقه حاكم بر هيات داوران جشنواره نظر مياندازند تا بتوانند در بازار رقابت جشنواره موقعيت بهتر و شهرتي را براي خود دست و پا كنند.
وي معتقداست اعضاي هيات داوران جشنواره كن ضمن آنكه نميتوانند جنبه هاي هنري و فني فيلمها را ناديده بگيرند، همزمان نقش مهمي در جهت دادن به سوژهها و سبكهاي فيلمسازي بازي ميكنند. سبكهايي كه گاهي از آنها بعنوان ابزاري براي فشار سياسي برضد كشورها و عقايد ملتها نيز استفاده مي شود.
فيلم چقدر دوست داشته شدن توسط تهي مغزان دشوار است يا دادگاه يكي از فيلمهايي است كه امسال گرچه توجهي را به خود جلب نكرد اما دست اندركاران كن از آن دست كم در حد اشاره خبري نگذشتند.
دانيل لوكنت كه از او بعنوان روزنامه نگار نام ميبرند سازنده اين فيلم است كه در آن به ماجراي دادگاه هفته نامه فكاهي شارل هبدو و شكايتي كه توسط سازمانهاي اسلامي از اين هفته نامه به دليل انتشار كاريكاتورهاي موهن به پيغمبر اسلام شد، پرداخته است.
در اين فيلم فيليپ وال مسئول اين نشريه توسط دادگاه تبرئه ميشود.
جشنواره كن همچنين گاهي بصورت يك ميتينگ سياسي و ضد فرهنگي ايفاي نقش ميكند.
در همين راستا جشنواره امسال براي كارگردان اين فيلم فرصتي فراهم كرد تا در يك نشست مطبوعاتي در تكميل خط مشي نشريه ياد شده ديدگاههاي خود را بيان كند.
فرصتي كه بدون ترديد هيچگاه براي مخالفان اين ايده در كن فراهم نخواهد بود.
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 289]