واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: ميشل سليمان در كاخ بعبدا
خاورميانه- گروه بين الملل:
مراسم انتخاب ميشل سليمان بهعنوان يازدهمين رئيس جمهوري لبنان، ساعت 17بعداز ظهر ديروز (30/18به وقت تهران) در مجلس اين كشور برگزار شد
اين مراسم اولين گام جدي براي پايان 18ماه بنبست سياسي و يك ماه درگيري خياباني در اين كشور بود. رأي گيري درباره رئيسجمهوري لبنان پيش از اين 19بار به تعويق افتاده بود كه در نهايت با توافق هفته گذشته گروه هاي درگير لبنان در دوحه بر سر روش انتخاب رئيس جمهوري جديد، جلسه بيستم به نتيجه دست يافت و 184 روز خلأ سياسي ناشي از انتخاب نشدن رئيسجمهوري در اين كشور پايان يافت.
در جلسه عصر ديروز پارلمان لبنان، در ابتداي جلسه حضار به احترام شهداي لبنان يك دقيقه سكوت كردند، سپس نبيهبري رئيس پارلمان سخنراني كرد و در ادامه ميشل سليمان، فرمانده سابق ارتش لبنان، بهعنوان رئيسجمهوري جديد اين كشور انتخاب شد و سوگند ياد كرد.
وي سومين رئيسجمهوري است كه بهصورت مستقيم از يك پست نظامي به رياستجمهوري لبنان رسيد، پيش از اين اميل لحود و فؤاد شهاب به اين صورت براي رياستجمهوري لبنان برگزيده شده بودند.
سليمان پس از سخنراني در جلسه پارلمان، سكان اداره لبنان را بهمدت 6سال به دست گرفت و پارلمان را به مقصد كاخ رياستجمهوري لبنان در بعبدا ترك كرد.
در مراسم روز گذشته شمار زيادي از سران، وزيران و نمايندگان ديپلماتيك كشورهاي عرب و غير عرب، بهمنظور اعلام همبستگي با لبنان و حمايت از توافق ميان طرفهاي لبناني در دوحه قطر شركت كردند.
ميشل سليمان يك مسيحي ماروني است و در سال 1948در شهر عمشيت در استان جبل لبنان به دنيا آمد. سليمان سال 1990 رياست رسته اطلاعاتي جبل لبنان را بر عهده گرفت و تا تاريخ 1991/ 8/ 24 عهده دار اين سمت بود. وي فرماندهي ارتش را در تاريخ 1998/8/21 برعهده داشت.
رئيسجمهوري جديد لبنان برگزينه مقاومت در رويارويي با رژيم صهيونيستي تاكيد دارد و از مقاومت در مبارزه با اشغالگران براي آزادسازي جنوب لبنان در سال 2000 حمايت كرد. بعد از خروج ارتش سوريه در 26 آوريل سال 2005، نيروهاي ارتش در سراسر خاك لبنان مستقر شدند و هيچ مورد شورش يا ناامني در سال 2007 در اين كشور مشاهده نشد.
سليمان در تحولات سياسي لبنان خطمشي بيطرفانهاي در پيش داشت و از ارتش براي برقراري ثبات، امنيت و حفظ حقوق شهروندان اين كشور كمك گرفت و به ابزاري در دست جريان حاكم تبديل نشد تا از قدرت خود براي سركوب مخالفان سياستهاي دولت استفاده كند.
سليمان علاوه بر در پيش گرفتن سياست بيطرفانه در تحولات لبنان، توانايي خود را در سركوب گروه موسوم به فتحالاسلام در اردوگاه نهرالبارد كه اين درگيري بهمدت 3ماه به طول انجاميد، به نمايش گذاشت كه اين امر موجب تقويت جايگاه او در لبنان شد بهطوري كه دو جناح مخالف و موافق جريان حاكم با نامزدي وي براي تصدي پست رياستجمهوري موافقت كردند.
حاضران جلسه ديروز
حمد بن خليفه آل ثاني امير قطر، حمد بن جاسم آل ثاني نخست وزير قطر، رجب طيب اردوغان نخست وزير تركيه، احمد فتحي سرور رئيس مجلس ملي مصر، عبدالهادي المجالي رئيس پارلمان اردن و ساجر پولو معاون رئيس پارلمان اروپا از جمله شركت كنندگان در نشست پارلمان لبنان بودند.
همچنين وزيران امور خارجه بسياري از كشورها از جمله منوچهر متكي از ايران، وليد معلم از سوريه، سعود فيصل از عربستان، برنار كوشنر از فرانسه، فرانكو فراتيني از ايتاليا، ميگل آنخل موراتينوس از اسپانيا، علي باباجان از تركيه، احمد ابوالغيط از مصر، خالد بن احمد آل خليفه از بحرين، صلاح الدين البشير از اردن، محمد صباح السالم الصباح از كويت و يوسف بن علوي ابراهيم از عمان در اين نشست حضور داشتند.
برخي كشورها مانند آمريكا هم هياتي از نمايندگان خود را به اين جلسه اعزام كرده بودند
تاريخ درج: 5 خرداد 1387 ساعت 22:39 تاريخ تاييد: 6 خرداد 1387 ساعت 00:44 تاريخ به روز رساني: 6 خرداد 1387 ساعت 00:39
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 278]