واضح آرشیو وب فارسی:فارس: امام جمعه مراغه: ذات هنر در اسلام بسيار ارزشمند است
خبرگزاري فارس: امام جمعه مراغه گفت: ذات هنر در اسلام بسيار ارزشمند و پسنديده بوده و گناه سوء استفاده از آن بر عهده بشر خطاكار است.
به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز، محمد تقي پورمحمدي امروز در آيين افتتاحيه همايش بينالمللي عبدالقادر مراغي افزود: تعزيه و تعزيه داري در ايران جلوه بارزي از هنر اصيل اسلامي است.
وي ادامه داد: خواندن قرآن با صوت و لحن و تسخير روح انسانها با استفاده از محتواي عالي از ديگر جلوههاي هنر به شمار ميرود.
امام جمعه مراغه با اشاره به موسيقي حلال به عنوان يكي ديگر از ابعاد هنر افزود: در جامعه اسلامي موسيقي حرام از سوي علما تبيين شده و موسيقي به عنوان يك علم و هنر اصيل همواره از سوي بسياري از دانشمندان اسلامي مورد توجه قرار گرفته است.
نماينده مردم آذربايجان شرقي در مجلس خبرگان رهبري گفت: مبحث موسيقي به ويژه از دوره تاريخي عباسيان وارد حوزه اسلامي شده و ما شاهد دانشمندان و موسيقيدانان بزرگي از اين دوران در عرصه هنر موسيقي بودهايم.
پور محمدي به كتاب الموسيقي الكبير فارابي و شفا ابوعلي سينا اشاره كرد و افزود: اين انديشمندان ايراني مسلمان علاوه بر رشتههاي رياضي، طب، نجوم و علوم روز در موسيقي نيز اشتهار داشتند.
وي عبدالقادر مراغي را يكي از شخصيتهاي تراز اول و تأثيرگذار در موسيقي كهن ايراني ارزيابي كرد و گفت: پس از عبدالقادر غيبي مراغي، علم موسيقي در ايران زمين رو به افول گذاشت.
محمد نصيري،رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي مراغه نيز در اين مراسم گفت:شش مقاله علمي پذيرفته شده از سوي دبيرخانه همايش توسط محققان عرصه موسيقي در نخستين روز از اين همايش در مراغه ارائه ميشود.
وي افزود: زندگينامه عبدالقادر مراغي ويژگيهاي سبكي و ترجمه اشعار عربي و تركي عبدالقادر و استفاده از موسيقي قديم در خلق آثار جديد از جمله مقالاتي است كه در نخستين روز از اين همايش ارائه خواهد شد.
نصيري گفت: در ادامه نيز مقالات قبض و بسط نسبت ميان موسيقي و فلسفه تمدن اسلامي، تجلي هنر ديني در موسيقي عبدالقادر و عبدالقادر و انتخاب موسيقي ارائه ميشود.
همايش بينالمللي عبدالقادر مراغي پنجم و ششم خرداد در مراغه و هفتم و هشتم همين ماه در تهران برگزار ميشود.
كمالالدين عبدالقادر مراغي، گوينده، شاعر، خوشنويس، خواننده و نوازنده عود از سرشناسترين موسيقيدانان ايران در نيمه دوم سده هشتم و آغاز سده نهم هجري است.
انتهاي پيام/ب
يکشنبه 5 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 389]