پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849273519
قضيه سياسي نيست
واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: قضيه سياسي نيست
عالي- ناصر غضنفري:
بحث افزايش ظرفيت كارشناسيارشد در دانشگاههاي كشور در سالجاري بحثهاي زيادي را بهدنبال داشته است.
در حالي كه دكتر برزويي، مديركل دفتر گسترش و برنامهريزى آموزش عالى وزارت علوم، تحقيقات و فناورى در گفتوگو با ايسنا از رشد ۴۰ درصدى ظرفيت پذيرش دانشجو در آزمون كارشناسى ارشد نسبت به سال قبل سخن ميگويد، حسين توكلي، معاون سازمان سنجش آموزش كشور اين رشد را 33 درصد عنوان ميكند. جالب اينجاست كه دكتر عبدالرسول پورعباس، رئيس سازمان سنجش آموزش كشور در گفتوگو با همشهريعصر ميزان رشد پذيرش در مقطع كارشناسي ارشد را 6/34 درصد عنوان ميكند.
وي با بيان اينكه ما نرمافزاري براي افزايش صحت كنكور طراحي كردهايم، به داوطلبان اطمينان ميدهد كه سازمان سنجش آموزش كشور عدالت را در آزمونهاي مختلف رعايت ميكند.
دكتر پورعباس از آغاز بازجويي 230 نفر از متخلفان آزمون كارشناسيارشد از روز گذشته خبر ميدهد و از خبرنگاران دعوت ميكند تا با حضور در جلسات بازجويي از آنها در جريان روند كار قرار گيرند.
با رئيس سازمان سنجش آموزش كشور در مورد دلايل افزايش ظرفيت كارشناسيارشد و تقلب در آزمون امسال و گسترش دورههاي شبانه گفتوگويي كردهايم كه در ادامه ميخوانيد:
* هدف از افزايش 33درصدي ظرفيت كارشناسيارشد در آزمون امسال چه بود؟
اول از همه بايد بگويم، 33درصد نه، بلكه امسال ظرفيت 6/34 درصد افزايش پيدا كرده است؛ هدف از اين اقدام هم حركت در جهت برنامه چهارم توسعه است كه طبق آن ما بايد ظرفيت تحصيلات تكميلي را بالاتر ببريم. سال آينده هم با افزايشي كه خواهيم داشت، دستيابي به پيشبينيهاي برنامه چهارم توسعه در اين زمينه قطعي خواهد شد. اين افزايش بهصورت ايجاد رشتههاي جديد با عنوان رشتههاي «ميانرشتهاي» و دادن فرصت به دانشگاهها براي ايجاد ظرفيت در زمينه تحصيلات تكميلي است؛ چرا كه پيش از اين دانشگاههايي داشتيم كه در زمينه تحصيلات تكميلي پذيرش نداشتهاند.
* بهنظر شما اين رشد بالاي 30 درصدي در يك سال زياد و ناگهاني نيست؟
خير؛ چون در سال گذشته هم در حدود همين مقدار بود. از سال 84 تاكنون بيش از 100 درصد رشد در زمينه جذب دانشجويان كارشناسيارشد داشتهايم؛ يعني هر سال 30 تا 35 درصد!
* آيا متناسب با اين رشد 30 تا 35 درصدي تعداد اعضاي هيات علمي دانشگاهها نيز افزايش يافته است؟
اين فرمول به اين شكل درست نيست. ما تعداد زيادي عضو هيات علمي در دانشگاهها داشتيم كه ظرفيت پذيرش دانشجويان كارشناسيارشد ما با آن منطبق نبود. طبق قانون براي اينكه در يك رشته مقطع كارشناسيارشد ايجاد شود، بايد حداقل 3 عضو هيات علمي در آن رشته با درجه استادياري حاضر باشد. پس اين افزايش وقتي صورت ميگيرد كه وجود اين 3 نفر براي ما قطعي باشد. در بعضي دانشگاهها اين تعداد 2 نفر بود كه وقتي ما از وجود نفر سوم مطمئن شديم و ظرفيت كارشناسيارشد آن دانشگاه را بيشتر كرديم. به ازاي هر استاد هم حداقل 3 دانشجوي ارشد ميتوانيم جذب كنيم كه البته در دانشگاههاي بزرگتر اين رقم ميتواند به 4 يا 5 نفر هم برسد. از سال84 به اين سمت هم جذب هيات علمي ما افزايش داشته است .
* اما فضاي آموزشي متناسب با اين تعداد گسترش پيدا نكرده و بهنظر ميرسد كمبود فضاي درس تبديل به مشكل بزرگ دانشجويان شود!
اگر منظورتان از فضاي آموزشي، كلاس درس است، اين ديگر به مديريت دانشگاه برميگردد، اما بايد گفت در مجموع نسبت فضاي آموزشي دانشگاه ميان كارشناسيها و دانشجويان كارشناسي ارشد و دكتري، چيزي حدود 70 به 30 به نفع دانشجويان كارشناسي است. در ضمن آمار دانشجويان كارشناسي ما در حال حاضر در بخش روزانه و شبانه رشد چشمگيري نداشته است و به كمتر از 10 درصد ميرسد. ولي آمار كارشناسيارشد ما رشد چشمگيري داشته است كه اين رشد متناسب با امكانات و ظرفيت دانشگاههاست. مديريت دانشگاهها هم ميتوانند اين مشكل را برطرف كنند؛ چرا كه دانشگاههاي ما معمولا 3 روز اول و آن هم بيشتر صبحها فعالند. پس با مديريت صحيح ميتوان تعداد روزهاي فعال را به 5 يا 6 روز در هفته افزايش داده و تعداد ساعت پاياني كلاسها را طولانيتر كرده و تا پايان عصر ادامه داد. به هر حال فكر نميكنم از لحاظ فضاي آموزشي مشكل چنداني داشته باشيم.
* شنيده شده است كه فشارهايي بر سازمان سنجش وارد شده است تا ظرفيت دانشگاههاي دولتي بيشتر شود تا اقبال دانشگاه آزاد در پذيرش دانشجويان ارشد و دكتري كمتر شود. نظر شما چيست؟
توجه كنيد؛ طبق برنامه چهارم، ظرفيت آموزش عالي كشور بايد بالا برد و اين ظرفيت شامل دانشگاههاي دولتي، پيامنور، دانشگاههاي غيرانتفاعي و آزاد است. اين مجموعه با هم اين ظرفيت را ايجاد ميكنند. همزمان با رشدي كه ما در دانشگاههاي دولتي داشتيم، شاهد افزايش چشمگيري نيز در پذيرش دانشجويان ارشد در دانشگاههاي آزاد بودهايم. البته اين را نيز ميتوانيد از خودشان بپرسيد. پس اين حرف نه درست و نه منطقي است، نه علمي و نه قابلقبول!
* پس شما كل اين ماجرا را تكذيب ميكنيد؟!
بله؛ بههيچوجه قبولش ندارم.
* پرسشي كه ممكن است براي برخي از داوطلبان پيش بيايد، اعلام ظرفيت افراد مجاز به انتخاب رشته، چند برابر ظرفيت پذيرش دانشگاههاست...
ظرفيتي كه ما داريم، با يك بار آزمون و يك بار گزينش بايد پُر شود. تعداد زيادي از داوطلبان ما با قيد و بندهاي مشخصي اين فرمها را پر ميكنند. بهعنوان مثال، داوطلبي فقط ميخواهد در شهرستان خودش قبول شود. وقتي او تنها شهر خود را انتخاب ميكند، بهطور قطع، بخش مهمي از ظرفيتهاي ما از سوي وي انتخاب نميشود. هرچند كه رتبهاش بالاتر از افراد ديگر باشد. نحوه انتخاب داوطلبان ردهبندي محلهايي كه وجود دارد و غيره باعث ميشود كه افراد يك برابر ظرفيت نخواهند كه همه انتخابهاي خود را انجام دهند. بنابراين براي اينكه ظرفيتهاي ما خالي نماند، بايد 2 تا 3 برابر ظرفيت را مجاز اعلام كنيم.
بهطور طبيعي اتفاقي كه ميافتد اين است كه افراد داوطلب با رتبه خوب متقاضي بخش عمدهاي از ظرفيت ما نيستند. پس اين شانس به داوطلبان بعد از ايشان داده ميشود. نكته دوم اينكه داوطلبان ما در رشتههاي مختلف حق انتخاب دارند؛ يعني حداقل در 2 رشته متفاوت شركت كردهاند و كسي كه در هر 2 رشته نمره خوبي آورده ، يكي را انتخاب ميكند و آن ديگري حذف ميشود و جا براي ديگران باز ميشود. ما هم براساس تجربه سالهاي گذشته چند برابر ظرفيت را مجاز اعلام ميكنيم تا شانسي براي كساني كه رتبههاي ضعيفتر آوردهاند، وجود داشته باشد.
* حرف و حديثهايي هست كه ميگويد در دورههاي شبانه از استادان مجرب استفاده نميشود...
قبول ندارم؛ دورههاي شبانه ما در واقع شبانه نيستند و اسمشان نوبت دوم است، نه شبانه. در اين دورهها بخشي از هزينه بهوسيله دانشجو و بخشي از آن توسط دولت پرداخت ميشود. از نظر ما تفاوت اين 2 دوره در همين است. هيچ تفاوت ديگري در ارائه مدرك كلاسها، ساعات كلاسها و استادان آن وجود ندارد. بنابراين لفظ شبانه به اين معنا نيست كه چيز كمتري از روزانه به دانشجويان آن ارائه شود. تنها تفاوت در هزينهاي است كه تنها بخشي از آن را دانشجو بر عهده ميگيرد و حتي در مدرك آنها نيز عنوان شبانه ذكر نميشود.
* ولي بهنظر ميرسد، دولت رويكردي انتفاعي به اين ماجرا داشته باشد؛ چرا كه پول زيادي از اين راه عايدش ميشود.
خير؛ چرا كه با توجه به مخارجي همچون پرداخت پول استادان، پول آب، برق و... تنها بخشي از اين مخارج به وسيله دانشجو پرداخت ميشود. ضمن اينكه 50 درصد از اين مبلغ را بهصورت وام در اختيار دانشجويان قرار ميدهد كه بعد از فارغالتحصيل شدن به تدريج از او باز پس گرفته ميشود. امروز ظرفيت دانشگاهها نسبت 30 به 70 بهترتيب بين دورههاي شبانه و روزانه تقسيم شده و اكثريت با روزانههاست. ولي ما پيشبيني ميكنيم كه اين رقم به پنجاه پنجاه برسد. در كل چيز خاصي عايد دولت نميشود.
* مسئلهاي كه خيلي از داوطلبان را از سازمان سنجش دلخور كرده، برخي بيعدالتيهاست؛ بهطوري كه گاهي ديده ميشود داوطلباني با رتبههاي خوب جايي قبول نميشوند، اما رتبههاي ضعيفتر به دانشگاه و مقطع كارشناسي ارشد ميروند؟
امكان ندارد كه در سهميه مشخص اين اتفاق بيفتد! ببينيد، ما در ارشد 2 سهميه داريم؛ يكي ايثارگران و خانواده شهدا كه 20 درصد از پذيرش دانشگاه را تشكيل ميدهد و ديگري سهميه تمامي داوطلبان كه بدون هيچ قيد و بندي از آن بهعنوان «آزاد» ياد ميشود. اين سهميه 80 درصد باقيمانده را در برميگيرد. شما در اين 80 درصد نميتوانيد كسي را پيدا كنيد كه مشمول اين حرفي كه زديد، شده باشد. ما 2 سهميه ديگر نيز داريم كه مازاد بر اين سهميههاست. در ضمن بايد توجه كنيد كه معمولا تمام ظرفيت 20 درصدي ايثارگران پر نميشود و بيش از 86 درصد از اين سهميه شامل حال دانشجويان سهميه آزاد است. 2 سهميه ديگر، يكي مخصوص دبيران و ديگري مخصوص ممتازان است كه اسمش را سهميه نميگذاريم؛ همانطوري كه گفتم مازاد بر آن سهميه آزاد و ايثارگران است.
* فرض كنيد موردي پيدا شود!
شما بياوريد من به شما جايزه ميدهم. ميتوانيد آن مورد را سوژه كار خبري خودتان كنيد!
* ستارهدار كه امسال نداشتيم...
بههيچوجه نميدانم «ستارهدار» چيست. در سازمان سنجش چيزي بهنام ستاره دار وجود ندارد.
* برويم سر تقلب در امتحان كارشناسيارشد كه اينروزها بحثش داغ است.
چه كسي آن را مطرح كرده...
* دكتر هاشم داداشپور، مديركل روابط عمومي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و دكتر ابراهيم خدايي، معاون خود شما.
تقلب لفظ خوبي نيست! ما متخلف داريم و در همه آزمونهايي كه انجام ميشود، تخلفاتي صورت ميگيرد. به همين دليل از 2 سال قبل كميته تخلفات كنكور تشكيل شده تا به تخلفات افرادي كه دو به دو يا بهطور 3 نفره تباني ميكنند، رسيدگي شود. ضمن اينكه همراه داشتن ماشينحساب، تلفن همراه (هرچند بهصورت خاموش) و... تخلف محسوب ميشود، اما نه بهعنوان تقلب! تقلب حركتي دستهجمعي و ساماندهي شده در كشور است. تخلف داوطلبان در حوزههاي مختلف معمولا كم است و همانطوري كه در مصاحبههاي قبلي گفتهام، عددش در سالهاي قبل كمتر از 100 بوده است كه با آنها برخورد قانوني نيز صورت گرفته است. اما اين رقم در ميان 570 تا 600 هزار داوطلب چيز زيادي نيست. نوع مهم تخلف، به تباني نفر به نفر برميگردد كه در آن بهطور مثال يكنفر يك درس و ديگري درس ديگر را ميخواند و در جلسه كنكور اين افراد كنار هم مينشينند و جواب پرسشها را با هم رد و بدل ميكنند. بايد توجه داشت مبارزه با اين تخلفها سختتر از مبارزه با تلفن همراه، ماشينحساب و... است؛ چرا كه در جلسه امتحان هر 50 نفر يك مراقب دارد و اين مراقب بايد حواسش به تمام اين 50 نفر باشد.
* آيا يك مراقب براي 50 نفر كافي است؟
بودجه ما كفاف مراقبان بيشتر را نميدهد. حتي اگر براي هر 10 نفر نيز يك مراقب بگذاريم، باز هم امكان تباني وجود دارد.
* پس به همين دليل است كه نرمافزاري براي رديابي تخلفات طراحي شده است ؟
بله؛ ما امسال پس از تلاشي چندماهه نرمافزار تقلبيابي را طراحي كرديم كه پاسخنامه تمامي 500 هزار داوطلب را از طريق اين نرمافزار مورد بررسي قرار داده و داوطلباني را كه پاسخنامههايشان بهطور غيرمتعارف شبيه هم بود، طبق قانون تخلفات كنكور مورد پيگيري قرار داده و به سنجش احضار كرديم. اين افراد قرار است به سازمان مراجعه كنند و در مصاحبههاي علمي با آنها مشخص شود كه آيا اين افراد سواد علمي لازم را داشتهاند يا خير. درصورتي كه تقلب آنها احراز شود، از آزمون حذف ميشوند.
* اين احضارها از چه زماني انجام ميشود؟
از ديروز، روزانه 20 تا 30 نفر آنها در سازمان سنجش حاضر شدند. همين ديروز چند نفر از آنها به تقلب در آزمون اعتراف كردند.
* چگونه؟
با روشهاي علمي. ببينيد؛ اصلا امكان ندارد 2 نفر در كنكور همه تستها را مثل هم پاسخ دهند. در اين موارد، همه جوابهاي درست، غلط و تستهاي بيجواب آنها مثل هم بوده است. برخي از اين افراد فارغالتحصيلان يك دانشگاه هستند و همگي حوزه امتحاني مشترك و شماره داوطلبي نزديك بههم داشتند و با فاصله بسيار كمي از هم نشستهاند. مواردي هم بوده كه افراد يكديگر را نميشناختند، اما سر جلسه تصميم به تباني گرفتهاند.
* بعضي روزنامهها مدعياند كه اين كار كاملا سياسي است و براي حذف عدهاي از دانشجويان سياسي اين كار انجام شده است!
ما حافظ منافع داوطلبان هستيم و كاري به مسائل سياسي نداريم. ما تنها سازماني هستيم كه بايد به جهت حفظ امنيت آزمونها گامهاي اساسي برداريم و مسائل سياسي را هم به هيچ عنوان لحاظ نميكنيم. در حيطه كار ما هم نيست. ما شرايط عمومي داوطلبان را در دفترچهها مينويسيم و سازمانهاي مختلف نيز استعلام كرده و در موارد سوءپيشينه، اعتياد به موادمخدر و ساير محدوديتهايي كه در دفترچه ذكر شده، براساس جوابيهاي كه از آنها براي ما ميآيد، عمل ميكنيم. ما مسئوليتي در حوزه سياسي نداريم.
* پس وجود داشته است!
ما 2 سال است كه بحث ستارهها را حذف كردهايم. 2 سال قبل عدهاي ستارهدار اعلام شده بودند كه بعد از گرفتن تذكر كتبي، مشغول ادامه تحصيل شدهاند. ولي هيچكس محروم نشد. ما گفتهايم كه اين مسائل در حيطه مسئوليت ما نيست و دانشگاه اگر بخواهد خود كميته انضباطي دارد و بايد رسيدگي كند. بحث ما علمي است. سازمان سنجش موظف است جلوي تباني داوطلبان را بگيرد و سؤالها را بهشكل محرمانه تا لحظه برگزاري كنكور حفظ كند و... ولي در نهايت با انجام اين كارها باز هم ممكن است عدهاي با هم تباني كنند و با استفاده از فرصتهاي لحظهاي تقلب كنند. ببينيد شما براي اينكه كل تستهاي كنكور را با تقلب علامت بزنيد، به يك دقيقه وقت نياز داريد. اين فرصت ممكن است براي هر داوطلبي سر جلسه فراهم شود. ما اين نرمافزار را با كار شبانهروزي طراحي كرديم و اين نرمافزار افتخار سازمان ماست؛ چرا كه از طريق آن منافع داوطلبان را پاس ميداريم تا آنها ديگر نگران نباشند از اينكه ممكن است با تقلب و تباني در سر جلسه، زحماتشان هدر رود.
* سال قبل چه؟ آن موقع كه اين نرمافزار نبود؟
پارسال بهطور دستي عمل كرديم. موقع انتخاب رشته نتوانستيم از ورود متقلبها جلوگيري كنيم ولي بعد از انتخاب رشته آنها را احضار كرده و حدود 100 تا 150 نفر آنها محروم شدند.
* از ميانكساني كه ديروز احضار كرديد، داوطلبي اتهاماتش را رد كرده است؟
اگر منكر هم شوند در مراحل بازجويي صحت يا عدمصحت گفتههايشان بررسي ميشود.
* درصورت متخلف بودن با چه جريمهاي مواجه ميشوند؟
با توجه به آييننامه تخلفات كنكوري، از يك تا 10 سال محروميت از كنكور جريمه اين افراد است.
* ممكن است كسي تبرئه شود؟
ممكن است ثابت شود برخي افراد بدون اينكه مطلع باشند از روي برگهشان تقلب شده باشد. يعني فرد كنار دستي متقلب اصلي باشد.
* چطور اين را مشخص ميكنيد؟
از روي معدل تحصيلي فرد، آزمون و مصاحبههاي علمياي كه با وي صورت ميگيرد. در اين صورت اگر مشخص شود كه وي بهقول معروف حتي روحش نيز خبر نداشته است، تبرئه خواهد شد.
* نتيجه اين بررسيها چه زماني مشخص ميشود؟
اين كار در كميتههاي تخصصي در حال بررسي است كه نتيجه آن به كميسيون تخلفات كنكور ارجاع خواهد شد.
* اگر تبرئه شوند...
هر فردي كه بيگناه شناخته شود، در هر مقطعي كه اين بيگناهي بر ما اثبات شود، فرصت انتخاب رشته را بهطور مجدد بدست ميآورد.
* يعني كل متخلفان كنكور همين تعداد بودهاند؟
در مجموع متخلفاني كه از روي دست كناردستي خود تقلب كردهاند، همين تعداد بودهاند. ولي تعدادي متخلف در مورد ID (شناسه) داشتهايم كه در پاسخنامه خود دستكاري كردهاند، عدهاي متخلف ماشينحساب يا موبايل همراه داشتهاند. اما اين عده انگشتشمار بودهاند و گزارش تخلف آنها نيز صورتجلسه شده است.
* طبق گفتههاي دكتر داداشپور از اين افراد متقلب آزمون مجددي گرفته ميشود.
طبق قانون تخلفات كنكور، آزمون مجدد به اين معناست كه داوطلباني كه بهطور غيرمتعارفي پاسخهايشان با هم يكسان باشد، بهطور شفاهي يا كتبي كه تشخيص آن و همينطور تعيين محل برگزاري آن بر عهده سازمان سنجش است، مورد امتحان مجدد قرار گرفته و اين آزمون براي اثبات بيگناهي افراد است.
* فكر نميكنيد با پذيرش اين همه دانشجو در دوره كارشناسي ارشد توقعات اين افراد از شغلشان بيشتر شود؟ آيا اين امر متناسب با بازار كار هست؟
من در اين زمينه مطالعه نكردهام، بايد اين را از متخصصان امر و مسئولان پرسيد. ولي بهنظر من كشور ما همچنان نيازمند افزايش دانشجويان تحصيلات تكميلي تا حداقل چند سال آينده است. در كشورهاي توسعه يافته تعداد افرادي كه از تحصيلات تكميلي فارغالتحصيل ميشوند، بيشتر از ماست.
* واكنش ساير داوطلبان به كشف تقلب در آزمون كارشناسيارشد امسال چه بوده است و چه بازخوردهايي تاكنون دريافت كردهايد؟
انتظار ما اين است كه رسانهها مقداري انصاف بهخرج دهند و همهچيز را سياسي نگاه نكنند. ما از شما خبرنگاران دعوت ميكنيم تا در جلسه بازجويي اين متخلفان حضور يابيد تا مطمئن شويد اين ماجرا سياسي نيست. اين كاري كه ما انجام داديم، داوطلبان را بهشدت خوشحال كرد؛ چرا كه آنها در آزمونهاي سال بعد احساس امنيت بيشتري خواهند كرد.
تاريخ درج: 5 خرداد 1387 ساعت 14:40 تاريخ تاييد: 5 خرداد 1387 ساعت 17:40 تاريخ به روز رساني: 5 خرداد 1387 ساعت 16:58
يکشنبه 5 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
قضيه سياسي نيست عالي- ناصر غضنفري: بحث افزايش ظرفيت كارشناسيارشد در دانشگاههاي كشور در سالجاري بحثهاي زيادي را بهدنبال داشته است. در حالي كه دكتر ...
«سيدمحمود رضوي» با انتقاد از كساني كه بدون مطالعه از سياسي بودن فيلم ... و ما در آن جوابيه هم با تكذيب اين قضيه نوشتيم كه فيلمنامه به هيچ عنوان سياسي نيست بلكه ...
قضیه من وهاشمی حلشدنی نیست/برخی کارهایاحمدینژادخلاف است/ مشایی پول خرج میکند ... خبرگان رهبری و برخی شخصیتهای سیاسی نظرات خود را بدون سانسور بیان کرد.
فيلم من سياسي نيست-ام جم:ادوارد زوئيک فيلم الماس خون را بر پرده سينماها دارد. ... شايع شده بود «الماس خون» آنچنان به اصل قضيه يعني اوضاع اسفناک و شرايط زندگي ...
معاون وزیر علوم: دانشگاه محل اعلام کاندیداتوری نیست/ ممنوعیت تردد سیاسی بدون ... یا گروه سیاسی باشد اما این قضیه باید به افزایش مشارکت سیاسی مردم بیانجامد.
آغاز ساخت و سازها از پنج سال پيش / موضوع تئاتر شهر سياسي نيست محمدحسين صفار ... خدمتگذاري در فرهنگ و هنر هستند که هدايت اصلي قضيه بازسازي با ايشان بود.
خط قرمزهاي فهرست جبهه متحد؛ وحدت تاكتيك سياسي نيست ايران > انتخابات - وزير پيشين امور خارجه با ... اما اگر نحوه تدبير بعضي افراد را ندانيم، قضيه فرق ميكند.
عميد زنجاني: استعفا در قاموسم نيست! ... طولاني بوده است كه طبق مصوبه مجلس براي آنان حكم اخراج صادر ميشود و اين مساله به هيچ وجه سياسي نيست. ... اظهار داشت: بنده از اين قضيه بي اطلاعم، من براساس احساس مسووليت مديريت دانشگاه تهران را پذيرفتم و ...
وزير ارشاد در تئاتر شهر :موضوع تئاتر شهر سياسي نيست / ساخت و سازها از 5 سال پيش ... خدمتگذاري در فرهنگ و هنر هستند كه هدايت اصلي قضيه بازسازي با ايشان بود.
وليد جنبلاط : جدايي سياسي با حزبالله امكان پذير نيست بيروت - رييس حزب ... و حاكميت، چنانچه همراه با عرب گرايي و قضيه محوري فلسطين نباشد، معنايي ندارد و ...
-