واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بررسي علت عدم تمايل انگليسيها به امور خيريه
تهران - فعاليت زنان در تمامي مشاغل و كم رنگ شدن نقش مذهب درميان خانوادههاي انگليسي ، به نوشته گاردين، موجب شده است تا مردم اين كشور برغم ثروتمند شدن ، كمتر تمايلي به امور خيريه و كمك به نيازمندان ازخود نشان دهند.
به گزارش گروه صوتي تصويري ايرنا، اين روزنامه درشماره روز يكشنبه خود نوشت: انگليسيها امروز بيش از همه تاريخ اين كشور مرفه و ثروتمند هستند اما به همان اندازه ازامور خيريه فاصله گرفته اند.
گاردين افزود: از سال ۱۹۹۲تاكنون سهم امور خيرخواهانه و نيكوكارانه از توليد ناخالص داخلي انگليس به ميزان يك چهارم كاهش يافته است .
طبق آمارهاي شوراي ملي سازمانهاي خيريه ، در فاصله زماني بين سالهاي ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۶كه اقتصاد انگليس شاهد رشد ۲۰درصدي بود، امور خيريه كه به صورت انفرادي و مستقل انجام گرفته ، ۸درصد رشد داشته است .
ميانگين درآمد خانوادههاي كم درآمد انگليسي در ماه ۱۰پوند و در هفته ۲ .۵پوند است . اما همين رقم براي خانوادههاي پردرآمد در هفته ۵۰۰پوند و در سال ۲۶هزار پوند است . افرادي هم هستند كه بالاترين درآمد را با سالانه بيش از ۴۰هزار پوند دارند.
به طور متوسط هر انگليسي روزانه فقط ۴دقيقه وقت خود را صرف كمك به ديگران ميكند.
تعداد گروهها و سازمانهاي خيريه ثبت شده در انگليس ۱۶۷هزار عنوان گزارش شده است . در حاليكه اين رقم در صد سال پيش با توجه به جمعيت آن زمان انگليس ۲۰۰هزار مورد بود.
امروز بسياري از اين سازمانهاي خيريه طرف قرارداد دولت شدهاند و در انجام خدمات عمومي فعاليت دارند.
به نوشته گاردين، هم اكنون وضعيت امور خيريه در انگليس در پايينترين سطح خود قرار دارد و محدود شده است به رسيدگي به امور مربوط به ناتوانان و معلولان جامعه . در بسياري از مناطق فقط افرادي كه معلوليتهاي شديد دارند در منزلشان خدمات اجتماعي دريافت ميكنند.
حزب حاكم كارگر ۱۰سال پيش وعده داد كه با اتخاذ سياستهاي مقتضي فقر كودكان را ريشه كن كند اما با تشديد ناهنجاريهاي اجتماعي نظير جدايي والدين ، كاهش زاد و ولد و بالا رفتن هزينههاي زندگي بحران جدي براي اقشار ميانسال جامعه بوجود آمد.
طبق نظرسنجي اخير موسسه يو گاورمنت روشن شد كه ۸۸درصد پرسششوندگان معتقد بودند كه شكاف طبقاتي همچنان به صورتي عميق در جامعه انگليس حكمفرماست . ۶۳درصد مردم هم معتقد بودند كه اين معضل ظرف پنج سال گذشته به مراتب حادتر هم شده است .
براساس اين گزارش ، قوانين دست و پاگير اداري انگليس از موانع بر سر راه اقدامات قانونمند كمك رساني به نيازمندان عنوان شده است .
گزارش ميافزايد: از تعداد افرادي كه خواهان پيوستن به كميتههاي داوطلبانه خيريه در انگليس هستند به شدت كاسته شده و دليل اين مشكل، كم رنگ شدن مذهب در جامعه و تغيير شكل وضعيت زندگي زنان اين كشور عنوان شده است .
نقش مذهب در جامعه انگليس كم رنگ شده است و بر همين اساس ارتباط عميق ميان مذهب و نيكوكاري در جامعه ترويج نميشود به خصوص اين نارسايي درميان افرادي كه اعتقادات سست مذهبي دارند، بيشتر نمايان است .
به نوشته گاردين ، متخصصان امر معتقدند: اشاعه اخلاق در جامعه نيازمند اشاعه مذهب است .
هنوز بسياري از سازمانهاي خيريه به نوعي با سازمانهاي مذهبي پيوند دارند و بسياري از آنها كه توسط روحانيون بنيانگذاري شدهاند مورد حمايت گروههاي مذهبي هستند.
بيشتر داوطلبان نيكوكار انگليس هم از مذهبيون فعال هستند كه بيشتر آنها به سازمانهاي خيريه جهاني ميپيوندند.
اين روزنامه انگليسي چنين نتيجهگيري كرده است كه ، ريشه عدم تمايل مردم انگليس به امور خيريه را بايد در عوامل تغيير شكل زندگي زنان كه امروز در همه مشاغل در جامعه فعاليت و اشتغال دارند و همچنين كم رنگ شدن مذهب در زندگي مردم جستجو كرد.
معضل فقرا و محرومين و بيخانمانان نيز يكي از دغدغههاي دولت لندن عنوان شده است.
يکشنبه 5 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 258]