تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین عبادت بعد از شناختن خداوند،‌ انتظار فرج و گشایش است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827738841




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تصويري از زنان در 13 كشور اسلامي


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تصويري از زنان در 13 كشور اسلامي
اگر به چشم غرب به دنياي اسلام نگاه كنيم بدون توجه به اختلافات جغرافيايي - فرهنگي يك نوع زن جلوي ما مجسم مي‌شود كه برده مرد است و تحت فشار قرار مي‌گيرد. اين نوع زن كه پشت مقنعه و برقع به تصوير كشيده مي‌شود، چقدر واقعيت‌ها را منعكس مي‌كند؟
كتاب «زن در كشورهاي اسلامي» در تركيه منتشر شد.

اين كتاب مجموعه مقالاتي است كه در آن، جايگاه زن در سيزده كشور اسلامي مورد بحث قرار گرفته است.

«عايشه بوهورلر» در مقدمه‌اي كوتاه، از پيشداوري‌هايي كه در مورد زنان كشورهاي اسلامي صورت مي‌گيرند و اغلب واقعيت را منعكس نمي‌كنند، سخن به ميان مي‌آورد: «اگر به چشم غرب به دنياي اسلام نگاه كنيم بدون توجه به اختلافات جغرافيايي - فرهنگي يك نوع زن جلوي ما مجسم مي‌شود كه برده مرد است و تحت فشار قرار مي‌گيرد. اين نوع زن كه پشت مقنعه و برقع به تصوير كشيده مي‌شود، چقدر واقعيت‌ها را منعكس مي‌كند؟ اين پيشداوري‌ها تا چه حد صحت دارند؟ اختلافات فرهنگي و جغرافيايي به زندگي اين زنان و تفاسير ديني چقدر راه يافته است؟ آنها چگونه به دنيا نگاه مي‌كنند؟ ميان مشكلات آنان و مشكلات زنان در جهان چه تفاوتي وجود دارد؟ آيا مي‌خواهند با دنياي جديد همساز شوند؟ ديوارهاي مرئي و نامرئي كه جلويشان قرار گرفته، كدام‌ها هستند؟ از كدام نمونه آزادي براي زنان جانبداري مي‌كنند؟ در ميان تدين و تجدد كجا ايستاده‌اند؟»

وي دو سال پيش براي پاسخگويي به اين پرسش‌ها راه كشورهاي مختلف اسلامي را پيش گرفت و با حدود دويست زن مصاحبه كرد تا بتواند صداي پشت پرده مانده زنان اين جغرافيا را به گوش همه برساند. به طوري كه پيش از اين نيز اشاره شد در اين كتاب با زنان 13 كشور (يمن، سودان، عمان، الجزاير، مصر، لبنان، فلسطين، اردن، سوريه، ايران، مالزي، اندونزي، پاكستان) مصاحبه شده است.

در بخش دهم كتاب (صص 417-380) مصاحبه با زنان ايران جاي داده شده است. در اين قسمت با هفت تن از زنان ايراني مصاحبه شده است.

رفعت بيات، يكي از دوازده نماينده زن در مجلس شوراي اسلامي ايران، نخستين زني است كه در اين كتاب از موقعيت زنان ايران سخن به ميان مي‌آورد. سهيلا جلودارزاده كه در سنديكاي كارگران فعاليت مي‌كند، دومين زني است كه در اين كتاب نظراتش را در ميان مي‌گذارد. فاطمه معتمد آريا، بازيگر سينما، سومين زني است كه در اين كتاب مورد مصاحبه قرار گرفته است.او بازيگري با حجاب را مانعي در مقابل ابراز هنر نمي‌بيند و معتقد است سينماي امروز به اصول و قوانيني احتياج دارد كه مخالف با روح سنت ايراني نباشد و در عين حال تحول را نيز انكار نكند.

فاطمه اشرفي، رئيس هيأت مديره انجمن حمايت از زنان و كودكان مهاجر اعتقاد دارد براي ارتقاي موقعيت زن روش‌هايي بايد بكار رود كه با مؤلفه‌هاي جامعه متناسب باشد. منيرو رواني پور نويسنده مشهور كه با انديشه‌هاي حمايت از نهضت‌هاي زنان به شهرت رسيده است در قسمتي از صحبت خود از موانعي كه امروز جلوي پاي زنان گذاشته شده است سخن به ميان مي‌آورد. وي معتقد است كه قوانين غير مكتوب بيش از همه اين موانع را تشكيل مي‌دهند.

اعظم طالقاني، مدافع حقوق زنان معتقد است چنانچه حجاب به ميل و اراده خود مردم محول مي‌شد، نتيجه بهتري بدست مي‌آمد. وي مسأله را با طرح «زن ديروز، زن امروز و زن فردا» بحث مي‌كند.

مرجان شيخ الاسلامي، مدير خبرگزاري ميراث فرهنگي، تضادي ميان وظيفه مادري و فعاليت خارج از منزل نمي بيند و اشاره مي‌كند كه زنان ايران پس از انقلاب توانستند نقش فعال تري در جامعه داشته باشند.

آيت‌الله موسوي اردبيلي ابتدا ضمن توجه به قرآن كريم اشاره مي‌كند كه زن و مرد از يك خميرمايه بدنيا مي‌آيند و علاوه مي‌كند كه اين دو فقط از نظر موضع و مسئوليت اجتماعي يكسان نيستند. وي ضمن صحبت از لزوم حجاب كه آن را به شكل حفاظ زن تعريف مي‌كند، سخن را به آزادي زن در ايران مي‌كشد كه در هر زمينه همگام با مرد مشغول فعاليت است.

ديدگاه‌ها درباره كتاب
1) نعمت چپفچي، وزير مشاور مسئول زنان در تركيه، از اين كتاب به عنوان اثري ياد مي‌كند كه با دقت تمام آماده شده است و مي‌گويد كه خود وي از نزديك شاهد انجام اين طرح بوده است.

2) نوراي مرت، استاد دانشگاه و يكي از روزنامه نگاران مبرز ضمن اشاره به اين‌كه در تدوين پاره‌اي از بخش‌هاي كتاب با نويسنده همراهي مي‌كرده، از آن به شكل اثري آموزنده ياد مي‌كند.

3) محمد آلتان، يكي از روزنامه نگاران و نويسندگان ترك از اين كتاب به عنوان مرجعي پايدار ياد مي‌كند كه مي‌تواند مورد استفاده همه پژوهشگران مسايل زن قرار گيرد.

زندگي‌نامه پديدآورندگان:
1-1) عايشه بوهورلر پس از آنكه تحصيلات خود را در رشته روزنامه نگاري در دانشگاه استانبول به پايان رسانيد، در بعضي سازمان‌هاي غير دولتي نقش فعالي بر عهده داشت و نوشته‌هايش را در مجلات و روزنامه‌ها چاپ كرد. مدتي سردبيري بخش زنان نشريات «ايزلنيم» و «آكسيون» را بر عهده گرفت. سال‌هاي دراز در كانال تلويزيون 7 برنامه‌هاي خاص زنان و جوانان را تهيه كرد و فيلم‌هاي مستند در داخل و خارج تركيه ساخت. مقالات او در حال حاضر در روزنامه «يني شفق» منتشر مي‌شود. از ميان آثار بوهورلر مي‌توان به: «زن و تحول در ايران» اشاره كرد كه اثري مستند و در سال 2000 تهيه شده است.

2-1) اصلي خان اكر در سال 1998 از رشته راديو – تلويزيون دانشكده ارتباطات دانشگاه استانبول فارغ التحصيل شد. در سال 2000 به انگلستان رفت و در دانشگاه City (لندن) در درس فيلم‌هاي مستند و «جنسيت – زن – اسلام» شركت كرد. در سال 2003 از دانشگاه Thames Valley (لندن) درجه فوق ليسانس در رشته سينما گرفت. در حال حاضر در كانال تلويزيون 7 در بخش اخبار خارجي كار مي‌كند...

اصلي خان اكر در انجام مصاحبه‌ها همكاري مؤثري با عايشه بوهورلر داشته است.
 شنبه 4 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 365]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن